Il iubesc cu adevarat?

01-10-2017
AdinaAndreea22
Nu este medic/terapeut
AdinaAndreea22
Buna ziua! Sunt cu iubitul meu impreuna de 4 ani, am trecut prin bune si prin rele impreuna, de fiecare data cand a fost rau, eu am fost cea care am ajutat cel mai mult relatia sa iesim din "impas", iar acum eu am ramas cu frustrari, il iubesc, abia astept sa vina acasa, dar cand apare parca simt o energie negativa si sunt suparata, plang mai des cand e langa mine, ma simt foarte bine in schimb cand imi da atentie, iar cand nu, ma gandesc intr-una la cum ar fi sa fiu in alta relatie, si sunetele care le scoate uneori, cand isi trage nasu continuu' de exemplu ma enerveaza foarte tare. L-am pus foarte mult timp pe primul loc, ma simteam prost sa il vad nervos si suparat, iar acum am realizat ca poate nu merita, ca nu m-a iubit cum ma iubesc parintii mei, familia mea, nu stiu, simt ca l-am ajutat prea mult chiar si financiar pentru ca inca ne tin parintii mei, el nu observa eforturile pentru ca el nu face niciunu, si din cauza asta nici nu poate sa-si corecteze comportamentu introvertit si putin needucat, cand ne-am cunoscut eram mai mici nu mi se pareau prea importante aceste aspecte. Tot timpu ma gandesc ca deja nu il mai suport si as vrea un barbat adevarat, pentru ca mi se pare ca as putea asa sa evoluez si eu, si simt o mare frustrare pe faptul ca, cel putin mie mi se pare, ca parintii lui nu si-au facut datoria de a-i spune cum sa se comporte frumos cu o fata. Nu zic ca e vina lui, dar m-am imbolnavit si fizic si cred ca si psihic de la atata plans pentru relatia asta, vreau pe cineva care imi intelege sentimentele si vede lucrurile in profunzime, nu doar la suprafata cum vede el, imi doresc sa fiu fericita. Il iubesc mult dar nu sunt fericita. Daca as stii ca dupa ce ne despartim, as fi fericita, as face-o cat de repede. Nu stiu cum sa trec peste asta singura si de multe ori simt ca i-as zice "du-te sa te suporte ai tai" dar nu vreau sa-l supar.daca ne-am despartii stiu ca el ar trece peste si asta e bine, pt ca mi-ar fi mai greu daca as stii ca se supara.. problema e sa pot trece eu. Multumesc!
Ps: uneori chiar imi doresc sa vorbeasca si cu alte fete.
2 comentarii
0
01-10-2017, ora 23:30
Psiholog Croitoru Marinela
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Croitoru Marinela
Buna seara,

Din ceea ce povestiti pare ca ati ajuns la capatul rabdarii si ca ati luat deja o decizie. Ati putea merge la cateva sedinte de psihoterapie, ca si suport pentru a va lamuri dvs ce aveti de facut, in situatia in care decideti sa incheiati aceasta relatie in curand, dar si pentru a va intelege mai bine nevoile pe care le aveti de la o relatie de cuplu, de la partener si ce schimbari puteti face in acest sens. Relatia de cuplu este un aspect important al vietii si, oricat ar fi de greu, caci necesita sa iesi din zona de confort si sa faci schimbari/lucruri noi/altfel decat pana acum, la final va fi meritat tot acest efort pentru ca asta face diferenta intre a avea o relatie de cuplu care te implineste sau una care te face nefericit.
Succes si curaj, ca se poate!
0
02-10-2017, ora 11:23
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Adina Andreea. sau Roxana?
...Ai mai jos acelasi raspuns ca la prima ta postare, care e identica.cum e? sunteti impreuna de 4 sau 6 ani?

Se pare ca exista multe nemultumiri in relatia voastra. Unele sunt exprimate si cunoscute de fiecare dintre voi. Altele nu sunt insa exprimate suficient de clar si intretin ‘energia negativa’ ce o simti. Te gandesti la o alta relatie si el probabil face acelasi lucru. Te gandesti ca vrei « un barbat adevarat ». Ce faci pentru asta? Mai crezi ca el se poate schimba? Cat de mult ar ajuta daca i-ar spune parintii cum sa se comporte cu o fata? Cat de mult te ajuta plansul? Cat te ajuta ca-ti spui ca nu-l mai suporti?
Banuiesc ca nu ati discutat cu un psihoterapeut despre problemele voastre. Acum exista si varianta de psihoterapie online, asa ca poti apela si din tara in care te afli. E poate util ca initial sa apelezi tu la psihoterapie, pentru a-ti clarifica ce iti doresti de la el si de la relatia voastra. Mai apoi, daca decizi ca iti doresti sa ca relatia sa continue, e probabil cazul sa fie implicat si el, in cadrul unei terapii de cuplu.
Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul