Implant molar de minte

01-06-2012
ionela_8516
Nu este medic/terapeut
ionela_8516
buna ziua! Am nevoie de un rasp, pt ca simt ca o iua razna. Acum 2 sapt am mers la un cabinet pt extractia unui molar de minte care nu crestea corect (pe mandibula, in partea dreapta). Chirurgul mi-a specificat ca ar trebui extras si molarul de minte superior, pe motiv ca ramane fara antagonist si ca imi va afecta ceilalti molari. Eu l-am crezut si mi s-au extras ambii molari de minte din partea dreapta. Problema mea este ca de 2 sapt nu ma pot obisnui cu spatiul ramas sus. Nici nu mai pot manca in partea respectiva, pt ca am impresia ca nu imi mai calca ceilalti dinti corespunzator.. Mor de nervi, pt ca acest molar din partea superioara avea doar o mica carie, deci ar fi putut ramane acolo si ar fi putut fi tratat si astfel n-as mai fi avut disconfortul acesta... Dar faptul e consumat. Intrebarea mea este daca imi pot face un implant in aceasta zona (adica sa inlocuiesc acest molar de minte din partea superioara ). Multumesc!
5 comentarii
0
04-06-2012, ora 10:01
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
in mod normal ocluzia, adica felul cum musca dintii de sus cu cei de jos, nu ar trebui sa sufere modificari in urma extractiei, astfel incat sa nu puteti manca. indicatia de extractie a molarului de minte superior in conditiile in care nu mai avea antagonist nu este gresita. cu atat mai mult, daca molarul superior nu mai musca pe cel inferior, ocluzia nu ar avea logic cum sa se modifice.
nu se face implant pentru a inlocui un molar de minte.
0
04-06-2012, ora 13:04
ionela_8516
Nu este medic/terapeut
ionela_8516
multumesc pt rasp. dar va mai deranjez cu o intrebare. acestea sunt singurele extractii pe care le-am facut pana acum si nu stiu cum ar trebui sa decurga vindecarea. este normal ca dupa 2 sapt si 3 zile sa am in continuare acea zona rosie, practic gen cheag, exact in locul din care a iesit radacina molarului? m-am cam speriat pt ca la atingerea cu limba simt acea ""gaura" si uitandu-ma in oglinda vad in continuare rana (care nu mai sangereaza, bineinteles).. Si inca ceva, ca sa ma linistesc in totalitate... Oare o sa ma obisnuiesc cu spatiul ramas in locul molarului de minte din partea superioara? sau e posibil ca, odata cu trecerea timpului, sa se mai ingusteze cumva? Pt ca momentan ma cam deranjeaza, simt spatiul si cu limba, dar si cu obrazul. :( Si in plus am tentinta ca in momentul in care mestec, sa duc mancarea cat mai in spate, in cavitatea bucala (pt ca asa eram obisnuita), adica, deci, exact in acel spatiu ramas fara masea. :(
0
05-06-2012, ora 12:43
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
faptul ca simititi la atingerea cu limba " o gaura" este normal pentru aceasta faza a vindecarii. gingia acopera destul de repede zona extractiei, dar o depresiune va mai ramane o vreme in locul respectiv. osul se vindeca si se remodeleaza in saptamani- luni de zile astfel incat la un moment dat va veti obisnui cu siguranta cu noua situatie... nici nu veti mai observa ca lipseste un molar din acel spatiu. aveti nevoie doar de rabdare.
0
05-06-2012, ora 14:18
ionela_8516
Nu este medic/terapeut
ionela_8516
Multumesc! M-am mai linistit! cred ca sunt cam perfectionista si de aceea am avut atat de multe intrebari...
0
06-06-2012, ora 13:01
mihaibogdaniel
Nu este medic/terapeut
mihaibogdaniel
eu am aproximativ aceeasi problema adica imi lipseste maseaua de minte de sus. iar un medic din pitesti mi-a spus ca imi poate face implant oriunde doresc. inclusiv in spate unde este maseaua de minte. de ce doamna doctor a spus ca nu se poate? cine greseste?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Persoanele care iau antidepresive de două ori mai predispuse la eșecul implantului dentar
  • Tehnologia digitală ar putea face implanturile dentare mai accesibile și rapide
  • Durata de viață a implanturilor dentare
  • Testul gumei de mestecat pentru inflamaţia după implantul dentar
  • Implant dentar inovator, prezentat de cercetătorii americani
  •