In urma cu 4 ani am fost muscata de capusa

15-05-2009
Tangerine88
Nu este medic/terapeut
Tangerine88
AS vrea sa imi spuna cineva, mai exact un medic specialist! In urma cu 4 ani am fost muscata de capusa si am facut si o complicatie destul de urata, era sa fac encefalita! Am facut tratament cu perfuzie dupa externare odata la cateva luni si am urmat si tratament cu vitamine si antibiotice inca vreo 2 ani pana a scazut la normal analiza! As vrea sa stiu, poate recidiva cumva aceasta'boala'? Multumesc anticipat
4 comentarii
0
15-05-2009, ora 20:39
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Ce diagnostic ai avut? Ai stat internata la boli infectioase? Era sa faci encefalita sau chiar ai facut meningoencefalita? Ce fel de complicatie ai facut? Cardiaca, hepatica? E nevoie de mai multe date.
0
15-05-2009, ora 21:03
Tangerine88
Nu este medic/terapeut
Tangerine88
Va comunic diagnsticul: Sy Hic acut, Sy, vestibular acut, pneumonie interstitiala, Encefalita acuta virala atipica, cu sindrom vestibular central si Sy HIC benign! SI as vrea sa stiu daca poate recidiva, deoarce ma simt foarte aiurea, chiar v-am mai scris dmnvstra un mesaj in legatura cu hemograma pe care mi ati spus sa o fac si ma gandeam ca poate nu se vede nimic in sange, dar poate ca a recidivat aceasta infectie! Deoarece prezint cam aceleasi simptome dar foarte reduse, si dureri mici in zona capului, chiar in mijloc.cefalee usoara din cand in cand, o stare de amorteala parca si o intepenire a cefei unde din cand in cand ma doare! Uneori ma trezesc noaptea din somn si imi simt parca jumatate de cap amortita! Un sfat va rog, ! Va multumesc tare mult!
0
16-05-2009, ora 09:05
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
nu, boala nu s-a intors, dar frecvent dupa sindroame de HIC, chiar dupa ce s-a indepartat cauza prin terapie sustinuta, raman ca si sechele probleme usoare cum sunt cele descrise de tine [ episoade tranzitorii de cefalee, ameteli, stari confuzionale etc.] a caror cauza sunt tulburarile circulatorii si lichidiene cerebrale, tulburarile hidro-electrolitice laacest nivel. Sa nu uiti ca agresiunea virala cerebrala este foarte periculoasa. Racelile contactate in anotimpurile reci si in lunile de tranzitie spre anotimpul cald [ in special din februarie pana in aprilie] sunt foarte periculoase.Trebuie evitate si. o data contactate, tratate.Intr-un cuvant, sa eviti frigul si umezeala.Fereste-te atat cat poti de stress, tensiuni emotionale, stari conflictuale, caci si acestea au impact negativ cerebral.Ai grija sa nu te lovesti la cap.Cu stireaneurologului, poti lua medicamenmte ce imbunatatesc metabolismul cerebral si oxigenarea creierului gen Nootropyl, Encephabol etc., precum si antalgice usoare pentru cefalee.Stai linistita, caci in diagnostice scrie ca ai avut un sindrom de hipertensiune intracraniana benign ; o perioada vor mai persista aceste dureri de cap, dar, daca ai grija de tine va fi bine, ceea ce a fost nu se mai intoarce.
0
16-05-2009, ora 13:42
Tangerine88
Nu este medic/terapeut
Tangerine88
Va multumesc foarte mult, ma ingrijorasem pentru ca nu am mai avut asemenea simptome, poate ca intr-adevar am contactat vreo raceala si nu e tratata cum trebuie! Sa stiti ca medicul imi administreaza tot timpul vitamine sau tanakan, omega, B6! Oricum va multumesc mult pentru timpul acordat!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum scot căpușa - prin tragere sau rotire?
  • Repelente împotriva căpușelor
  • Profilaxia bolii Lyme după mușcătura de căpușă
  • Metode de evitat pentru îndepărtarea căpușei
  • Prevenirea mușcăturii de căpușă
  • Gelul cu acțiune antibiotică ce poate preveni boala Lyme
  • Atenție la căpușe!
  •