Imunoglobulina E marita

23-02-2018
mirina
Nu este medic/terapeut
mirina
Buna ziua!

La recomandarea alergologului am facut testul de sange IgE iar rezultatul este 155.8 Ul/ml, intervalul de referinta fiind sub 100 Ul/ml. Mentionez ca in acest moment sunt sub tratament cu antibiotic (doxiciclina).

Poate antibioticul influenta acest test de sange?
Ce inseamna IgE marit si ce investigatii ar trebui sa mai fac ca sa depistez substanta alergena?

Am facut testul pentru ca de aproape un an am rinita, fara stranut si secretii. Doar nasul infundat periodic, mai ales seara cand se poate infunda nara in functie de partea pe care dorm. De aceea, impeuna cu medicul, am concluzionat ca nu este rinita alergica.

Totusi am facut si teste cutanate prick care au iesit negative pentru polen, par de animale de companie, acarieni de praf.

Am urmat divserse tratamente, am facut si fibroscopie unde nu s-a gasit nimic anormal. Concluzia medicului a fost ca am mucoasa mai sensibila.

Pe langa simptomele de rinita, am stari de oboseala, somnolenta, uneori dureri de cap in crestet.

Intreb aici pentru ca programarea la medicul alergolog este abia peste cateva saptamani.
1 comentarii
0
21-06-2019, ora 20:06
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Pneumologie, Iași
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Bună seara! IgE nu este crescută doar în alergii, deci nu este un marker specific pentru asta. Puteți avea o rinită alergică la un alergen pe care nu l-ați depistat (testul prick are un număr de 30-40 alergeni mai frecvenți). Puteți face și test patch, căci e posibil să fiți sensibil la substanțe din parfumuri, produse cosmetice, săpunuri, gel de duș, diferite metale. Dacă mai aveți întrebări vă răspund cu drag! O seară liniștită!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.