Incisiv central sus lovit dupa o cazatura

08-09-2017
devy
Nu este medic/terapeut
devy
Buna ziua,

Acum o saptamana din cauza neatentiei mele(ori sunt eu mai ghinionista de fel), am luat o cazatura de am dat cu dintii de beton, la propriu. In urma cazaturii mi-am spart buza si am lovit si unul din incisivii de sus. Cand am ajuns acasa am constatat ca am o "crapatura" orizontala pe incisivul din fata (e o dunga care se vede numai dintr-o anumita pozitie si in functie de cum bate lumina pe dinte). Mentionez ca in prima zi ma durea dintele daca incercam sa musc cu el si era sensibil la rece (dar era o durere suportabila). Am fost la dentist, am facut si radiografie.. dintele nu se vede spart. Dentistul a pus ceva presiune pe dinte, nu pare a se misca si mi-a zis ca nu are ce sa ii faca. In prezent dintele nu ma mai doare daca beau rece/cald sau daca incerc sa musc cu el (desi am evitat aceste lucruri, l-am ferit cat am putut), dar chiar daca a trecut o saptamana de atunci, uneori (mai mult seara), simt un fel de presiune pe dinte... nici nu stiu cum sa ma exprim, e foarte deranjant. Sau mai imi da uneori o mica durere fulger, desi nu mananc in acel moment sau altceva.
Zic mersi ca e inca intreg si se putea si mai rau. Ma ingrozeste gandul ca e posibil sa ma trezesc cu dintele rupt de tot, sau cine stie ce alte complicatii. Doresc niste sfaturi, ce as putea sa fac in continuare, sa continui cu investigatii? Inca nu sunt multumita cu ideea sa las dintele asa. Multumesc.
2 comentarii
0
08-09-2017, ora 17:37
Dr. Geanina Miu
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Geanina Miu
Buna ziua,
Puteti face o tomografie computerizara CBCT la dinte, dar nimeni nu va putea spune cu exactitate ce se va intampla in viitor si care vor fi repercursiunile acestui accident.
Dintele trebuie monitorizat in timp, la intervale de 6 luni, timp de 3 ani. Abia dupa aceasta perioda se poate pune un diagnostic.
O zi buna.
0
09-09-2017, ora 18:41
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Buna ziua! Dupa cum spune si colega mea si dupa cum v-a spus si medicul care v-a consultat, dintele trebuie monitorizat. Trebuie verificat periodic starea nervului. O modificare de culoare a dintelui poate sa duca cu gandul la moartea nervului si trebuie actionat. O perioada trebuie protejat dintele si nu e rau sa aplicati paste fluorurate, remineralizante la nivelui acestuia. Numai bine si rabdare!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul