In schizofrenie este afectata si memoria

09-03-2017
danielav
Nu este medic/terapeut
danielav
Buna ziua, In scrhizofrenie este afectata si memoria?Ce pot lucra mai pot avea loc de munca pe studii superioare.Doresc sa fac ceva exercitii pt memorare insa nu as vrea sa ma chinui si sa le fac degeaba pot avea o memorie foarte buna cu boala asta sau nu?
5 comentarii
1
09-03-2017, ora 18:23
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Poate daca ai stii pe cineva care stie problemele tale si vrea sa te angajeze.
La angajare e nevoie de o adeverinta de la medicul de familie in general pe care el e obligat sa iti treaca toate bolile cronice. Sau de la medicul de medicina muncii. E greu pentru angajatori sa accepte persoane cu astfel de probleme. Doar daca te ajuta doctorul sa nu iti scrie sau sa gasesti pe cineva care te accepta cu boala ta, prin Fundatia Estuar de exemplu. Ei dau teste pentru aptitudini si te pot ajuta sa iti gasesti un loc de munca pe puterile tale pentru ca ei trateaza direct cu angajatorul. Mergi la ei.
Se mai poate face pensie pe caz de boala 400 de lei si indemnizatie de handicap 272 lei, chiar daca nu te gandesti la asta e o informatie utila pentru viitor. Pentru indemnizatie trebuie sa ai acte da te-ai imbolnavit inainte de 27 de ani.
Depinde de organismul tau si de medicatia pe care o iei sa observi in ce grad e afectata memoria.
1
09-03-2017, ora 18:59
danielav
Nu este medic/terapeut
danielav
Medicul de familie iti trece boala cronica chiar si daca nu mai iei tratament chiar daca ii in remisie?Si memoria se poate imbunatatii are rost sa fac exercitii sau nu?
1
09-03-2017, ora 20:03
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Conform legii, medicul de familie e obligat sa treaca pe adeverinta boala cronica. Schizofrenia e o boala cronica. Nu prea sunt marturii pe forum despre exercitii efectuate si care au dus la imbunatatirea memoriei. Poti incerca. Dar slabirea memoriei e cauzata si de boala in sine si de medicatie.
Cel mai bine e sa apelezi la Fundatia Estuar care e specializata pe gasirea de locuri de munca pentru persoane cu astfel de afectiuni.
1
10-03-2017, ora 15:10
danielav
Nu este medic/terapeut
danielav
I-am contactat nu se ocupa in orasul meu
0
08-03-2018, ora 09:58
Cristi199
Nu este medic/terapeut
Cristi199
Buna dimineata! Schizofrenia nu exista! Sunt psihiatrii care ii infirma existenta(Peter Breggin, etc) Este doar in mintea celui care crede in ea. Sunt doar o sumedenie de simptome provocate de interpretare diferita a realitatii. Nu este o boala organica, de aceea nu este inclusa in diagnosticele neuropatologiei.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Exercițiile de aerobic ar putea ajuta persoanele cu schizofrenie
  • Frații persoanelor cu schizofrenie au un risc mai mare pentru același diagnostic
  • Schizofrenia
  • Mutațiile genetice care cresc riscul de schizofrenie
  • Tehnica neurologică ce îmbunătățește performanțele cognitive
  • Vitaminele din complexul B luate împreună cu tratamentul reduc simptomele schizofreniei
  • Primul test fiziologic pentru depresie și schizofrenie
  •