Implanturi desprinse :(

02-12-2012
Julyan86
Nu este medic/terapeut
Julyan86
Buna ziua. Am 2 lucrari dentare de circa 4 ani de zile iar de cam un an de zile cele 2 lucrari ceramice cu pivot mi-au cazut, la una doar coroana iar la cealalta coroana si pivotul. Trebuie sa recunosc ca am stat cu ele asa 1 an de zile pt ca am o situatie financiara proasta si in plus nu ma deranja la mancat si nu imi cadea decat daca trageam de ele sau daca mancam guma... Problema a aparut acum 2 zile cand au inceput durerile la una din lucrarile desprinse cea cu pivot cu tot... ma gandesc ca am facut vreo infectie la radacina !? Am luat Ketonal Forte iar durerile mai m-au lasat pt cateva ore insa de dimineta m-am trezit cu jumate din buza inferioara amortita ca dupa anestezie !! Intrebarea me este : E posbibil sa fie vreo infectie ?? Se mai poate face o reimplantare cu acelasi pivot si coroana ??...si daca da, ma va costa la fel de mutl ca un implant nou? Amorteala buzei e de la radacina afectata sau de la Ketonal ?. Va multumesc din suflet pt ajutor !
PS : Imi cer scuze daca am gresit cu denumirile medicale.
4 comentarii
0
03-12-2012, ora 21:14
otilia107
Nu este medic/terapeut
otilia107
Trebuia sa mergi inapoi la medicul ce te-a tratat, intrucat lucrarile de portelan trebuie sa te tina toata viata ( da ai inteles corect TOATA VIATA), e clar ca ti-a fost lucrat prost si medicul are datoria de a-ti repara, reface lucrarea fara niciun cost.
Mama a trecut prin ceva similar, nu cu o lucrare de protelan ci cu una mai ieftina, practic dupa un an s-a dezlipit si s-a infectat rapid sub lucrare, s-a intors la medic si i-a rezolvat problema fara costuri, intrucat nu era normal sa se intampla asa dupa doar un an.
Mergi la medicul ce te-a tratat si cere-i socoteala pentru lucrarea prost realizata, trebuie sa iti ofere o garantie, practic ai dat cateva sute de euro pe ce ti-a realizat.
0
04-12-2012, ora 01:24
Julyan86
Nu este medic/terapeut
Julyan86
Asa este Otilia, m-am gandit si eu la asta dar problema mare este ca dupa astia 4 ani firma respectiva numai este acolo, habar nu am cum se numea sau unde s-au dus... nu am nici nr de tel al doctorei care mi-a facut lucrarile, nici macar chitantele nu le mai gasesc, nu vad cum as mai putea da de ei,...cred ca sunt blestemat !!
0
05-12-2012, ora 12:43
otilia107
Nu este medic/terapeut
otilia107
Imi pare rau sa aud asta.. Din pacate pentru tine acum singura solutie este sa mergi la un alt stomatolog si sa refaci lucrarea.
De data asta opteaza pentru un medic recomandat de prieteni, rude, etc.
0
10-12-2012, ora 20:47
Dr. Ivan Iuliana
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Ivan Iuliana
Buna seara! Nu va suparati pe mine dar vina iti apartine in totalitate Julyan86. Da, otilia 107, lucrarea de portelan in sine este garantata pe viata dar ce te faci cu dintii pacientului si cu obiceiurile lui alimentare pentru care nimeni nu poate garanta. In acest caz, daca mergeai imediat ce lucrarea s-a desprins la un medic sa o cimenteze la loc, chiar daca mergeai la alt medic, costurile ar fi fost foarte mici. Acest lucru se intampla frecvent, in functie de cimentul folosit pentru cimentare si, cum spuneam, de obiceiurile alimentare si masticatorii ale pacientului. Ar trebui mentionat aici si faptul ca trebuia sa mergi la control din 6 in 6 luni dupa terminarea tratamentului pentru intretinere (asa cum se face ITP la masina tot asa este necesar si la dinti) si atunci problema s-ar fi observat la timp. Asta era obligatia ta pe care ai neglijat-o si care iti anuleaza orice drepturi ulterioare in fata unei analize efectuate de o comisie a Colegiului Medicilor.
Acum sa vedem ce s-a intamplat: in acel un an cat ai asteptat radacinile s-au infectat pentru ca au stat deschise si oricat de bine ar fi fost tratate rezultatul ar fi fost acelasi, deci nu mai este vina medicului aici. Nu ati mentionat ce dinti sunt implicati dar dupa buza amortita cred ca este vorba despre un premolar si mai cred ca problema este grava pentru ca asta inseamna ca infectia a inceput sa afecteze nervul care inerveaza buza. Sfatul meu este sa luati imediat antibiotic si sa mergeti la medic cu o radiografie panoramica. Cat despre pastrarea lucrarii si a pivotului nici nu se pune problema pentru ca cel mai probabil acel dinte merge la extractie si va sugerez sa faceti acest lucru cat mai repede daca nu doriti o buza amortita ireversibil sau chiar o paralizie.
A nu se confunda pivotul cu implantul sunt doua lucruri total diferite:
- pivotul este o lucrare protetica ce se face dupa forma canalului radicular si se cimenteaza pe radacina inca existenta pe arcada
- implantul dentar este un surub din titan care se insera in os in locul unei radacini dentare care a fost extrasa.
Multa sanatate si numai bine!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Persoanele care iau antidepresive de două ori mai predispuse la eșecul implantului dentar
  • Tehnologia digitală ar putea face implanturile dentare mai accesibile și rapide
  • Durata de viață a implanturilor dentare
  • Testul gumei de mestecat pentru inflamaţia după implantul dentar
  • Implant dentar inovator, prezentat de cercetătorii americani
  •