imi puteti recomanda ceva medicamente care sa distruga puroiul?

17-11-2010
anmardany
Nu este medic/terapeut
anmardany
Buna, ma numesc Andrei si am o problema cam grava zic eu, deci sa incep cu inceputul, cand m-am dus la medicul meu stomatolog aveam dureri ingrozitoare si maseaua umflata, a curatat-o, a facut tot ce trebuia, dupa ce i-am dus radiografia a spus ca am putin puroi si trebuie sa ma duc de cateva ori la drenaje, asa am si facut, dupa un timp, cam a 5 sau a 6 oara care a fost chiar astazi, deci in celelalte dati doar mi-a facut drenaje (1 data pe saptamana) azi a facut acelasi lucru, dar de data asta a spus ca punga cu puroi chiar daca iau antibiotice (amoxicilina, augumentin 1g, nurofen, etc.) punga se reface inapoi, si canalele se blocheaza, eu oricum in timp ce mananc imi pun un ghem de vata acolo sa nu poata intra mancarea, cu toate astea spune ca nu crede ca mai poate face nimic, decat sa faca o extractie, tin sa precizez dupa drenaje in ziua respectiva nu ma pot atinge la masea de durere decat dupa cateva ore bune, iar in timpul drenajelor pe 2 canale simt ca imi iese sufletul de durere cand le curata, deci imi puteti da un sfat, ce trebuie sa fac? sa ma duc la extractie? sau mi-a recomandat operatia... dar de asta nu prea as vrea sa aud :).

App. imi puteti recomanda ceva medicamente care sa distruga puroiul mai eficient? multumesc
Cu stima andrei !
6 comentarii
0
18-11-2010, ora 09:09
Dr. Sas Adina
Stomatologie, Cluj-Napoca
Dr. Sas Adina
Din pacate nu exista medicamente care sa distruga puroiul de la varful radacinii. Se pot face tratamente care sa indeparteze puroiul de pe canal, dar dincolo de varful radacinii singura solutie este rezectia apicala (operatia) sau extractia. Antibioticele nu fac decat sa colecteze puroiul si sa ajute la trecerea mai rapida a unui eventual puseu acut. Daca medicul v-a spus ca este posibila operatia, va recomand sa o faceti (nu doare, se face cu anestezie si ce e cel mai important, ramaneti cu maseaua in gura). In cazul unei extractii va trebui ulterior sa inlocuiti maseaua pierduta fie printr-un implant fie cu o punte
0
18-11-2010, ora 17:52
AlinDanescu
Nu este medic/terapeut
AlinDanescu
Buna,

asa e, insa grija unde faceti operatia. Procedura, desi pare destul de raspandita, nu e atat de simpla pe cat pare, in sensul in care nu putem echivala o operatie cu o extractie. Am avut o problema similara acum un an si si mie mi s-a a recomandat operatia. Ideea e ca procedurile de dupa (implant, bont sau punte) sunt mai usor de facut dupa operatie. Eu am fost in Bucuresti, la DentFix, si sunt foarte multumit de rezultate. Oricum ar fi, nu trebuie sa amanati. Pe langa disconfort, pot aparea tot felul de probleme adiacente.

Alin
0
18-11-2010, ora 18:03
anmardany
Nu este medic/terapeut
anmardany
Va multumesc mult pentru raspunsuri, o sa ma mai gandesc pe tema asta si sper sa rezolv ceva... daca imi puteti da mai multe detalii despre operatie, adica ce se intampla, cum se face s.a.m.d as fi mai linistit, multumesc.
0
18-11-2010, ora 20:57
Dr. Sas Adina
Stomatologie, Cluj-Napoca
Dr. Sas Adina
Procedura este urmatoarea: dupa ce anestezia s-a instalat, se face o incizie in gingie, in dreptul varfului radacinii afectate, se creeaza acces la varful radacinii, se rezeca portiunea de radacina afectata, se chiureteaza puroiul, se dezinfecteaza si se obtureaza (plombeaza) radacina, se pun fire si gata
0
26-11-2010, ora 18:30
anmardany
Nu este medic/terapeut
anmardany
Gata, am fost la el, i-am zis sa mi-o extraga, nu am vrut operatie... am o oroare, deci va povestesc pentru necunoscatori pe babeste pas cu pas :) nu o sa va mai fie frica deloc, si eu tot tremuram :)

Deci, sa incepm, va pune pe patul acela, dupa va da cu un spray, cam rau la gust, dar evitati contactul cu limba, e cam neplacuta senzatia, dupa 1 minut (anestezia locala = spray) o sa va dea o injectie langa maseaua de minte si langa maseaua afectata, cu un ac ultramodern (in cazul meu) subtire de abea il vedeai, nu am simtit nimic si nici acel "scartait", doar o impunsatura usoara de tantar, dupa acea ma lasat 4-5 minute pana mi-a amortit buza si atunci a inceput cu clestele dupa ce mi-a pus un servetel sa absoarba saliva, tragea de masea stanga si dreapta, dar nu simteam decat o durere ffff usoara, si am avut fff grava problema, era si gingia infectata, a tras, sa rupt o bucata din basea din pacate, dar a tras de cealalta parte, dupa ce a scos jumatate din ea a luat acea ustensila cu varful ascutit si a impins maseaua ca pumnul in gura la cineva, iar a luat clestele si a scoso in final, ultimele clipe sunt mai dureroase, dar suportabile, dupa va pune un pansament cu un fel de substanta antiinflamatoare si va recomanda un medicament (alogcalmin, ketonal, nurofen expres, etc.) ajungeti acasa, 30-1 ora si dupa va scoateti pansamentul, o sa va spuna chiar el/ea. Cam atat pot sa va povestesc pe babeste :) sper sa intelegeti

Acum incepe si intrebarea mea : Vine ziua fratelui meu peste 2 zile si trb sa mananc si eu tort, e ceva daca ajunge zahar acolo ? si inca ceva, sangele care a ramas dupa ce mi-am luat pansamentul, sa il curat/ sa pun vata? ce sa fac? mentionez ca medicul meu stomatolog nu mi-a pus nimic sa nu se infecteze, decat mi-a spus sa nu mananc pe partea aia sa nu intre mancare pt a nu se infecta.
Multumesc anticipat pentru raspuns si sper ca am fost destul de explicit. Numai bine !
0
26-11-2010, ora 20:47
Dr. Sas Adina
Stomatologie, Cluj-Napoca
Dr. Sas Adina
In ziua extractiei nu aveti voie sa consumati alimente fierbinti sau foarte reci, nu clatiti gura si nu consumati produse lactate. La locul extractiei nu umblati cu nimic, nu puneti vata si nimic altceva. Cheagul nu trebuie inlaturat, deoarece pe baza lui se realizeaza vindecarea. Si, da, puteti manca tort.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: