Igiena si curatenia in tulburarile psihice

07-11-2010
BLUE83
Nu este medic/terapeut
BLUE83
Salutare tuturor, incep sa deschid subiectul de mai sus, un subiect prea putin discutat, dar f real.Cu totii stim ca in anumite momente, ingrijirea si ordinea pot fi foarte dificil de satisfacut, insasi starile, felul in care ne simtim, nu ne permit sa facem activitati f elaborate.Eu am curajul sa spun ca la mine in casa a fost cand starea lucrurilor nu era departe de imaginea din jurul unui container, dezastru, si cu siguranta printre voi sunt care au avut de a a face, sau trec prin aceiasi situatie.Pentru cei care stau singuri este cel mai greu sa-si satisfaca minimul de igiena in perioade dificile, iar cei care stau cu familia, fiind mult mai usor, in cazul in care membri dau dovada de solidaritate.
Va rog sa spuneti fiecare, care au fost cele mai proaste momente in acest sens, si cum reusiti voi sa va mentineti un mediu placut unde locuiti.
10 comentarii
0
07-11-2010, ora 17:17
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Blue,

Noi prin excelenta, nu tre sa le luam pe toate si sa le privim in ansamblu ca ne coplesesc.

Imagineaza-ti ca ai 100 de metri de parcurs si te misti mai incet. Imparte totul in bucatele. Mergi intai un metru, apoi al doilea, apoi urmatorul si tot asa.

E imposibil sa ii parcurgi pe toti dintr-o data mai ales cand treci printr-o afectiune psihica. Toti ne confruntam cu asta si ne este greu si poate ca cei din jur uneori nu ne inteleg.

Dar ai rabdare si megi pe politica pasilor marunti. Intr-o zi asezi tricourile in dulap, in alta zi aranjezi cartile sa zicem si tot asa. O sa vezi ca in momentul in care termini un lucru ushor iti vine chef sa il faci si pe al doilea.

Cu pace,

Clara
0
07-11-2010, ora 23:31
BLUE83
Nu este medic/terapeut
BLUE83
Da, pe bucati e o varianta.Dar sunt cazuri in care nici sarcinile fundamentale nu sunt indeplinite.De ex. eu am o matutsa schizofrena reziduala, a fost o doamna, profesoara de franceza, femeie respectata.Acum saraca, de abia se misca, noroc ca familia se ocupa de ea.Au angajat o femeie care se ocupa de ea, o femeie extraordinara a nimerit, ea ii gateste, ea o spala, o aranjeaza, trateaza cu medicii, pentru 6 milioane pe luna.Si sunt multi asa, ce sa intre pe net, pe forum, aici discuta oameni care inca au o decenta in functionalitate, ratiune.Ce sa mai faci pe bucati, pe bucati sa ei o bluza pe tine, sa reusesti sa te imbraci, lucruri simple dar mari pentru un om foarte bolnav.
0
07-11-2010, ora 23:36
BLUE83
Nu este medic/terapeut
BLUE83
Sunt sigur ca aici pe forum nu toti au o curatenie impecabila unde locuiesc, ordine in dulapuri, etc.Dar nu e o o rusine sa recunosti, si sa spui ca te chinui uneori sa le faci pe toate cum ar trebui.Noi intelegem, pentru ca stim ce inseamna.
0
07-11-2010, ora 23:39
BLUE83
Nu este medic/terapeut
BLUE83
Mersi Clara pentru comentariu, esti o tipa tare dragalasa.
0
08-11-2010, ora 04:21
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Multumesc, Blue pentru compliment.

Incearca insa in viata sa iti modifici un pic gandirea si sa vezi partea buna a lucrurilor.

La noi e mai curat si mai ordine in casa decat la altii in stari mai grave. Care de exemplu nu se pot ridica sa mearga nici la toaleta, din cauza depresiei. Darmite sa se imbrace...

Dumnezeu exista pentru matusa si i-a daruit o familie buna, o doamna care sa aiba grija de dumneaei...

De curiozitate, cand ai timp, sa te duci pe topicurile celor bolnavi de altceva decat de afectiuni psihice...

Sa vezi ce debandada e acolo, mai ales la cei carora nu le-a raspuns nimeni.

Noi si cu ordinea noastra suntem parfum frate, trust me !

Clara
0
08-11-2010, ora 08:22
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Schimb un pic registrul si as recomanda o carte:
Virgil Enachescu-Tratat de igiena mentala!
Este foarte importanta, pentru o buna igiena mentala!
0
08-11-2010, ora 08:24
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Erata: Constantin Enachescu-Tratat de igiena mentala, Editura Polirom, Iasi!
0
08-11-2010, ora 10:55
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Multumim domnule pulberedestele. :-)

Suna foarte atractiv titlul. Sper sa o gasesc la Bucuresti.

Cu pace,

Clara
0
08-11-2010, ora 21:41
BLUE83
Nu este medic/terapeut
BLUE83
Da multumesc, am acest tratat, l-am luat mai demult, nu l-am studiat, dar banuiesc ca el trateaza igiena mentala, nu pe cea propriu-zisa.Aici vbim de igiena propriu-zisa.
0
24-12-2010, ora 17:13
BLUE83
Nu este medic/terapeut
BLUE83
O varianta f buna pentru mentinerea curateniei in perioade mai critice este mentinerea unei legaturi cu o persoana de incredere care face curat-ordine contra-cost.Sunt multe persoane in special pensionare care pentru a-si suplimenta veniturile efectueaza astfel de servicii.Nu e nici o rusine sa apelezi la astfel de ajutor, daca poti sa-ti permiti, oricum starea precara de ordine/curatenie/igiena accentuaza o stare afectiva si asa proasta.Sunt oameni de afaceri, oameni ocupati care au persoane care se ocupa de menaj, asa ca nu vad de ce nu ati apela la astfel de ajutor pentru bunul mers al lucrurilor.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Semnale de alarmă ale unei posibile tulburări psihice
  • Monitorizarea activității creierului poate ajuta pacienții cu boli psihice
  • Metoda curentă de diagnosticare a bolilor psihice ar putea fi imprecisă
  •