Imi puteti da un sfat cum sa-mi vindec urechea prin tratament suportat de casa de asigurari?

04-06-2008
ortmeyer81
Nu este medic/terapeut
ortmeyer81
Buna ziua! Numele meu este Adi si locuiesc in Timisoara. Problema mea este ca am trait o experienta de neuitat la doctor, nu-mi vine sa cred in ce tara traiesc. Insa sa va povestesc ce am patit.
Joi, in data de 29.05.2008 am fost la un doctor specialist in boli orl. Am avut atunci puroi in urechea stanga si imi curgea si nasul, dupa care mi-a spus ca am otita medie. Pentru a-mi scoate puroiul din ureche mi-a cerut 15 ron altfel nu mi-l scoate deoarece nu e suportata activitatea de casa de asigurari. Dupa ce si-a batut joc de urechea mea cu cateva instrumente de pe timpul lui Ceausescu mi-a spus ca mai am si timpanul spart ceea ce nu stiu ce sa cred. Se poate sparge timpanul de la puroi? Intr-un final mi-a dat o reteta si mi-a spus sa merg marti 03.06.2008 la analize si sa vada cum reactioneaza rana din ureche de la medicamente si tratament. Am fost marti la doctor si mi-a spus ca se vindeca urechea si sa nu pun apa in ureche dupa 3 saptamani mi se poate pune ceva pe timpan ca sa mi-l "vindec" dar si asta contracost in jur de 150 ron si test pentru ureche si ala in valoare de 50 ron. Insa acum am impresia ca si urechea dreapta este un pic afectata, parca aud mai rau si incepe sa se infunde.
Nu inteleg ce se intampla cu banii pe care ii dau la stat (lunar in jur de 150 ron / luna). Casa de asigurari nu-mi poate vindeca timpanul? Sa amintesc ca aceasta vizita la medic e prima din acest an.
Imi puteti da un sfat cum sa-mi vindec urechea prin tratament suportat de casa de asigurari? In acest moment aud foarte incet cu rechea stanga si cand merg pe strada fara vata in ureche simt ca imi trece curentul prin creier si ma doare timpanul.
Va multumesc!
3 comentarii
0
04-06-2008, ora 00:00
sunnydany
Nu este medic/terapeut
sunnydany
RMN
Am tot auzit si citit cat de mult poate ajuta aceasa investigare.Mie mi s-a recomandat sa fac RMN ptr glezna (ptr o entorsa) dar m-am gandit ca pot face cu aceasta ocazie pot face un RMN pentru tot corpul.

E indicat?Cam la ce costuri se ridica?chiar daca e scump banuiesc
ca merita.

Ma gandesc e o metoda de prevenire a multor probleme de sanatate.Eu tot timpul am probleme de sanatate.minore cred..cat de ca..si m-am saturat sa pierd timp si bani pentru diverse lucruri.In felul asta macar stiu cum stau lucrurile si pot preveni sau vindeca din timp daca e cazul.

As aprecia un raspuns.Mulumesc si sanatate!
0
10-06-2008, ora 00:00
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
ORTMEYER... Pentru a beneficia de tratament integral gratuit este necesara o internare in clinica ORL.
La cabinet, in contract cu casa de asigurari...intradevar.. aspiratia secretiilor otice nu este inclusa in pachetul minim de servicii !
Cat despre boala TA!
Este foarte important sa intelegi ca supuratia otica este o problema grava !
Este posibil sa avut perforatia timpanului din copilarie ? sa nu stiut de ea... si acum sa ai o acutizare!
Puroiul intradevar poate perfora timpanul..dar ca si simptom... perforatia intervine dupa 2-3 zile de ureche infundata cu dureri puternice si febra!
O perforatie mica se poate inchide si singura in timp( cu conditia sa nu ai acutizarea bolii!
daca perforatia este mai mare se poate ajunge pana la interventie chirurgicala!
Este foarte important sa stii ca..trebue sa ai o respiratie nazala buna si intradevar nu trebue sa ajunga apa in conductul auditiv ! Cand faci baie, trebue sa astupi urechea cu vata imbibata in crema sau ceva uleios. Nu trebue sa faci scufundari!!!!
0
10-06-2008, ora 00:00
IceAge
Nu este medic/terapeut
IceAge
Hello Ortmeyer,
Aceeasi problema ca si tine o am si eu...desi platesc lunar sume consistente la asigurari medicale, singurele consultatii gratuite de care beneficiez sunt cele la medicul de familie...in rest, platesc pentru tot - in primul rand pentru ca nu am timpul necesar sa astept programarile conform graficului cabinetelelor medicale de stat, apoi pentru ca ma gandesc ca fata de multi altii eu sunt o fericita - imi permit sa platesc...
Legat de recomandarile d-lui Flueraru, poti conta pe ele...este un profesionist adevarat, si se vede aceasta cred, dupa postarile pe forum...
Multa sanatate si succes si nu uita, banii ne sunt de folos doar in masura in care ne pot ajuta...mult mai grav e cand oricat de multi bani am avea, nu putem rezolva nimic...
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Urechi înfundate
  •