Ileita nespecifica

01-02-2017
Iuliu90
Nu este medic/terapeut
Iuliu90
Fragmente de mucoasa ileaală cu moderat infiltrat inflamator limfoplasmocitar in corion, rare eozinofile, foliculi limfoizi, edem si microhomoragii. Boala crohn adică ? :)
4 comentarii
0
01-02-2017, ora 18:54
Dr. Vlad-Olimpiu Butiurca
Chirurgie generala, Tîrgu-Mures
Dr. Vlad-Olimpiu Butiurca
Boala Crohn cu localizare intestinala (intestin subtire) si nu colonica este rara. Mai degraba este localizata la nivelul ileonului terminal. Nu stiu prin ce metoda s-a recoltat fragmentul bioptic in cazul dumneavoastra insa recomand o colonoscopie. Daca este prezenta boala Crohn trebuie sa existe si alte modificari (granuloame, `skip areas` in colon s.a.m.d). Rezultatul histologic prezentat de dvs nu este specific pentru boala Crohn.
0
01-02-2017, ora 22:36
Iuliu90
Nu este medic/terapeut
Iuliu90
Ok.mulțumesc.in urma unei colonoscopii am primit concluzia de ileita nespecifica. Biopsii ileale. ileonul terminal pe ultimi 10cmsuprafața neregulata, pseudopoidala. Am înțeles, dar cat de grava ar fii in momentul d fata ? Si daca evoluează tot mai mult ?
0
01-02-2017, ora 23:16
Dr. Vlad-Olimpiu Butiurca
Chirurgie generala, Tîrgu-Mures
Dr. Vlad-Olimpiu Butiurca
Aspectul pseudopolipal in schimb poate pleda pentru boala Crohn. Din acest motiv este bine sa dati toate detaliile de la inceput. Depinde de foarte multe aspecte, in primul rand de partea clinica anume de simptomatologie. Daca exista dureri abdominale, crampe, balonari, constipatie alternand cu diaree etc. Depinde de varsta. Din fata tastaturii v-as recomanda sa repetati anual sau la 3 ani colonoscopia (la 3 ani in lipsa simptomatologiei). Consultati un medic. Toate aceste aspecte trebuie interpretate in ansamblu.
0
27-11-2017, ora 23:35
Shelly
Nu este medic/terapeut
Shelly
Buna ziua. In urma colonoscopiei concluzia a fost aspect din ileon nespecific si s-a luat biopsie pentru elucidare.
Rezultat biopsie: biopsia fragmentata din mucoasa se intestin subtire, de la nivel ileon terminal, prezinta arhitectura glandulara si vilozitara conservate, cu prezenta de foliculi limfoizi cu centri germinativi; fara aspecte granulomatoase; fara infiltrate patogice in lamina proprie.
Concluzia: mucoasa ileala fara leziuni de cronicitate, fara aspecte granulomatoase si fara alte modificari histopatogice semnificative
Ce inseamna acest lucru?

Multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Colonoscopia virtuală 3-D ar putea include și analiza prin holograme
  •