imi este frica sa mai merg la facultate la ora de engleza

12-01-2012
turnover666
Nu este medic/terapeut
turnover666
Buna ziua! Am 19 ani, si vreau sa va spun ca am trecut si inca trec printr-o anxietate/depresie care ma incurca acum doar pe plan profesional, de exemplu, imi este frica sa mai merg la facultate la ora de engleza, pentru ca in urma cu 6 saptamani am facut un atac de panica. Ok, am facut atacul de panica in timpul orei, si era randul meu la citit, cand am vazut ca imi vine randul, am ridicat mana sus si mi-am cerut voie la toaleta, am coborat scarile de la etajul 7 pana la etajul 1, dupa am urcat, si ma simteam mult mai bine, probabil ca am 'scos' din mine adrenalina care se adunase. Astept un sfat, sa merg la un medic psihiatru? cat costa o sedinta, sa imi dea niste pastile, xanax, sau orice altceva, doar sa fie calmant puternic, sau unde pot face rost de o reteta gratis? Va multumesc!
6 comentarii
0
12-01-2012, ora 17:20
Dr. Vochescu Carmen
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Vochescu Carmen
Va trebuie un consult psihiatric( contracost sau gratuit cu bilet de trimitere de la medicul de familie) si tratament anxiolitic. Nu aveti nevoie de "calmante puternice". Tratamentul e individualizat, nu va recomand sa o luati o reteta "gratis" de la vreo persoana cu probleme aparent asemanatoare.
0
12-01-2012, ora 21:29
turnover666
Nu este medic/terapeut
turnover666
Am facut rost de 26 pastile xanax de 0.25 mg, sa iau si sa vad ce se intampla, cate sa iau pe zi? sau sa iau cand stiu ca o sa imi fie frica la vreo ora la facultate?:S
0
13-01-2012, ora 08:34
Dr. Vochescu Carmen
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Vochescu Carmen
Nu procedati bine luand xanax, dar decizia va apartine.
0
14-01-2012, ora 00:28
turnover666
Nu este medic/terapeut
turnover666
Dar dvstra, ce credeti ca am, din ce am zis mai sus?
1
14-01-2012, ora 16:07
Dr. Vochescu Carmen
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Vochescu Carmen
Cred ca aveti o problema de anxietate, uneori insotita de atacuri de panica, dar xanaxul este un medicament care poate da dependenta, administrat zilnic si in plus nu rezolva anxietatea decat pe moment. Dupa ce ii trece efectul, anxietatea poate aparea nestingherita. Altfel se trateaza aceste probleme, exista medicvatie care nu da dependenta-dar numai in urma unui consult se poate spune daca aveti nevoie cu adevarat de medicatie, pe ce termen sau daca e necesara mai degraba o psihoterapie.
0
15-01-2012, ora 12:47
turnover666
Nu este medic/terapeut
turnover666
Eu nu vreau sa il iau zilnic, doar atunci cand stiu ca voi fi pus intr-o situatie care imi v-a provoca un atac de panica. Cum se duce viata de rapa din cauza unei probleme care "nu pare a exista". Cum asi putea sa imi inving aceasta teama, de a vorbi nu neaparat in public, ci in clasa, doar sunt colegii mei, in pauze vb, ma distrez cu ei, cand sunt in ora deja parca mi se pare ca asi fi intr-o sala mare, plina de oameni.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tratamentul fobiilor cu o metodă bazată pe inteligența artificială
  • Cum recunoști atacul de panică?
  • Frica de păianjeni, diminuată cu ajutorul realității augmentate
  • Cauzele atacurilor de panică și cum ne putem calma
  • Terapia prin expunere adresate unei fobii poate avea efect și asupra unei fobii din altă sferă
  •