ii tremura genunchi si mainile, nu vizibil, asa simte, nu se tine pe picioare

23-01-2009
jianu
Nu este medic/terapeut
jianu
Mama are 86 de ani si de 2 ani au aparut niste simptome pentru care medicul de familie ne-a indrumat la neurologie. Plecandu-se de la presupunerea unei miastenii i s-au facut analizele ( RMN, TOMOGRAFIE, HORMONI TIROIDIENI...) concluzia : nu e miastenie.A consultat-o medicii de plamani, interne, inima...totula fost bine. Motiv pentru care i-a doar flavotan, betaserc si nootropil. Dar, ii tremura genunchi si mainile, nu vizibil, asa simte, nu se tine pe picioare, sta doar in sezut si in pozitia asta misca picioarele.Are o salivatie puternica, capul cu greu il ridica il tine aplecat si vocea s-a alterat in ultimul an, e greu sa intelegi.
Cum medicul de familie mi-a spus ca e o uzura a varstei si cum nu ma impac cu acest gand, dansa are o memoria si o judecata buna(ne intelegem scriindu-ne ) am cautat singur ce poate sa-i faca bine. Si de 2 zile ii dau cate 1/2 pastila de NAKOM ( indicatiile fiind exact ce simptome are mama). Dupa a doua zi, salivatia e mai redusa, ridica capul. Ce ma indrumati? Sa-i maresc doza? E periculos? Pot asocia cu alte medicamente? Nu ma trimiteti la medic, nu e deplasabila si e o teroare sa te trimita dintr-un cabinet in altul iar in spital stiti prea bine ce e.
Va rog un raspuns de specialitate, macvar sa nu-i fac rau.
Va multumesc!
1 comentarii
0
24-01-2009, ora 13:24
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Deci mama are un sindrom Parkinson.Neurologul cand ti-a dat tratamentul nu ti-a spus cum sa-l dai?Nakom se incepe cu jumatate de pastila o data sau de doua ori pe zi timp de 7 zile apoi se mareste doza cu cate jumatate de tableta la doua zile pana la o doza totala de trei tablete pe zi sau mai mult.Daca nu ai inteles cum sa se administreze Nakom, sau daca are si alte terapii asociate poti sa mergi singur, fara mama, la neurolog, cu toate medicamentele si sa intrebi cum sa le ia.Numai bine!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.