Implant dentar daca am osteoporoza

22-04-2018
daniela aurelia
Nu este medic/terapeut
daniela aurelia
As dori sa aflu mai multe despre implant dentar (nu mai am nici un dinte sau masea la mandibula si nu reusesc cu proteza mobila sa o tin lipita si sa ma hranesc), daca sufar de osteoporoza, daca se poate efectua, care sant riscurile, daca implantul dureaza, ma refer la fast and fixed. Mentionez ca momentan nu iau pastile de nici un fel pentru osteoporoza. Multumesc
5 comentarii
0
30-05-2018, ora 13:09
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Buna ziua,
se pot face implanturi si in cazul dumneavoastra dar neapart cu analize in prealabil si vazut ce densitate osoasa avem acolo si ce predispozitii exista si ce tratamente ar fi recomandate de urmat.
Va recomand sa faceti o radiografie panoramica si sa veniti la un consult ca sa putem discuta direct pe ceea ce va intereseaza pe dumneavoastra.
O zi buna!
0
04-10-2018, ora 20:32
Carai
Nu este medic/terapeut
Carai
Buna ziua. Am 60 ani si o proteza fixa acrilat pe mandibula care se misca f tare. Am osteoporoza si fac tratament cu bonviva de un an. As putea face implante pe mandibula cu intreruperea tratamentului cu bff in situatia ca reumatologul a fost de acord? Daca da, la ce interval de timp? La radiografia dentara mi s a spus ca densitatea osoasa e buna. Riscul implantarii este prea mare in situatia mea? Multumesc!
0
06-10-2018, ora 12:14
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Buna ziua. Tratamentul cu bonviva trebuie intrerupt cel putin 6 luni inainte de inserarea de implanturi dentare si este necesara o analiza speciala. Reluarea tratamentului nu este indicata nici in perioada osteointegrarii implanturilor. Situatia trebuie bine analizata pentru ca pot fi complicatii mari apoi.
0
06-10-2018, ora 13:57
Carai
Nu este medic/terapeut
Carai
Mi s a propus acum scoaterea lucrarii de pe mandibula unde mai am doi dinti si punerea unei proteze cu magneti pana la implantarea care va fi peste 12 uni, cu intreruperea bff in aceasta perioada. Credeti ca este fezabil, sau reprezinta o agresare a mandibulei pentru ca o alta parere este sa nu se scoata lucrarea in niciun caz. Multumesc mult!
0
02-04-2022, ora 15:22
Maria-Raluca
Nu este medic/terapeut
Maria-Raluca
Buna ziua !
Am 67 ani si in urma cu peste 9 ani am urmat tratament cu Actonel timp de 1 an si 6 luni. Deoarece indicele Dexa s-a corectat dr endocrinolog mi -a oprit Actonel si am continuat cu Ca si D. In aceste conditii pot avea aceste interventii stomatologice : 3 implanturi, o rezectie apicala si aditie de os ? Dr stomatolog mi-a cerut sa aduc un aviz scris de la dr endo, dar acesta nu vrea sa mi- l dea.Multumesc mult!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul