IMUNOGLOBULINA SPECIFICA ANTI HEPAPATITA B

28-06-2010
anicol
Nu este medic/terapeut
anicol
Buna ziua,
As dori sa stiu daca a nascut cineva la Maternitatea Polizu iar bebelusul a fost imunizat cu imunoglobulina anti hepatita b intrevenoasa ( Hepatect). Nu stim daca doctorii neo-natologi de acolo fac si acest tip de vaccin. Romania mereu surprinzatoare :( - este omologat un vaccin de catre Ministerul Sanatatii (Hepatect 2 ml) dar medicii neo-natologi in Romania nu prea sunt care sa administreze acest vaccin.
4 comentarii
0
19-07-2010, ora 14:49
laurantonya
Nu este medic/terapeut
laurantonya
Buna,
Si eu ma confrunt cu aceeasi dilema. Doctorita mea ginecolog, nu era prea interesata de aspectul asta , de procurarea imunoglobulinei antihepatitice din timp. Mi-a spus ca o voi putea ciumpara atunci, dupa nastere, daca neonatologul considera necesara administrarea ei. Eu insa stiu ca imunoglobulina si vaccinul anti hepatita B se fac in primele 24 ore de la nastere. Nu stiu dupa ce criteriu s-ar putea ghda neonatologul imediat dupa nastere si apoi ma intreb ce ma fac daca tocmai atunci farmacia Academiei ( acolo am inteles ca s-ar gasi) nu o are in depozit. Evident ca m-am gandit la fel tine : oare medicii de la Polizu se feresc sa administreze Hepatect-ul ? ( am inteles ca numai forma iv se gaseste la noi ).
Stii cumvva ceva despre necesitatea unui formular completat de un infectionist ? Eu stiam ca doar daca reuseti sa procuri imunoglobulina prin Ministerul Sanatatii, e nevoie de acest formular. Dar cum aceasta cale este destul de ingreunata de sistem.ramane s-o procuri pur si simplu din farmacie la un pret destul de piperat.
0
25-07-2010, ora 19:17
anicol
Nu este medic/terapeut
anicol
Buna,
Este mai bine sa-ti procuri imunoglobulina din timp. Doctorita noastra ne-a spus ca s-ar gasi pela vecinii nostri bulgari. Am avut noroc sa gasim, in urma cu o saptamana, la cineva care a postat la un comentariu la rugamintea noastra, iar acum asteptam sa vina barza. Referitor la medicii de la Polizu: am discutat cu cineva de acolo, seful sectiei de nonantologie, la telefon si raspunsul lui a fost ca medicii de acolo fac si imunoglobulina intravenoasa dar numai daca vor (nu stiu ce inseamna asta dar cred ca daca le dai ceva atunci se schimba foaia).Poate ar fi bine sa faceti o vizita la Polizu si sa discutati concret cu un medic neonatolog de acolo - asta ziceam sa facem si noi daca nu gaseam.
O sa te tin la curent deoarece chiar daca am gasit imunoglobulina intramusculara speram sa nu ne lovim tot de disponibilitatea medicului neonatolog sa o administreze.
Mult noroc si sper sa auzim numai de bine.
0
06-09-2010, ora 10:28
ionyca
Nu este medic/terapeut
ionyca
Buna ziua. Sunt insarcinata in 5 luni, AM FOST DEPISTATA CU HEPATITA B si caut cu disperare HEPATECT. stie cineva cum pot face rost de la noi din tara. Am inteles ca s-ar afla in farmacii si ar costa undeva la 1000 ron. stie cineva ceva. astept cu disperare raspuns. va multumesc.
0
06-09-2010, ora 12:30
anicol
Nu este medic/terapeut
anicol
Buna Ionyca,
incearca la farmacia Dona (021-361.46.92 sau office@farmaciiledona.ro), farmaciile AdmFarm (021 316.61.00, office@admfarm.ro). Eu gasisem la aceste farmacii dar este varianta intravenoasa. Incearca sa faci rost de el si sa-l tii la frigider (pentru linistea ta).
Adaugă un comentariu / răspuns

04-06-2018, ora 11:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
NeoFitoroid bioUnguent
Hemoroizi? Mulți suferă din cauza lor, puțini vorbesc despre ei! NeoFitoroid bioUnguent, indicat pentru tratamentul hemoroizilor interni şi externi şi al fisurilor anale calmează durerea, arsurile şi pruritul anal şi perianal. Formula inovatoare pe bază de complecși moleculari vegetali asigură o acțiune protectoare, lubrifiantă și antioxidantă asupra mucoasei anorectale, utilă în combaterea disconfortului, iritației și inflamației. Formula echilibrată a NeoFitoroid bioUnguent permite utilizarea pentru perioade prelungite și în prevenție, precum și în timpul sarcinii și al alăptării. Detalii aici
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK