Inceput de schizofrenie?

04-09-2016
RalukE
Nu este medic/terapeut
RalukE
Buna Ziua!sufar de anxietate si atacuri de panica de aproximativ 4 ani timp in care am reusit sa le tin sub control destul de bine!frica mea era de boli fizice in special neurologice!bineinteles ca pana nu imi faceam analizele specifice nu reuseam sa imi scot din cap faptul ca nu am boala respectiva!Acum o luna insa s-a intamplat ceva care m-a dat peste cap complet!ma certam cu mama la telefon si imi spune:nu mai fii asa nervoasa ca poti sa devii schizofrenica, bineinteles nici ea nu stia ce inseamna dar s-a gandit sa imi zica mie asta ca sa ma mai calmez!am inceput sa caut pe net ce inseamna si de atunci viata mea s-a schimbat la 180 de grade!in fiecare zi am o frica in mine teribila, tremur, am un nod in gat, nu mai pot sa ies afara din casa!noaptea ma trezesc cu palpitatii si frica aceea care simt ca ma termina!stau si ma gandesc numai la asta, iar frica mea atinge apogeul in momentul in care stau si parca astept din moment in moment sa aud voci, imi simt urechile infundate!am numai ganduri negre, care nu ma gandeam ca poate sa existe!imi imaginez cum o sa aud voci care o sa imi zica sa fac ceva!e groaznic!sunt constienta ca toate astea mi s-au declansat dupa ce am citit pe net toate informatiile si anumite cazuri ale unor persoane si mi le-am autosugestionat dar nu mai reusesc sa ma controlez sa imi induc faptul ca totul e in capul meu!am tot timpul senzatia de derealizare, ma sperii la cel mai mic zgomot si stau si ma gandesc:oare sunetul asta chiar a fost sau e din capul meu?nu ma mai recunosc, parca ma sperii eu de mine!mi-e frica ca o sa pierd controlul si nu o sa mai reusesc sa fiu normala!ma ingrijorez foarte mult pentru lucruri care inca nu s-au intamplat!imi imaginez ca daca o sa am un copil si o sa innebunesc si nu o sa mai am grija de el sau o sa ii fac ceva rau, toate astea dupa ce am citit tot felul de articole!cand vorbesc cu cineva nu pot sa il privesc in ochi ca simt ca ma vede ca nu sunt ok!cel mai tare m-a speriat faptul ca in timp ce stateam in tensiune si parca asteptam din moment in moment sa aud voci am auzit din capul meu un gand!stiu ca era vocea mea nu era din exterior dar lucrul asta m-a speriat enorm si mi-a intarit convingerea cum ca fac schizofrenie!va rog sa ma ajutati cu un sfat!miercuri am programare la psihiatru dar pana atunci simt ca e o eternitate!
58 comentarii 12 Înainte ›
1
04-09-2016, ora 13:29
Marcus Aurelius
Nu este medic/terapeut
Marcus Aurelius
Daca te duci la psihiatru si ii spui ce ai scris aici, sigur iti zice ca ai schizo si te trece pe antipsihotic. Acum... asta nu e neaparat un lucru rau. Poate ca ai nevoie si de un pic de medicamente ca sa treci peste faza asta. Dar vezi sa nu iei mult prima data cat iti da doctorul, incepi treptat cu o doza foarte mica, ca antipsihoticile astea te sedeaza rau. In primele 2 saptamani dorimi in continuu daca iei cat zice doctoru. Astea ti le spun din experienta personala. Daca te ajuta cu ceva, sa stii ca nu esti singura care a trecut prin asa ceva. Si eu am exact ce ai descris tu, in sensul ca si eu am uneori acele ganduri (unii le spun voci, dar sint prosti ca nu e nici o voce sint doar gandurile mintii nostre) care imi spun sa fac rau persoanelor pe care le iubesc. Asta mi se intampla de 20 de ani si totul a pornit din cauza religiei. Eram o persoana foarte credincioasa si am citit intr-o carte ca Dumnezeu nu-ti da voie sa faci rau NICI CU GANDUL ! Pai atat mi-a fost, cum am auzit ca nu e voie a si inceput sa-mi vina gandurile rele. Tu esti religioasa ? Eu cred ca treaba asta cu gandurile rele se intampla la oamenii prea buni (la suflet) si care stau cu frica sa nu cumva sa faca ceva rau. Nu cred ca un criminal mai aude "voci" care sa ii spuna sa faca rau pentru ca el deja face si fara sa-i spuna "cineva" :)) Stai linistita, ca nu o sa faci niciodata rau la nimeni, dovada vie sint eu. Daca eu am putut sa rezist asa, poti si tu. Toata treaba e sa nu-ti mai fie FRICA de gandurile astea ca frica pentru gandurile rele este ca benzina pentru foc, le alimenteaza. Nu trebuie sa te impotrivesti, trebuie sa-ti spui in gand ca E IN REGULA, nu-i nici o problema ca imi vin gandurile astea. Lasa-le sa vina... si sa se duca, sa treaca prin tine fara sa-ti pese, fara sa le judeci daca sint bune sau rele. Mai mult nustiu ce sa te invat caci nici eu nu am reusit sa scap complet de ele, si acum mai imi vin uneori, dar rar. Dar poate ca, chiar asta este cheia, sa nu-ti doresti sa scapi de ele... sa-ti fie indiferente. Cu cat te lupti mai mult cu ele cu atat mai puternice devin. Incearca sa le iubesti si o sa dispara :)
Si cel mai important este sa ai o ocupatie, ca sa nu mai ai timp si pentru ganduri negre. Eu cand lucrez mi se pare o prostie toata treaba asta si nu mai imi prezinta nici un interes si gandurile dispar complet.
Oricum sa stii ca noi sintem langa tine (cel putin eu) si te ajutam sa trecem impreuna prin asta.
Daca vrei sa discutam mai multe da-mi un mesaj privat.
0
04-09-2016, ora 19:20
Psiholog Roxana Alina Olaru
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Roxana Alina Olaru
Buna ziua,

Imi dau seama ca pare mult pana miercuri, dar veti vedea ca timpul se va scurge rapid. Cel mai sigur este sa asteptati pana vorbiti cu medicul psihiatru care va va explica care este diferenta dintre anxietate si schizofrenie. Un diagnostic de schizfrenie nu se pune atat de rapid este este necesara aparitia halucinatiilor, nu doar teama ca ele ar putea sa apara. Este bine sa urmati tratamentul cu medicamente care va va fi prescris si sa mergeti sa faceti si psihoterapie pentru a invata sa va raportati altfel la viata si la problemele pe care le intampinati.

Daca doriti, dupa vizita la medicul psihiatru, ma puteti contacta si sa stabilim o prima sedinta de consiliere psihologica sau psihoterapie.
1
04-09-2016, ora 19:46
Utilizator_179524
Nu este medic/terapeut
Utilizator_179524
Pana miercuri putem doar face pariuri daca se poate, e sau nu e schizofrenie? :)
Parerea mea e ca nu e schizofrenie, cine e impotriva, putem vota? :)
Ma scuzati, sunt doar vesel la ora asta! :)
1
04-09-2016, ora 20:08
RalukE
Nu este medic/terapeut
RalukE
Multumesc pentru raspunsuri!m-ai facut sa zambesc 28-yul:)!e groaznic sa stai cu frica asta tot timpul si cu 1 milion de ganduri care incep cu"daca"..daca o sa fac aia, daca o sa ajung sa fac ailalta!simt ca inima mea nu o sa mai suporte atata presiune!nu stiu ce s-a intamplat cu mine de am ajuns in situatia !pur si simplu frica asta ma paralizeaza!nici noaptea nu mai dorm bine.imi analizez orice miscare(oare o fi normal ca am facut asta, oare e normal ca am zis asta)tot timpul stau intr-o neliniste ca si cum astept din moment in moment sa aud ceva!ma sperii din nimicuri, nu pot sa stau singura in casa!mi-e frica ca la un moment dat o sa imi stea inima de la atata frica!imi aduc aminte cand eram mica mi-era frica sa aud povesti de groaza si daca le auzeam ma lua o frica foarte mare si acum imi vine in minte numai povestile alea!e groaznic:(
0
05-09-2016, ora 00:36
Marcus Aurelius
Nu este medic/terapeut
Marcus Aurelius
Cand erai mica nu stiai ca acei monstrii din povesti nu exista si ti-au ramas in subconstient ca ceva de care trebuie sa-ti fie frica. Ar trebui sa asculti din nou acele povesti ca sa iti dai seama ca nu ai de ce sa iti fie frica, ca sint doar niste fantezii pe care nici nu merita sa le bagi in seama.
Cati ani ai, Raluca ? :)
0
05-09-2016, ora 07:45
RalukE
Nu este medic/terapeut
RalukE
Am 25 ani:)poate ca stiam ca nu exista dar nu puteam sa imi controlez frica!deasta nu ma uit nici la filme de groaza deloc.pana acum o luna eram o persoana ok, fara ganduri si informatii despre bolile psihice!acum ma simt in ultimul hal si simt ca nu o sa imi mai revin niciodata!
0
05-09-2016, ora 12:12
Utilizator_179524
Nu este medic/terapeut
Utilizator_179524
Trebuie sa gandesti mai pozitiv lucrurile tudor raluca. Cum ai spus si tu, inainte cu o luna erai ok, gandeste-te ca esti foarte tanara si nu se merita sa gandesti asa negativ, ca nu-ti vei mai reveni etc. Medicul tau iti va da tratament pentru anxietate sau depresie ce o fi ca eu nu stiu, pentru ca ai spus ca te simti in ultimul hal si vei trece peste aceasta perioada putin mai grea pentru tine si vei fi din nou ok. E posibil si din cauza ca nu dormi bine cum ai spus tu, dar poti trece peste asta cu medicamentele potrivite.
0
05-09-2016, ora 12:33
Utilizator_179524
Nu este medic/terapeut
Utilizator_179524
Gandeste-te putin la cum suna "sunt in ultimul hal" si cum suna "sunt in viata, sunt viu etc"
E doar un exemplu de gandire mai pozitiva, eu am aflat asta pentru ca am citit cateva carti ce tin de psihologie, stiu ca poate suna ciudat dar ai observat gandirea pozitiva? Acest lucru e testat in psihologie si funtioneaza foarte bine autosugestia, gandirea pozitiva, etc
0
05-09-2016, ora 12:47
Marcus Aurelius
Nu este medic/terapeut
Marcus Aurelius
Si eu cand eram mai tanar si ma uitam la filme puneam mana la ochi cand erau scene mai horror, nu suportam sa vad sange. Nici acum nu-mi face placere sa vad asa ceva dar pot sa ma uit fara probleme la The Walking Dead :) Nu stiu cum s-a intamplat asta, probabil ca timpul le rezolva pe toate...

Da, cum zice si Yul, ai putea sa iti faci autosugestie cu ganduri pozitive. Iar pentru ca, creierul tau functioneaza pe "frica", gandeste-te asa: "Aoleu, daca incep sa-mi vina ganduri bune, ce-o sa ma fac ? Daca o sa-mi pierd interesul pentru a ma informa despre toate bolile si o sa-mi gasesc un hobby frumos ?" Bate-l cu propria sa arma. :)
0
05-09-2016, ora 13:36
RalukE
Nu este medic/terapeut
RalukE
Da aveti dreptate pentru ca mai am si momente in care daca reusesc sa ma detasez complet de gandurile astea ma simt ok desi sunt foarte rare momentele!sper sa imi revin!o sa incep si psihoterapie saptamana aceasta si imi doresc sa redevin persoana care eram pana acum o luna!
0
05-09-2016, ora 16:25
Marcus Aurelius
Nu este medic/terapeut
Marcus Aurelius
Daca toti iti place sa studiezi, iti recomand ceva frumos si sanatos. Intra pe Youtube si cauta "Mooji". Este un om care vorbeste despre psihicul uman printr-o viziune proprie. Mie mi-a facut mult bine in perioada in care ma luptam cu gandurile negre. Mi-am tras toate clipurile cu el, le-am convertit in mp3-uri si le ascultam la player in timp ce ma plimbam prin gradina. :) E ca un fel de meditatie. Nu-ti face griji, nu face parte din nici o secta sau ceva de genul asta, e doar un simplu om. Dar vorbeste atat de cald, intelept si amuzant incat n-ai cum sa nu-l iubesti.
Uite, iti pot recomanda cateva filmulete.
Aici vorbeste chiar despre gandurile care nu-ti dau pace:
https://www.youtube.com/watch?v=gZ_zNVTKBNI
https://www.youtube.com/watch?v=ynnBXPrnvkU
Dar sper ca stii engleza...
0
06-09-2016, ora 13:55
Marcus Aurelius
Nu este medic/terapeut
Marcus Aurelius
Deci maine e ziua cea mare... :)
0
06-09-2016, ora 15:53
RalukE
Nu este medic/terapeut
RalukE
Da!azi am avut o zi mai buna dar ieri a fost foarte rau:(starea de frica pe care o am simt ca ma copleseste si la un moment dat o sa cedez!o sa va tin la curent cu ce o sa fac la doctor!multumesc pentru sustinere:)
0
06-09-2016, ora 16:50
Marcus Aurelius
Nu este medic/terapeut
Marcus Aurelius
Ce inseamna "o sa cedez" ?
0
06-09-2016, ora 16:51
RalukE
Nu este medic/terapeut
RalukE
Ca o sa imi stea inima de la atata tensiune si frica:(
0
06-09-2016, ora 17:07
Marcus Aurelius
Nu este medic/terapeut
Marcus Aurelius
Te asigur ca nu se va intampla asa ceva ! :) Nu are cum. Sint anumite functii ale corpului care se intampla fie ca vrem noi sau. Nu poti controla tu cand sa bata inima si cand nu, ca daca ar fi fost asa s-ar fi ales praful de omenire. Si eu la fel, am trecut prin chinuri groaznice si credeam ca o sa mor, dar uite ca n-a fost asa. :)
Cel mai probabil, pana la urma o sa te plictisesti de gandurile astea negre si n-o sa le mai bagi in seama si o sa-ti revii la normal.
0
06-09-2016, ora 17:55
RalukE
Nu este medic/terapeut
RalukE
Posibil dar eu deocamdata sunt la inceput ca sa zic cu gandurile astea si nu prea stiu cum sa le gestionez!oricum maine voi afla ce se intampla cu mine si imi doresc sa imi revin!la anu am si nunta si nu prea as vrea sa nu ma bucur de lucrurile frumoase care vor urma din cauza la boala asta
0
06-09-2016, ora 18:48
Marcus Aurelius
Nu este medic/terapeut
Marcus Aurelius
Eu am chemat salvarea de cateva ori pe motiv ca simteam ca mi se opreste inima si o sa mor si de cate ori ma duceau la spital si imi faceau EKG nu aveam nimic. :))
Am plans 1 an de zile in continuu (cand am avut depresie)... si tot n-am murit.
0
06-09-2016, ora 19:07
Utilizator_179524
Nu este medic/terapeut
Utilizator_179524
@Nostrand

Inseamna ca esti greu de ucis:)) am glumit!
0
06-09-2016, ora 19:21
Marcus Aurelius
Nu este medic/terapeut
Marcus Aurelius
Clar... Greu de Ucis - partea a 2-a :))
0
06-09-2016, ora 20:08
RalukE
Nu este medic/terapeut
RalukE
Am ajuns si eu pe la urgente!am vizitat vreo 10 cardiologi, analize din 3 in 3 luni, rmn-uri:)am facut cree ca toate analizele care se puteau face!dar as prefera de 1000 ori sa ma doara o mana sau piciorul sau orice altceva decat sa am starile astea de la psihic!cred ca e mai greu ca orice de vindecat psihicul
0
06-09-2016, ora 20:15
RalukE
Nu este medic/terapeut
RalukE
@Nostrand dar acum esti bine?adica ai scapat de gandurile negre?sau inca te mai lupti cu ele?
0
06-09-2016, ora 20:38
Marcus Aurelius
Nu este medic/terapeut
Marcus Aurelius
Da, sint bine. Nu pot spune ca sint vindecat complet, ca nu sint si nici n-o sa fiu vreodata, dar ma simt bine. Am constientizat si am acceptat ca nu sint un om ca toti oamenii, ca sint mai diferit, si asta e. Eu am mai multe probleme (psihice), nu doar asta cu gandurile. Cu gandurile nu mai ma lupt, ne-am imprietenit. :) Mai ma viziteaza cateodata, dar nu stau mult pe capul meu. De obicei imi vine sa ma gandesc aiurea cand nu mai am nimic de lucru si stau degeaba. Dar asta se intampla rar.
0
06-09-2016, ora 20:46
RalukE
Nu este medic/terapeut
RalukE
Pe mine gandurile ma sperie:( de aici simt ca imi pleaca toate starile!joi incep si psihoterapia!sper din tot sufletul sa imi mai revin!mi-e ciuda uneori ca in loc sa ma bucur de anii astia care ar trebui sa fie cei mai frumosi eu ma chinui!
0
06-09-2016, ora 21:33
Marcus Aurelius
Nu este medic/terapeut
Marcus Aurelius
Inseamna ca ai foarte multi bani daca iti permiti psihoterapie. :) Si eu as fi vrut sa fac...
0
06-09-2016, ora 21:49
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ RalukE

Tratament psihiatru, psiholog.
Test Anxietate pe net.
Cred ca dupa ce ati studiat toate articolele despre Schizofrenie v-ati dat seama ca nu aveti nici halucinatii, nici deliruri si deci nici Schizofrenie.

Cerceteaza articolele despre Anxietate si videourile pe Youtube despre Anxietate.
NU ai Schizofrenie.

Cred ca va dati seama restul ca nu aveti toti aceeasi boala.

@ Nostrand

Nu facem comentarii daca nu prea avem habar de bolile acestea si nu generalizam.
Nu ne putem da cu presupusul despre niste boli ca inducem oamenii in eroare.
E bine sa va incurajati unii pe altii dar nu in privinta diagnosticelor.
0
07-09-2016, ora 19:02
RalukE
Nu este medic/terapeut
RalukE
Buna!am fost azi la psihiatru!m-am simtit foarte bine vorbin cu domnul doctor!i-am spus de teama mea ca am innebunit!mi-a dat un tratament cu oloram si paxetin in prima saptamana si saptamana viitoare trebuie sa ma duc la control sa vada daca imi e bun tratamentul!nu am inteles prea bine diagnosticul care mi l-a pus!mi-a zis numele dar nu prea am inteles si nu am indraznit sa il intreb iar!scrie ceva"reactie"inca un cuvant care nu il inteleg ce incepe cu "p" si dupa "rozoptica"!stie cineva de ce at putea fi vorba?
0
07-09-2016, ora 19:27
Marcus Aurelius
Nu este medic/terapeut
Marcus Aurelius
Inseamna ca ai nimerit un doctor bun. Vad ca Paxetin e un antidepresiv recomandat si in obsesii si fobii, adica exact ce ai tu. Celalalt nu l-am gasit pe google.
0
07-09-2016, ora 19:57
RalukE
Nu este medic/terapeut
RalukE
Da chiar foarte bun!am simtit ca imi intelege perfect toAte starile!celalalt nu e pe net pentru ca e un prepapart farmaceutic!e pentru somn ca am probleme foarte mari cu odihna de cand am starile astea!
0
07-09-2016, ora 19:59
RalukE
Nu este medic/terapeut
RalukE
@Martin van Nostrand
Tu mai iei tratament medicamentos?
Adaugă un comentariu / răspuns
58 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul