Icter fiziologic prelungit la bebelusi de 5 saptamani

03-10-2017
Scumpica18
Nu este medic/terapeut
Scumpica18
Buna ziua. Am o fetita de 5 saptamani si am fost cu ea la dr pediatra si mi a spus ca are icter fiziologic prelungit. Nu i.am facut analize deloc si nu stiu de ce nu.i trece icterul. Pielea are o culoare roz-galbena doar degetele de la maini le are albe.
11 comentarii
1
04-10-2017, ora 09:56
Dr. Baciu Damian
Pediatrie, Brasov
Dr. Baciu Damian
Contactati un medic pediatru, poate neonatolog, pentru elucidarea problèmes! Nu este vorba de icter fiziologic!!! Succes !
1
04-10-2017, ora 10:18
Dr. Eugenia Vitan
Pediatrie, Alba-Iulia
Dr. Eugenia Vitan
Buna dimineata
Presupun ca medicul pediatru, care v-a consultat copilul, a discutat cu Dvs. cauzele, ce tin de sugar si de mama, ce ar putea determina persistenta icterului, inca la aceasta varsta, si v-a indicat investigatii medicale pt. monitorizare. Daca insa sugarul este alaptat, creste in greutate, nu este somnolent si icterul este in regresie de cand s-a nascut copilul, cauza ar putea fi laptele mamei. In unele cazuri s-a constatat acest lucru, fara sa se gaseasca inca o explicatie. Se presupune ca laptele mamei ar contine o substanta care ar impiedica bilirubina sa se metabolizeze. Acest tip de icter se atenueaza lent, intr-un interval de pana la 3 luni dupa nastere.
Nu se intrerupe alimentarea sugarului la san. Daca nu se regaseste, in aceasta ultima situatie, internati-va cu copilul pt. lamurirea cauzei. Sanatate !
0
04-10-2017, ora 12:43
Scumpica18
Nu este medic/terapeut
Scumpica18
Dr pediatru mi-a prescris sa-i dai 1/8 fenobarbital timp de 5 zile dar inca nu se vad rezultatele. O alaptez exclusiv la san. Am nascut-o pe 2.7kg iar acum la 5 saptamani are 4.6kg. Dar la culoare se va schimba atunci cand ii ca trece icterul? De ce doar degetele de la maini le are albe iar restul pielii e roz galbena(putin creola)? Mentionez ca ambii parinti suntem albi.
0
04-10-2017, ora 13:04
Scumpica18
Nu este medic/terapeut
Scumpica18
Mentionez ca fumez si as vrea sa stiu daca fumatul ar putea impiedica disparitia icterului? Va multumesc
1
05-10-2017, ora 16:04
Dr. Eugenia Vitan
Pediatrie, Alba-Iulia
Dr. Eugenia Vitan
Buna ziua
Aveti rabdare.
Vestea buna este ca fetita a crescut bine in greutate si nu are un icter intens (spuneti ca are culoarea roz-galbuie).
Odata cu revenirea la normal, chiar daca aceasta este mai lenta, culoarea segmentelor corpului se va uniformiza. Ar fi bine daca ati putea renunta la fumat, caci, gudroanele, prin intoxicarea acestui corp fraged in crestere, ii cauzeaza prejudicii, chiar daca nu ii influenteaza semnificativ evolutia icterului. Continuati alaptarea.
0
07-10-2017, ora 13:52
Scumpica18
Nu este medic/terapeut
Scumpica18
Va multumesc frumos pentru raspunsuri. Am fost ieri la medicul pediatru am facut analize si ne.a dat tratament din nou. 1/6 fenobarbital/seara, 1.5ml/2ori pe zi de sirop Liv 52, 1ml glucoza de 3 ori pe zi, 5 picaturi/ de vitamina C. Marti mergem din nou la control sa vedem daca e mai bine si sa vedem rezultatul bilirubinei. Acum medicul a zis ca este portocalie, chiar nu mai stiu in cate culori se va schimba, dar sa speram ca la final va fi bine. O zi buna!
0
10-10-2017, ora 21:48
Scumpica18
Nu este medic/terapeut
Scumpica18
Buna ziua. Rezultatele analizelor pentru icter sunt: bilirubina totala-9.33 mg/dL, bilirubina directa-0.16 mg/dL, bilirubina indirecta-9.17 mg/dL, alaninaminotransferaza(GPT/ALAT/ALT)-26.4, aspartataminotransferaza(GOT/ASATAST)-64.9. Sunt marite? Saptamana viitoare repetam analizele. Multumesc.
0
11-10-2017, ora 11:36
Dr. Eugenia Vitan
Pediatrie, Alba-Iulia
Dr. Eugenia Vitan
Buna ziua
Este adevarat ca Bilirubina Totala este crescuta pe seama componentei indirecte, dar nu ridica probleme grave, atat timp, cat nu depaseste 15 mg/dl, iar transaminazele, aflate in intervalele normale pt. varsta, nu indica o suferinta a ficatului.
Veti constata, in cadrul monitorizarii prin controale periodice, ca parametrii respectivi se imbunatatesc sub tratamentul dat.
Succes si sanatate !
0
24-07-2020, ora 10:41
Pirvuta
Nu este medic/terapeut
Pirvuta
Bună ziua. Si eu ma găsesc intr-o situație dificilă si nu știu ce sa fac. Am mare nevoie de un sfat al unui medic pediatru.
Am născut o fetiță de 3410 g pe data de 26 iunie. M-au externat după 4 zile însă fetița este icterică, doarme mai mereu, are pielea galbenă si partea cea alba a ochilor este tot galbenă.Am fost la urgențe dar nu m-au băgat în seama, 2 săptămâni i-am dat Liv 52 dar tot nu i-a trecut, se prezintă la fel de somnolenta.Analize in ceea ce privește nivelul de bilirubina din sânge nu i-au făcut la naștere.Nu știu cum să procedez și dacă trebuie să mă îngrijorez mai mult decât sunt deja? I-am făcut analizele dar nu stiu daca sunt bune.Mă puteți ajuta?Oare este bine fetita? Mentionez ca o alaptez, îi dau doar sân. Va rog din tot sufletul sa ma ajutați. Vă mulțumesc frumos.
Bilirubina totala 6.71
Bilirubina directă 1.05
Bilirubina indirectă 5.66
ALT/TGP = 17
AST/TGO = 31
Sa alternez cu lapte praf poate asa elimina bilirubina mai repede?
Menționez ca doarme foarte mult, plange rau cand o schimb si se sperie... Chiar nimeni vrea sa ma ajute si sunt tare speriată.
0
24-07-2020, ora 11:16
Dr. Baciu Damian
Pediatrie, Brasov
Dr. Baciu Damian
Dacă urina nu pătează, dacă scaunul nu este decolorat, dacă examenul clinic este normal, dar se păstrează o colorație icterică a pielii constatată pe torace, dacă creșterea ponderală este bună, cu testarea BI făcută și nu sunt semne clinice de anemie, NU sunt motive de îngrijorare deosebite ! Un medic pediatru poate examina și preciza situația ! Succes și sănătate ! Nu sunt necesare atitudini medicale altele decât supravegherea ! Poate de precizat grupul sanghin mamă și copil.
0
24-07-2020, ora 11:21
Dr. Eugenia Vitan
Pediatrie, Alba-Iulia
Dr. Eugenia Vitan
Buna dimineata Pirvuta
Daca ai lapte suficient continua cu el, nu alterna, in nici un caz, cu L.P. Nou-nascutul doarme mult, in jur de 19 ore pe zi, deci nu ar fi cazul sa-ti faci griji, din acest punct de vedere, daca icterul este in regresie. Valorile bilirubinelor sunt ceva mai mari pt cele aproape 30 zile de viata ale fetitei ( nu stiu la ce varsta le-ai facut si daca nu sunt artefacte datorita recoltarii de ser hemolizat !?) Daca nu sesizezi tendinta de atenuare a icterului, copilul nu creste in greutate, are aspectul starii generale de copil suferind, solicita internarea pt evaluarea starii sale de sanatate. Succes!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: