Implant dentar in loc de masea

03-11-2016
Mirela7
Nu este medic/terapeut
Mirela7
Buna ziua.Imi lipseste o masea de 5 ani de zile.Nu ma deranjeaza lipsa acesteia, localizarea fiind partea dreapta de jos.Cand zambesc nu se vede, nici nu ii simt lipsa, insa medicul mi-a zis ca ar trebui sa imi pun implant cat mai repede, caci dintii de prin parti se inclina p/u a completa spatiul gol si ca tot efortul cade pe ei cand mananc.Teama mea este ca apoi sa nu mi influenteze oarecum mimica fetei, lipsa acestei masele.Nu stiu cum sa procedez? Va multumesc din suflet p/u timpul acordat.
3 comentarii
1
06-11-2016, ora 20:35
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Buna ziua! Lipsa unei masele aduce dupa ea niste modificari negative ale dintilor vecini ( de obicei se inclina vecinii, migreaza dintele ''opus'') si prin lipsa punctelor de contact nu se mai distribuie bine fortele masticatorii. De multe ori, inaintea inlocuirii dintelui lipsa prin implant, trebuie corectata pozitia dintilor vecini.Mimica fetei nu este modificata de obicei prin lipsa unei masele, dar prin lipsa mai multor masele se produc niste la nivelul obrajilor/fetei etc. Trebuie sa aveti in vedere optiunile de tratament pentru inlocuirea maselei lipsa.
1
07-11-2016, ora 07:45
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Buna ziua,
mimica fetei va fi influentata in timp, probabil inca nu o vedeti dar ea va putea aparea.
Este ideal ca lipsa unui dinte/masele sa fie protezate( inlocuita) cat mai repede cu putinta de la momentul extractiei.De ce ?
Sunt multi parametri ce se modifica din cauza lipsei unui singure masele masticatia, pozitia dintilor vecini, gingia, estetica, dintii de sus/jos cu care trebuia sa se intalneasca dintele lipsa...:)
Va dau sa cititi un paragraf dintr un articol scris de mine acum ceva vreme exact pe acest subiect..."Ori de câte ori există un decalaj, osul alveolar începe să se micşoreze în înălţime, lăţime şi volum. Aceste pierderi determina gingia să se retragă. Capacitatea de a mestecă este afectată şi funcţia orală scade în mod constant.
Odată ce osul alveolar nu mai există, osul bazal, denumit în continuare osul maxilar, va începe să se reasoarba, diminuand distanţă dintre nas şi barbie. Bărbia se curbează în sus, în timp ce obrajii încep să se deformeze în interior."
Sunt mai multe variante decat cea a implantului si ar fi bine sa stiti toate variantele si sa se aleaga varianta ideala pentru ceea ce aveti nevoie.
O zi buna va urez!
0
09-11-2016, ora 00:39
Mirela7
Nu este medic/terapeut
Mirela7
Va multumesc mult, acum sigur voi sti ce sa fac
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ce soluții există pentru dinții lipsă?
  •