Imunitate copii - ulei oregano salbatic carvacrol

29-01-2012
onitache
Nu este medic/terapeut
onitache
Buna seara,
Am un baietel de 2 ani si 3 luni proaspat 'inrolat' in gradinita, motiv pentru care se afla deja la al doilea tratament cu Augmentin Bis in decurs de o luna si jumatate.
Gradinita a inceput-o de la sfarsitul lunii octombrie 2011, moment din care o tinem intr-o vesnica raceala. In cei 2 ani in care a stat acasa nu a avut parte decat de rare raceli (max 5) care se manifestau doar prin secretii nazale abundente, transparente, fara temperatura, foarte rar tuse. Din nefericire intrarea in colectivitate ne-a intampinat cu un streptococ pneumoniae insotit de haemophilus influenzae. Nu are nicio alergie descoperita pana in prezent, desi tin sa va precizez ca eu personal sunt alergica la tetraciclina si fenobarbital.

Intrebarea mea este daca ii pot administra ulei de oregano salbatic (pare intr-adevar miraculos) sau daca imi sugerati vreun alt tratament pentru stimularea imunitatii. Alimentatia este una complexa, el nefiind un mofturos. Precizez asta in ideea in care principiul de baza a fost sa manance fructe, legume, lactate, carne, cereale etc., pentru a nu ii da pastile cu vitamine.

Multumesc si astept cu nerabdare raspunsul dvs.!
1 comentarii
0
01-02-2012, ora 23:22
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Uleiul de oregano e foarte bun, dar mai degrabă în răceli constituite decât ca prevenţie. Pentru prevenţie, aţi putea folosi Imunogrip junior sau alt extract de Echinaceea.

Dacă doriţi ceva homeopatic, puteţi folosi Oscillococcinum o dată pe săptămână, la distanţă de mese.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.