in urma cu 5 ani am facut o colonoscopie unde la biopsie mi-a iesit colon iritabil

23-03-2013
miha87
Nu este medic/terapeut
miha87
Buna ziua am 25 de ani, in urma cu 5 ani am facut o colonoscopie unde la biopsie mi-a iesit colon iritabil, si boala Chron, medicul mi-a dat un tratament si atat...am tinut acel tratament m-am simtit mai bine(sa zicem).in urma cu 2 ani m-am operat si de colecist, mi-au scos fierea, problema mea este tot ce mananc imi cam face rau ce poate fi? am multe alimente care nu le diger se vad in scaun exact cum le-am inghitit.mi-am facut si o analiza de helycobacter mi-a iesit in octombrie 2012 pozitiv, dr a vrut sa-mi dea tratament dar a renuntat ptr cateva luni deoarece alaptam, acum 3 zile mi-am repetat analiza mi-a iesit negativ..e normal sa treaca fara nici un medicament?e cam greu de crezut. Va rog sa-mi da-ti un sfat nu mai stiu ce sa fac si incotro sa o iau deoarece scaunele moi, dese, crampele si zgomotele din burta imi provoaca un discomfort ca nici nu ma pot duce la un loc de munca:( e ceva jenant ptr mine!
5 comentarii
0
23-03-2013, ora 20:34
Sophia1975
Nu este medic/terapeut
Sophia1975
Refa analiza pentru Helicobacter, din scaun, e cea mai sigura metoda. Da, se poate vindeca spontan HP, daca a fost foarte slab pozitiva prezenta bacteriei.
Incearca sa iei probiotice (gen acidophilus+fos) inainte de mese. Ajuta mult in suferintele pe care le ai. Ar fi fost bine sa fi evitat scoaterea colecistului, dar faptul e consumat. Evita tot ce e crud, lapte dulce.
Sanatate si sa-ti cresti copilul linistita!
0
25-03-2013, ora 18:31
miha87
Nu este medic/terapeut
miha87
In primul rand va multumesc ptr raspunsul dvs.analiza e facuta din scaun si cea din luna noimebrie2012 pozitiva, cat si asta cea mai recenta de nici 2 saptamani care prin absurd a iesit negativa fara a fi tratata...joi sunt prgramata la medicul de familie va multumesc!
0
25-03-2013, ora 18:35
miha87
Nu este medic/terapeut
miha87
In legatura cu ce mi-ati recomandat sa iau de la farmacie imi puteti da mai multe detalii despre produs?eu cam evit sa iau medicamente. o zi buna si multa sanatate!!
0
25-03-2013, ora 18:55
Sophia1975
Nu este medic/terapeut
Sophia1975
Probioticele le poti lua de la farmacie sau de la plafar. Eu ti-am spus de cele care sunt probate ca eficiente, e adevrata ca sunt destul de scumpe (erau cu 50 de lei, acum vreo 3 ani, pentru 100 de capsule). Sunt de mai multe feluri, dar ia cele mai simple, naturale, cu acidophilus! Probioticele sunt esentiale pentru tot tractul digestiv, poti intreba medicul de familie sau gastroenterologul. Pana nu demult erau considerate un moft, acum orice medic constiincios le prescrie pentru refacerea florei intestinale si mai ales in situatiile cand se iau ANTIbiotice care afecteaza flora normala. Daca n-ai intolerante la lactoza sau interdictie, consuma si iaurt simplu (fara smantana!) la fel, contine acidophilus.
Ai grija daca iti recomnda motilium, multi medici au aceasta tentatie, , , , dispar gazele, dar se accelereaza tranzitul. Intreba daca poti lua carbune medicinal dupa mese.
Sanatate!


HP din sange, ca sa stii in ce cantitate e, ai facut? Da, e posibil sa dispara daca era slab pozitiv.
Oricum, nu accepta tratamentul clasic cu antibiotice, daca ti se propune, nu uita sa spui de Crohn! Si chiar daca il poti face, nu garanteaza ca bacteria dispare. Daca e in cantitate mica, cu dieta, bacteria poate sa devina inofensiva.
0
31-08-2013, ora 16:41
delllia
Nu este medic/terapeut
delllia
exista o analiza se numeste proba digestiei,
"Examenul microscopic al materiilor fecale aduce informatii asupra digestiei la care sunt supuse alimentele, in cursul trecerii lor prin tubul digestiv. Masura in care alimentele au fost supuse actiunii diferitilor fermenti digestivi se apreciaza prin examinarea fibrelor musculare, grasimilor (grasimi neutre - trigliceride, acizi grasi liberi, saruri de acizi grasi - sapunuri si colesterol), amidonului si celulozei (test semicantitativ). La o persoana cu digestie normala, chiar dupa regimul de proba de 3 zile, aceste elemente sunt destul de rare. Prezenta lor in cantitate crescuta pledeaza pentru tulburari de digestie, de absorbtie sau de tranzit intestinal,
daca vorbiti cu laborantul care a facut analiza va poate si spune ce enzime n-au particpat la digestie si care organ este vinovat. (eu presupun ca pancreasul ) probabil o mica deterioarare a ductelor datorita unei pietricele sau asa v-ati nascut cu o proeminenta pe un duct pancreatic, enzimele ajungand mai greu in procesul digestiei, este doar o parere, poate ca va raspunde totusi, un medic,
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Nucile ar putea îmbunătăți sănătatea colonului
  • Colonoscopia virtuală 3-D ar putea include și analiza prin holograme
  • Prevenirea cancerului colorectal: colonoscopia sau probele de fecale, care metodă este mai eficientă pentru prevenirea bolii?
  • Sindromul intestinului iritabil a fost asociat cu o diversitate bacteriană mai scăzută în intestine
  • Tratament colon iritabil
  • Sedarea mai profundă poate ajuta la detectarea polipilor în timpul colonoscopiei
  •