imunitate/imunizare copil 8 ani

14-03-2017
Dana B.
Nu este medic/terapeut
Dana B.
buna seara!
problema cu care ne confruntam este ca, al nostru baiat de 8 ani este mult prea sensibil. primavara si toamna, raportandu-ne la o luna de zile, 2 saptamani e cat de cat ok, aproape 2 saptamani e racit.muci, tuse.uneori si febra. de cate ori ajungem la medicul de familie, reteta e cam acceasi: nurofen, panadol, eurespal, vibrocil, stodal, iar daca face si temperatura direct augmentin. motiv pentru care am inceput de mai bine de jumatate de an sa evit in a-l mai programa la medic pentru ca ii prescrie cu o foarte mare usurinta antibiotice. m-am abonat la plafar si ii iau biosept, biomicin, vitamina c cu propolis si catina, plantusin pt tuse.(alimentatia este echilibrata, mananca fructe, bea fresh-uri pe baza de citrice pt vit. C, legume crude. nu ii indulcesc ceaiul sau laptele cu zahar, doar cu miere). chiar nu stiu cum sa mai procedez. o cunostinta mi-a recomandat sa apelez la moldamin. sa faca o serie de nu stiu cate injectii pentru o perioada de timp. am cautat, m-am documentat sa vad si eu depsre ce este vorba, ce este de fapt moldaminul, dar vreau sfatul unui medic specialist. cum se procedeaza, ce concentratii, pentru ce perioada de timp. nu vreau sa fac experimente sub nici o forma. va multumesc anticipat! Dana B.
3 comentarii
1
14-03-2017, ora 22:26
Dr. Burza Bianca
Pediatrie, Cluj-Napoca
Dr. Burza Bianca
Buna seara!
Nu ati specificat de cand e asa 'sensibil'. Dintotdeauna v-ati confruntat cu faptul ca raceste des sau e ceva recent? Au existat episoade mai grave, care sa necesite spitalizare? Pe de o parte, faptul ca raceste des e oarecum explicabil doarece frecventeaza colectivitatea (presupun ca merge la scoala). Si, intr-adevar, primavara si toamna apar cu precadere aceste infectii respiratorii.
Va inteleg perfect nemultumirea legata de tratamentul prescris (si ma refer aici in special la antibiotic, care, din descrierea dumneavoastra, a fost cel mai probabil, indicat fara rost).
In ceea ce privese Moldaminul (care este practic un tip de penicilina), raspunsul este IN NICI UN CAZ!! Va rog frumos sa nu mai cititi din diverse surse neavizate si, in cazuri ca acestea, sa cereti sfatul doar unui specialist. La ora actuala, acest medicament are 2 indicatii foarte stricte: prevenirea infectiilor streptococice si tratarea sifilisului. Nicidecum nu se utilizeaza pentru a stimula imunitatea!
Ceea ce va sfatuiesc eu este sa apelati la un pediatru pentru a-l lua in evidenta pe copil si a-i face niste analize, pentru a vedea daca intr-adevar exista probleme legate de imunitate sau aceste raceli sunt doar apanajul copilariei si colectivitatii.
Pe piata la ora actuala exista o multitudine de preparate pentru stimularea imunitatii. Dar copiii sunt diferiti si ceea ce functioneaza pentru unul poate ca nu functioneaza si pentru celalalt.
Din experienta mea personala, un preparat bun ar fi Bronhovaxom. Dar repet, mai intai ar trebui discutat cu un pediatru.
O seara placuta!
Sanatate!
1
15-03-2017, ora 09:44
Dr. Eugenia Vitan
Pediatrie, Alba-Iulia
Dr. Eugenia Vitan
Buna dimineata

Dupa intrarea in colectivitate un copil este supus la numeroase "experiente imunologice", in sezoanele cu modificari frecvente de temperatura si umiditate, facand des rinofaringite acute.Pe masura ce se maturizeaza aceste accese se raresc.
Desigur ca infectiile acute de cai respiratorii superioare nu necesita antibiotice, in marea lor proportie, fiind virale.
Copilul Dvs. nu este un caz aparte, se inscrie in media obisnuita.
Sunt utile masurile naturiste, pe care le-ati adoptat pana acum.
As adauga sugestia de a face cure de aerosoli de mina (Turda, Praid) sau mare, macar 2 saptamani pe an, intre lunile mai-septembrie, cel putin 3 ani succesiv.
Sanatate si... rabdare !
0
15-03-2017, ora 21:37
Dana B.
Nu este medic/terapeut
Dana B.
Va multumesc pentru raspunsul oferit. Episoadele-astea de raceala frecventa au inceput de toamna trecuta, mai precis din octombrie. Ideea e ca intr-un final il aduc la normal, mai greu ce-i drept pentru ca sunt medicamente naturiste si dureaza ceva mai mult, dar ma ingrijoreaza frecventa cu care se tot repeta racelile. Si da, de multe ori antibioticul era prescris de catre medic cu o lejeritate ingrijoratoare. Nu stiu daca se urmarea sa se trateze cat mai repede boala sau o modalitate mai usoara de a scapa de pacient. Referitor la contactul cu ceilalti da, este inevitabil pentru ca este scolar.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Stimularea imunității
  • Stimularea sistemului imunitar prin alimentație
  • Suplimentele alimentare și produsele naturiste pentru stimularea imunității
  • Stimularea imunității prin exerciții fizice
  • Stimularea imunității prin meditație
  • Efectul mediului ambiant asupra imunității
  • Sfaturi pentru stimularea sistemului imunitar
  • Top 10 alimente pentru stimularea imunităţii
  • Administrarea vaccinului antrigripal în sarcină protejează copilul până la 8 săptămâni după naștere
  •