ileita sau boala crohn?

28-01-2017
magda_iuli
Nu este medic/terapeut
magda_iuli
Buna ziua. Am 39 de ani si in urma cu o luna am avut dureri periombilicale colicative care au debutat cu un scaun diareic iar la sfarsitul scaunului sange. Aceste dureri au persistat cam 2 saptamani timp in care si scaunul a fost moale dar legat ( 1 pe zi) Am luat ibutin si colospasmin dar fara ameliorare, motiv pt care am facut o colonoscopie. Domnul doctor mi-a zis ca nu a fost nevoie sa ia probe si ca am doar o ileita si hemoroizi interni si externi iar sangerarea nu este de la ileita. Am primit tratament cu salofalk 2gr pe zi si budenofalk 9mg pe zi timp de 1 luna si regim 2 luni. In momentul de fata scaunele sunt normale ptc tin regim, nu am sangerari si nici crampe dar am dureri in fosa iliaca dreapta care imi iradiaza pana in spate in sold ( am mai avut durerile astea dar am crezut ca sunt de la ovar ca am un chist ovarian drept). Este posibil ca ileita sa dea simtomele astea, sau este de la chist, sau ce poate sa fie? Pe rezultatul de la colonoscopie scrie ileita terminala, asta inseamna boala Crohn? Prea multe detalii nu am primit ( eram si ametita de la anestezie) doar ca am o ileita si atat. Daca este Crohn nu trebuia sa imi ia biopsie, sau nu toate ileitele sunt boala Crohn ? Va rog sa ma ajutati cu un sfat, ce pot face mai departe, eu ma gandesc sa fac si calprotectina din materii fecale, credeti ca este indicat? Am sa va scriu rezultatul de la colonoscopie.
colonoscopie pana la cec- agulatii dificil de depasit in zona sigmoidiana, mucoasa colonica normala.Ileoscopie terminala pe 5 cm, eroziuni si ulceratii ale mucoasei ileale, hemoroizi interni si externi. Concluzii: ileita terminala, hemoroizi interni si externi.
1 comentarii
0
28-01-2017, ora 12:27
Dr. Stancu George
Medicina interna, Ploiesti
Dr. Stancu George
Calprotectina este o idee foarte buna. In acest moment suspiciunea de de boala crohn, tratamentul cu 5asa a fost inițiat... rămâne de văzut răspunsul la tratament.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce apar hemoroizii?
  • Nucile ar putea îmbunătăți sănătatea colonului
  • Colonoscopia virtuală 3-D ar putea include și analiza prin holograme
  • Dacă stai mult pe toaletă faci hemoroizi?
  • Ce sunt hemoroizii, de ce apar și alte întrebări frecvente despre hemoroizi
  • Hemoroizii se pot vindeca spontan (fără tratament)?
  • Sunt cremele pentru hemoroizi eficiente?
  •