Igiena dupa sex

02-10-2017
dana_1155
Nu este medic/terapeut
dana_1155
Buna ziua. As vrea sa ma ajutati cu niste sfaturi. Ce presupune, la o fata, o buna igiena dupa sex? Va mentionez faptul ca am un himen foarte elastic si mereu ma doare in timpul contactului. De aceea eu si partenerul folosim lubrifiant. Insa as vrea sa pot curata vaginul cum trebuie. Cum pot face asta? Sau se va curata de la sine prin flora sa? Ma spal cu sapun pe labii, dar nu am introdus niciodata degetul in vagin sa ma spal, nu pot trece de "bariera" si imi e foarte incomfortabil.
Mereu am folosit prezervativ. Ce produse sa folosesc pentru o igiena buna? Sunt cumva pastile sau ovule de introdus ca sa curete in interior? Va rog!! Am patit sa fac infectie.. nu vreau sa se repete.
5 comentarii
0
02-10-2017, ora 16:40
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua, inainte de toate ar fi recomandat un examen ginecologic pentru a se stabili care este cauza durerilor. Poate fi si altceva decat himenul elastic. In teorie vaginul are un sistem de curățare prorpriu si mai performant decat altceva. Daca insa exista o structura care impiedica evacuarea (himen sau altceva) aceasta curățare nu se mai face si se pot produce infectii, asa cum spuneti.
Ginecologul va poate indica si solutiile de curatare sau tratare potrivite.
0
03-10-2017, ora 13:37
dana_1155
Nu este medic/terapeut
dana_1155
Va multumesc mult pentru raspuns! Am efectuat control ginecologic si mi s-a spus ca in principiu himenul elastic este cauza durerilor..
0
03-10-2017, ora 14:09
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua, dr. ginecolog v-a spus si ca se poate efectua o interventie chirurgicala simpla care sa rezolve problema definitiv?
Persistenta durerilor in timpul actului sexual poate duce la dezvoltarea altei afectiuni, mai grave, de aceea trebuie rezolvata cat de curand posibil.
0
03-10-2017, ora 20:09
dana_1155
Nu este medic/terapeut
dana_1155
Buna ziua. Nu. Nu mi-a vorbit despre acest lucru. Mi-a zis sa discut cu partenerul si sa prelungim preludiul sau sa incercam si alte moduri sau pozitii care sa rupa himenul..
0
03-10-2017, ora 21:59
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Va recomand sa cereti o a doua parere de la un medic-sexolog. Nu are sens sa va chinuiti cand exista o solutie simpla.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Clinicaon
Impotența, erecția slabă și ejacularea precoce pot fi rezolvate de către medicii noștri. Am tratat mii de pacienți, iar DISCREȚIA este asigurată! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Potrivit unui nou studiu, cupele menstruale sunt o opțiune excelentă pentru gestionarea igienei menstruale
  •