Implant dentar in spatiu mic

30-03-2016
JustSylar
Nu este medic/terapeut
JustSylar
Buna ziua,

Am o intrebare pentru dumneavoastra:

Pe partea dreapta sus, primul premolar este extras de aproximativ 8 ani (?) Exista un spatiu inestetic intre canin si premolarul II(perfect sanatosi).

Problema este ca la momentul extractiei doctorul nu mi-a oferit o alternativa, iar situatia financiara era una nefavorabila.

As vrea sa stiu ce solutie exista avand in vedere ca spatiul s-a micsorat din cauza migrarii celorlalti dinti. Am inteles ca exista solutia unui mini implant?

Ps: Am 23 de ani.
6 comentarii
1
30-03-2016, ora 12:53
Dr. Vacaru Marius
Stomatologie, Iasi
Dr. Vacaru Marius
Buna ziua. Exista varianta unui implant mai mic ca dimensiuni sau realizarea unei interventii numita splitting de creasta pentru a realiza o situatie favorabila implantarii. Trebuie facuta o investigatie 3D a zonei respective un examen clinic si stabilit un plan de tratament.Va mulțumesc
1
03-04-2016, ora 19:22
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Buna ziua,
Exista mai multe variante de a conserva dintii dumneavoastra si a acoperi acel spatiu inestetic.
Pentru a avea mai multe detalii si pentru un succes cat mai mare al tratamentului as recomanda un consult impreuna cu amprentarea dintilor dumneavoastra si masurarea exacta a spatiului pe care il aveti intre dinti si apoi impreuna cu investigatia radiologica/computer tomograf vom putea veni cu variante. Exista varianta de miniimplant insa cu acel miniimplant nu intotdeauna putem obtine o estetica dorita.:)
1
04-04-2016, ora 21:18
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
buna ziua!
dupa cum v-au recomandat si colegii mei, este necesar un consult pentru a evalua exact spatiul pentru un eventual implant, atat din punct de vedere al volumului de os actual, cat si din punct de vedere a distantei ramase intre canin si premolarul doi.
exista solutii pentru orice situatie. aceste solutii merg de la o simpla punte ( care din pacate afecteaza dintii vecini prin slefuire), pana la inserare de implanturi cu diametre mai mici sau, in caz ca spatiul este insuficient, redresarea ortodontica a dintilor vecini migrati pana la aducerea lor pe pozitia corecta, urmand apoi inseararea implantului cu sau fara aditii de os.
aveti nevoie de cel putin o radiografie in prima faza si un consult de chirurg + protetician cu sau fara ortodont.
0
09-06-2018, ora 16:43
Dana292
Nu este medic/terapeut
Dana292
Aceasi problema o am si eu. Mie mi s-a recomandat un plan ortodontic pentru a inchide acel spatiu, dar nu poate sa imi puna in cealalta parte lucrare decat dupa ce se termina tratamentul ortodontic (2 ani). Deci ar inchide acel mic spatiu si se va face alt spatiu si mai mare...Chiar se pot face mini implanturi? S-ar merita mult mai mult decat sa ma complic cu altele.
0
11-06-2018, ora 07:58
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Buna ziua,
e o varianta si planul ortodontic in functie de caz se poate inchide spatiul acela sau deschide ca sa va incapa un implant de dimensiuni recomandate pentru acel dinte extras. Un miniimplant din punctul meu de vedere este o varianta de compromis care nu este cu durata de viata lunga asa ca nu v-as recomanda, cautati alte solutii de rezolvare a situatiei indiferent ce presupune acest lucru.
O zi buna!
0
08-10-2018, ora 18:30
Paula264
Nu este medic/terapeut
Paula264
Buna ziua! Locuiesc intr-un oras mic si aici sunt doi implantologi.Unul zice ca e corect sa puna o coroana dentara din 4 elemente (2 pe molari si 2 pe premolari) Cel de al-doi-lea, zice ca nu e bine asa ca dintele va scoate implantul in timp.D-lui pune cate o coroana individuala pt fiecare implant iar premolarii vor avea coroana lor separata de coroana implanturilor.
Mentionez ca implanturile sunt root compresive. AJUTATI-MA va rog ! Au trecut 9 luni de la inserarea pe mandibula si nu stiu ce decizie sa iau.
Va multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Persoanele care iau antidepresive de două ori mai predispuse la eșecul implantului dentar
  • Tehnologia digitală ar putea face implanturile dentare mai accesibile și rapide
  • Durata de viață a implanturilor dentare
  • Testul gumei de mestecat pentru inflamaţia după implantul dentar
  • Implant dentar inovator, prezentat de cercetătorii americani
  •