in urma cu aproape 3 saptamani, am efectuat o operatie de extirpare a amigdalelor

20-05-2013
moonstreet
Nu este medic/terapeut
moonstreet
Va deranjez cu mai multe probleme:
1. am facut in urma cu circa 3 saptamani o operatie de extirpare a amigdalelor, iar acum la locul lor nu a ramas gol si au crescut ca niste excrescente. Simt o jena destul de permanenta pe partea dreapta a omusorului ca o presiune si senzatia de cumul de secretii in nas care ma apasa acolo( imi da senzatie de greata si la vorbire), vorba imi este mai fonfanita iar cand beau lichide uneori imi merg in nas. Este normal? cat mai dureaza aceasta stare?Ce e de facut?
2.de curand mi-a aparut senzatia de arsura pe limba( din cand in cand) dar mai ales pe arcadele dentare pe interior ( aproape permanent)cu dureri difuze intense pana la amorteala, cu usoare gadilituri.Dupa o durere intensa cu arsura mi-au aparut niste pete rosii intense ca o leziune rosie fara sa fie afectata integritatea mucoasei pe valul palatin, mucoasa in gura mi-o simt ca taiata, macerata.Sunt intr-o perioada mai stresata.
2. De vreo 5 ani de zile imi apar pe limba in urma unui contact oral neprotejat pete rosii cu borduri albe care isi maresc circumferinta, papilele gustative sunt alungite, inflamate si care dispar ulterior in centrul leziuni care devine fara papile pt. ca ulterior sa se reformeze.Procesul dureaza in jur de 10 zile dupa care limba revine la aspectul dinainte.In decursul anilor au inceput sa apara tot mai des si sa aiba o suprafata de extindere mult mai mare.La debut am avut puternice arsuri cu dureri in gura, a limbii care mergeau pana in stomac, stari de rau general.dureri si arsuri la plamani.Am facut multe analize dar nu a iesit nimic deosebit, la vremea aceea doar putina candida (+) care am tratat-o indelung pana au incetat arsurile., dar leziunile in gura au persistat.PS. Durerile si arsurile din gura de acum le simt ca si atunci.La ultimele analize inainte de amigdalectomie aveam rare celule miceliene, la aceea vreme neavand arsuri si dureri in gura.Ce pot avea pe limba?De ce nu se trateaza? Astept cu nerabdare parerea dumneavoastra, un sfat care sa ma indrume.Tin sa precisez ca nu am probleme gastrice.Va multumesc anticipat. Cu respect.
3 comentarii
0
05-11-2013, ora 11:25
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
cum au evoluat problemele?
0
05-11-2013, ora 12:11
moonstreet
Nu este medic/terapeut
moonstreet
Am facut analize.Pe frotiu mi-a iesit rare filamente miceliene pe care medicul a zis ca toti avem candida in gura si nu necesita tratament.Imi ies in continuare pete pe limba rosii ca niste ulceratii care apar pt. 10 zile si limba revine la 'normal', papilele gustative par inflamate.Nu mai prezint arsuri in gura si pe limba.Limba si-a modificat aspectul, a inceput sa se si crepe.Cat despre faringe acum s-au retras formatiunile ce le aveam la locul amigdalelor extirpate.Va multumesc ca v-ati interesat de problemele mele mai ales cu limba care nu-mi da pace de atatia ani.Poate aveti vreo idee ce ar putea fii.Va doresc o zi buna !!!
0
08-11-2013, ora 21:12
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
da, , , problemele sund digestive
se pot face investigatii la gadtrologie.. si tratamente alopate
dar se piate trece pe un regim alimentar aproape de vegetarian...si cu tratamente naturiste de rezolvat aceasta problema...
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: