implicarea parintilor

01-12-2014
locri
Nu este medic/terapeut
locri
Buna ziua...as avea si eu nevoie de mai multe sfaturi.
Eu cu sotul meu avem o relatie de 5 ani si acum de curand am devenit si parinti...pana anul trecut am stat la parintii lui apoi am plecat din cauza tatalui sau care bea si face scandal cand i se par anumite lucruri neinregula, in vara aceasta in august cand eram insarcinata am decis sa ne mutam inapoi deoarce am crezut ca el nu mai bea si ca o sa ne fie mai usor cu bebe...dar tocmai cand ne-am mutat a inceput si sa bea si dupa ce am nascut a inceput sa ma invete cum sa imi cresc fetita...eu am incercat sa ii spun sotului ca mult timp nu o sa pot rabda sa suport...el spune ca ii este mila de mama lui ca o va bate.dar nici mama lui nu vrea sa plece de langa el.iar eu stau si sufar pentru ea.ce sa mai fac, ca eu as vrea sa plec sa termin odata cu discutiile despre tatal lui care au devenit zilnice.dar imi e frica ca iasa scandal mare.
3 comentarii
0
01-12-2014, ora 11:18
Psiholog Aldescu Delia
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Aldescu Delia
Cel mai bine este ptr fiecare cuplu consolidat sa-si faca propriul spatiu intim. Numai in lumea oamenilor se intalneste aceasta "anomalie" - copiii deveniti adulti se imperecheaza si-si fac cuib in cuibul parintilor.
Probabil, tanarul adult - sotul d-voastra - va intelege ca e necesar sa rupa relatia fuzionala cu mama ptr. a se putea dedica noii lui familii!
0
01-12-2014, ora 12:36
locri
Nu este medic/terapeut
locri
Si cum as putea sa il fac sa isi dea seama ca de fapt eu cu fetita suferim mult...ca nu as vrea sa ne certam noi din cauza parintilor si sa ajung sa plec eu si apoi sa isi dea seama...am impresia ca nu ma intelege ca sufar mult desi vad ca si pe el il deranjeaza cum e si ce face tatal lui.imi da de inteles ca prefera sa sufar eu decat sa o supere pe mama lui
0
01-12-2014, ora 23:24
Psiholog Aldescu Delia
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Aldescu Delia
Sunt mai multe feluri prin care l-ati putea sensibiliza pe sot astfel incat el sa fie receptiv la nevoile d-voastra si ale copilului.
Daca veti apela la un terapeut ptr. terapie de cuplu veti beneficia de cel mai bun ajutor astfel incat sa puteti realiza impreuna daca sotul d-voastra este dispus sa faca un demers ptr. a-si schimba prioritatile cu privire la familia de origine si cea nou alcatuita iar daca acest lucru nu este pregatit sa-l faca sa analizati ce veti face d-voastra mai departe (fie ca si cuplu, fie individual).
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Impactul monitorizării parentale asupra comportamentelor și experiențelor adolescenților
  • O relație apropiată între copil și părinte este benefică pentru sănătatea mentală și relațiile sociale ale copilului la maturitate
  •