Implant dentar - resturi extractie premolar

22-03-2010
spike30
Nu este medic/terapeut
spike30
Va rog sa ma ajute cineva cu un raspuns/ sfat!.
Acum cateva zile am suferit o interventie chirurgicala prin care mi-a fost facut un implant la o clinica respectabila din Bucuresti. In timpul interventiei mi s-a descoperit un rest ramas de la extractie ( extractie facuta la aceeasi clinica in urma cu cateva luni.) Mentionez ca imediat dupa extractie, medicul respectiv mi-a facut radiografie sa verifice daca a mai ramas ceva acolo, iar inaintea procedurii de implant am facut o alta radiografie (panoramica) pentru a se stabili dimensiunea implantului. Dupa interventia chirurgicala, mi s-a explicat ca mi-a fost pusa o membrana odata cu implantul pentru stabilitate si pentru refacerea osului. A doua zi, cand m-am prezentat la clinica pentru control, medicul m-a anuntat ca mai am de achitat contravaloarea membranei - 320 EUR - ( cv implantului o achitasem inainte de interventie).
1. In conditiile in care varsta mea nu depaseste 30 ani, sunt perfect sanatoasa, considerati ca ar fi existat alte motive pentru care osul nu ar fi fost refacut, in afara de restul uitat acolo ? Daca da, care sunt acestea?
2. Considerati ca medicul este indreptatit sa imi ceara 320 EUR pentru o membrana pe care a pus-o acolo, fara macar sa ma previna cu cateva zile inainte ca osul nu este refacut si ca probabil vor exista costuri suplimentare? De ce nu s-a vazut nimic pe radiografie? Ce fel de medici sunt cei carora le scapa asa ceva?
3. Implantul va fi mai putin rezistent din cauza ca a fost facut in aceeasi sedinta in care a fost extras un rest de acolo (dinte premolar)?
In speranta ca un medic isi va face timp si imi va raspunde, multumesc anticipat!
3 comentarii
0
23-03-2010, ora 00:33
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
1. indiferent daca era sau nu un rest acolo, intotdeauna in timpul unei interventii de inserare a unui implant pot ti necesare materiale suplimentare care, evident, costa suplimentar
2 acest lucru trebuia obligatoriu sa va fie explicat inaintea interventiei. de obicei fomularele de acord care se semneaza de catre pacient inainte implantului cuprind informatii de acest gen. ati primit un asemenea formular? si daca da l-ati citit atent?
3.daca extractia restului s-a facut in aceeasi sedinta cu implantul nu inseamna ca implantul este mai putin rezistent. frecvent se fac implanturi imediat postextractional si integrarea lor se face fara probleme.
0
23-03-2010, ora 10:42
spike30
Nu este medic/terapeut
spike30
Multumesc pentru raspuns.
1. Nu am fost prevenita in privinta faptului ca ar putea fi nevoie de materiale suplimentare - mi s-a spus ca implantul costa 710 EUR care trebuie achitati integral inainte de efectuarea interventiei.
2. Nu am primit un asemenea formular de acord. Tot ceea ce am primit a fost un deviz estimativ ( anul trecut in august cand am inceput tratamentul stomatologic) pe care l-am semnat, daca imi amintesc bine- in sensul ca sunt de acord cu tratamentul - detartraj, obturatii de canal, doua extractii, etc. Eu consider ca totusi medicul care a facut extractia este in culpa si ca nu ar trebui sa platesc membrana.

Problema mea este ca ar trebui sa fac si un al doilea implant, doar ca eu mi-am pierdut total increderea in medicii de la aceasta clinica. Ce ma sfatuiti sa fac in continuare? Sa gasesc un alt cabinet la care sa merg pentru al doilea implant si pentru protetica aferenta implanturilor?
Multumesc.
0
23-03-2010, ora 11:24
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
medicul care v-ar face protetica pe implantul deja pus ar trebui sa lucreze cu acelasi sistem. trebuie sa se stie firma producatoare a implantului pus.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Persoanele care iau antidepresive de două ori mai predispuse la eșecul implantului dentar
  • Tehnologia digitală ar putea face implanturile dentare mai accesibile și rapide
  • Durata de viață a implanturilor dentare
  • Testul gumei de mestecat pentru inflamaţia după implantul dentar
  • Implant dentar inovator, prezentat de cercetătorii americani
  •