Imi cade parul!

20-10-2010
Radu94
Nu este medic/terapeut
Radu94
Buna, am 16 ani si ma confrunt cu o problema destul de mare pentru mine. Deci cam de doua saptamani a inceput sa-mi apara multa matreata, chiar dupa ce am observat mi-am cumparat un sampon anti-matreata de la Syoss, inainte de asta foloseam un sampon importriva caderii parului cu petrol. A doua spatamana matreata a inceput sa se rareasca, apoi am inceput sa ma spal din nou cu vechiul sampon. Dupa urmatoarea saptamana adica acum mai exact, a inceput sa-mi cada parul extrem de mult, mentionez ca am parul lung, putin mai lung de umeri si cam rar. Cand dau cu mana prin el raman cu vreo 2-3 fire de fiecare data, daca dau de 20 de ori cu mana prin el de fiecare data cad 2-3 fire de par. Sa nu mai zic cand dau cu piaptanul. Eu tot ce sper e sa nu incep sa chelesc, cu toate ca amandoi parintii mei au par in cap, doar stiu ca bunicul din partea mamei a fost chel. Si momentan nu am probleme de sanatate dar stau mult la computer, n uprea fac miscare si mananc destul de rau, in sensul ca mananc tot prostii.
Astept raspuns.
10 comentarii
0
20-10-2010, ora 22:40
roxana2002
Nu este medic/terapeut
roxana2002
buna radu94,
eu iti pot da o reteta preparata in casa contra caderii parului. este testata si eficienta totodata
deci se ia un ou de la o gaina de casa si se amesteca cu cateva linguri de ulei de masline extra vergine pana devine o crema si apoi se aplica pe cap, sesta cca 30 min si apoi se spala cu samponul care il folositi de obicei si se clateste bine. se repeta asta de 2-3 ori pe saptamana pana nu mai cade parul.
de obicei intr-o saptamana se vad efectele acestui tratament.
0
21-10-2010, ora 13:57
Radu94
Nu este medic/terapeut
Radu94
Buna Roxana, iti multumesc mult pentru sfat. Dar mai am o intrebare: Daca adaug si ulei de ricin la amestecul de ou si ulei poate fi mai eficient?
0
21-10-2010, ora 21:26
roxana2002
Nu este medic/terapeut
roxana2002
formula aceasta o poti testa chiar tu si ne vei spune daca este eficienta.
eu ti-am dat o formula cat mai simpla si cu cat mai putine ingrediente.cu o precizare ca uleiul de masline sa fie cel original nu contrafacut, de obicei este inbuteliat in sticle de culoare verde inchis cele albe sunt falsuri.
0
21-10-2010, ora 23:10
geoiv
Nu este medic/terapeut
geoiv
Se pot adauga si fiole de vitamina A? Oricum, la teorie suntem bune, numai sa vedem acum cine se va lauda si cu practica.
0
23-10-2010, ora 17:03
roxana2002
Nu este medic/terapeut
roxana2002
deci eu va garantez ca functioneaza, formula simpla, A FOST TESTATA DE MINE!
0
22-02-2011, ora 18:36
natalina
Nu este medic/terapeut
natalina
Buna Roxana ! Vreau sa zic ca acum ma confrunt si eu cu problema caderii parului, imi cer scuze dar as vrea sa te intreb daca receta pe care ai oferit-o se poate de folosit si pe parul voopsit.Am un par extrem de degradat, din cauza chimicalelor, cade fara incetare si se rareste tot mai mult.(am 22 ani).Multumesc!
1
23-02-2011, ora 13:39
Olgutzas
Nu este medic/terapeut
Olgutzas
Solutia pe baza de petrol de la gerovital este f buna sau cea de la Ce Ce Med(este la farmacia catena), e bine sa se faca un tratament de cateva luni. Natalia incearca sa folosesti vopsea fara amoniac.
0
24-03-2011, ora 23:02
adrian281
Nu este medic/terapeut
adrian281
Buna! Am si eu o intrebare.Am aproape 20 de ani si a inceput sa imi cada mult par mai ales deasupora tamplelor, mai precis la extremitati.Mi-e sa nu fac chelie mai ales ca s-ar putea sa fie genetic.M-am gandit ca ar putea fi din cauza sezonului rece ca organismul pierde calciu si altele, dar s-a complicat si a inceput sa mi se vada pielea capului.
Exista vreo solutie sa opresc caderea parului si sa fac sa creasca la loc parul in locurile goale, adica mi se pare najpa sa am par drept deasupra fruntii si apoi spre margini sa fie lipsa sa se vada pielea scalpului.
Multumesc pentru intelegere!
0
25-03-2011, ora 10:51
Olgutzas
Nu este medic/terapeut
Olgutzas
Adrian, cred ca in cazul tau este recomandat un consult la dermatolog, pot fi alte cauze in afara de cele genetice, de exemplu una din cauze poate fi stresul, alta lambriile si asa mai departe. Este totusi prea devreme pt a fi o cauza genetica. Sper sa iti rezolvi problema, multa sanatate!
0
25-03-2011, ora 23:46
adrian281
Nu este medic/terapeut
adrian281
poate fi si stresul pentru ca anul asta am bacu si trebuie sa ma pregatesc si de admitere si asa mai departe.Ce vroiam sa mai spun este ca si la fratele meu mai mare ca mine cu 10 ani este ca s-a intamplat tot la fel cand era cam de varsta mea.Ceea ce mi se pare mai mult decat coincidenta.De asta incerc sa gasesc o solutie sa intarzii acest proces sau sa il anulez pe cat posibil daca exista asa ceva.Daca mai ai ceva completari sa imi spui astept raspunsul tau.
Multumesc mult pentru ajutor iti sunt recunoscator:)
Multa sanatate si tie!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Mătreața
  • Căderea părului
  • MIT: Unghiile și părul continuă să crească după moarte
  • MIT: Căderea părului se intensifică iarna
  • Modificările părului în sarcină, post-partum și menopauză
  • Vitamine pentru un păr sănătos
  • Oamenii de știință au identificat gena implicată în albirea părului
  • De ce chimioterapia produce căderea părului?
  • De ce testosteronul influențează pilozitatea?
  •