in urma unui detrataj

06-12-2010
minunea
Nu este medic/terapeut
minunea
am fost in urma cu 5 luni la un cabinet unde am facut un detrataj dentar in urma acestuia am ramas cu o sensibilitate la dinti si nu mai zic ca s-au si rupt din smalt, marginea dintilor din fata, am fost sa intreb de ce mi s-a intimplat asa ceva eu avind o dantura impecabila fara nici o carie, iar doctora a zis ca nu din vina ei.va rog daca puteti sa ma ajutati cu un sfat.ce pot face ca ma deranjeaza si sunt dintii din fata ...multumesc
2 comentarii
0
06-12-2010, ora 20:48
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
Sensibilitatea a ramas pt ca tartrul a determinat retragerea gingiilor, si, ca urmare, radacinile au ramas partial dezgolite si expuse. Plus ca sub tartru microbii lucreaza si pot determina modificari biochimice care pot da sensibilitate dentara.

Smaltul sarit din marginea dintilor nu are nici o legatura cu detartrajul. Smaltul sarit poate inseamna doar uzura dentara, considerata normala odata cu inaintarea in virsta. Dar poate fi si un semn de bruxism (scrisnirea dintilor). Se poate face o gutiera de protectie pe care sa o purtati noaptea.
0
06-12-2010, ora 23:41
minunea
Nu este medic/terapeut
minunea
multumesc...dar nu se poate pune ceva in spartura dintelui in afara de aceasta gutiera fiinca mi-e frica sa nu se strice mai rau.si chiar nu glumesc am o dantura foarte buna iar acel detrataj l-am facut fiinca vroiam sa fac si o albire in urma detratajului asa mi s-a recomandat dar nu am mai ajuns si la albire iar tatru nu am avut .se pot imbraca sau nu stiu ce as putea face fiinca am o dantura sanatoasa si pina acum nu am avut probleme ba chiar am facut si citeva analize sa vada daca am acea gingivita sau alti microbi si au iesit sterile toate.se poate face ceva definitiv?????????.inainte de detrataj mi-a zpus ca am o dantura de invidiat si ca mai rar a intilnit asa ceva.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul