In acest caz se poate transmite HIV sau hep b si c?

01-02-2015
andrutza
Nu este medic/terapeut
andrutza
Buna seara,
In seara asta aflandu-ma intr-un magazin alimentar, am observat un angajat care punea pâinea in raft ca s-a tăiat la unul din degete intr-un plastic al raftului. Avea o zgârietură si spunea ca i-a dat sângele, după care a supt in acel loc si imediat a continuat sa puna mana pe pâini si sa aranjeze marfa in raft.
Ca si client pot lua contact cu acel raft atins de angajat când s-a zgâriat, nu am de unde sa stiu daca cineva nu o fi luat vreo pâine si s-a dus la casa de marcat, ulterior persoana de la casa angajata intrând in contact cu pâinile atinse de celalalt angajat care s-a zgâriat si pe urma incasandu- mi mie restul produselor.
In acest caz se poate transmite HIV sau hep b si c? Stiu ca viruşii acestor boli pot rezista in mediul extern destul de mult, deci daca persoana de la casa de marcat atinge pâinile cumparate de clienti, si pe urma pune mana pe produsele mele când vine randul meu si îmi da rest, poate sa transmită pe aceste lucruri urme de virus?
Ma gandesc ca foarte multe persoane vor lua contact cu painile, dupa care le vor pune in cos, iar daca au fost atinse de angajatul care s-a taiat, automat si cosul intra in contact cu urma de sange de pe paine si de aici se creeaza un cerc vicios.
As avea nevoie de un raspuns daca se poate produce infectarea cu virusi hiv sau hepatitici sau infestarea obiectelor care intra in contact dupa ce se atinge acel maner si alte suprafete...

Va multumesc
4 comentarii
0
02-02-2015, ora 20:28
h1n1
Nu este medic/terapeut
h1n1
Andrutza vorbesti serios? Nu esti bine informata, virusurile ca HIV nu supravietuiesc in mediu extern mult timp in comparatie cu alti germeni!
0
04-02-2015, ora 14:36
andrutza
Nu este medic/terapeut
andrutza
Pai nu ma refeream doar la hiv, ci si la hep B si C.
Eu nu am venit in contact cu painile, nici cu manerul si raftul atins de acel angajat cand s-a zgariat, dar ma gandesc ca poate pana sa ajung eu la casa de marcat, altcineva a luat vreo paine din acel sertar si doamna care incaseaza banii a pus mana pe ea, iar cand a venit randul meu a pus mana si pe produsele mele, iar eu am venit cu ele in casa etc.
Vroiam sa stiu daca in acest caz se pot contamina produsele cumparate de mine sau sa iau eu contact cu virusii acestia, chiar daca nu se vad urme de sange, ma gandesc ca poate or fi ramas urme microscopice pe acele paini si oamenii punand mana pe ele ulterior, au transferat aceste particule si pe manerul de la cosul de cumparaturi si pe banda de la casa de marcat etc.
E posibil asa ceva? Asta vreau sa stiu.
Va multumesc
0
06-02-2015, ora 18:19
h1n1
Nu este medic/terapeut
h1n1
Andrutza cred ca mergi putin cam departe cu fictiunea! Mai repede sa-ti fie teama de saloanele de infrumusetare, frizerii, tatuaje decat de supermarket-uri!
0
21-07-2016, ora 02:12
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Nu.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.