Incompatibilitate sexuala?

18-12-2015
Hellofromtheotherside
Nu este medic/terapeut
Hellofromtheotherside
Sunt într-o relaţie de un an si câteva luni. Peste câtva timp, facem un an de cand locuim împreună. Totul e minunat, pana cand ajungem in pat, unde...Dormim. Si cam atât. Pentru mine, o relaţie înseamnă mult mai mult decat sex, dar cum sexul face parte din relatie, nu cred ca se poate una fara cealalta, cel putin nu pe termen lung si foarte lung, asa cum mi-ar plăcea sa fie această relatie.
Poate ca nu sunt foarte coerenta, o sa dau vina pe ora tarzie.
Ideea e următoarea: cam pana prin februarie faceam sex cel putin o data pe zi. Apoi, el (amândoi suntem studenti) s-a si angajat, venea acasa tarziu, obosit, era de inteles ca nu vom face sex in fiecare seara. In vara, amandoi ne-am angajat. Amândoi obositi, asta a însemnat si mai putin sex. Acum, niciunul nu mai lucreaza, dar activitate noastra in dormitor se rezuma la mancat in timp ce ne uitam la un serial, dupa care ne punem la somn.
Facem sex cel mult o data pe saptamana. Mi-a zis ca nu i se pare asa de wow sa facem sex. Si ca se plictiseşte in timpul sexului. Da, ok, sunt noob in pat, nu am experienta, am mai avut înainte un singur partener, cu care cred ca am facut sex de maximum 10 ori, dar nici nu stie ce sa imi spuna sa fac sa ii fie mai ok. Nu vreau sa ajungem sa ne despărţim din cauza unei chestii atat de prostesti. Si nici sa ajunga in alte paturi unde sunt sanse mai mici sa se plictisească.
Ok, i know I am not a porn star, but could i really be that bad?
De initiat, nu imi tare vine. Da, ma atrage foarte mult fizic, si simpla lui prezenta ma face sa 'fierb', sa nu mai zic de o atingere sau un sarut, dar ma abtin. Ma abtin pentru ca daca lui ii displace atat de mult sa intretina relaţii sexuale cu mine, nu vreau sa il supun unei asa torturi doar pentru placerea mea.
Ar fi prea egoist din partea mea.
Ce as putea sa fac sa fie ok? Am incercat sa vorbesc cu el despre asta, a zis ca pentru el sexul nu e asa de important... Dar dupa cum am zis, asta nu are cum sa fie ok in relaţii ce se vor a fi de lunga durata...
Va rog frumos sa ma ajutati cu ceva... Devine destul de frustrant... M-am saturat sa imi petrec noptile, in timp ce el doarme, ori plangand, ori cautand pe net posibile solutii, fara sa găsesc nimic concret. Am propus terapia de cuplu, dar refuza... Chiar am ramas fara idei... Am ajuns, dupa un an de relatie, la stadiul de relatie al bunicilor mei. Nu asta aveam in minte cand ziceam ca imi doresc o relaţie ca a lor :))) ma refeream ca durata si calitate in timp. Nu calitatea actuala...
9 comentarii
0
19-12-2015, ora 13:28
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Multe relatii sunt de context sau complezenta, adica gresite dintr-un anumit punct de vedere, deci e mai bine asa cum sunteti acum !
Daca vreti sa va casatoriti atunci e alta poveste, euforia imperecherii trebuie mentinuta macar pana la prima sarcina !

:)
0
19-12-2015, ora 13:52
Hellofromtheotherside
Nu este medic/terapeut
Hellofromtheotherside
Deci... Cu alte cuvinte, nu e nimic in neregula cu relatia?... Totul e ok?...
0
19-12-2015, ora 15:03
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Nu e nimic in neregula cu tine, poate ca nu e relatia care trebuie spuneam !

Avem legea morala in noi care ne spune tot timpul cum sa ne comportam perfect sau aproape perfect ! Problemele apar cand calcam peste aceasta lege naturala interioara si trecem in partea cealalta ! Diferenta asta stiau sa o faca bunicile si mamele noastre si nu mai stim noi in ziua de astazi !


Vorbeste cu bunica deci ! :)
0
19-12-2015, ora 17:45
Hellofromtheotherside
Nu este medic/terapeut
Hellofromtheotherside
Oricum pe vremea bunicii era totul mult mai simplu. Se casatoreau, apoi faceau sex. Era usor sa isi pastreze euforia imperecherii de la inceputul relatiei pana la prima sarcina.
0
20-12-2015, ora 20:28
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Iata cateva idei "from this side" la care te invit sa reflectezi:
- s-ar putea sa-ti fi dorit atat de mult sa ai o relatie ca a bunicilor tai astfel incat sa fi ales si un partener potrivit pentru asta? Adica sa primeze alteceva in relatie decat sexul?
- este normal si natural ca dupa o perioada de inceput in care totul este la maximum lucrurile sa mai scada, inclusiv din punct de vedere al dorintei sexuale; dar de aici, la ce descrii tu, in doar cateva luni...este cam repede
- dorinta ta sexuala demonstreaza ca esti o persoana sanatoasa si normala fizic, dincolo de lipsa experientei sexuale cate se capata in timp
- lipsa dorintei sexuale a partenerului ar trebui discutata, caci nu prea este obisnuita...
Daca lucrurile stau sa la doar un an de la inceputul relatiei, poate ca este cazul sa stati de vorba serios cu privire la perspectivele acestei relatii...
Valentin Pescaru
psiholog-psihoterapeut-sexolog
0
23-12-2015, ora 03:20
doctorandus
Nu este medic/terapeut
doctorandus
Morala e dupa cum crede si considera fiecare. Nu sunteti obligata sa adoptati morala predicata de stevens. In materie de etica nu exista si nu poate exista consens (daca nu ma credeti deschideti un tratat universitar de introducere in filosofia morala si numarati cate etici reciproc contradictorii sunt prezentate in el). De aceea ideea ca am avea in noi aceeasi lege morala ca stevens e o mare aberatie.

O mica prezentare a unui curs de filosofie morala gasiti aici: https://www.princeton.edu/~harman/Courses/PHI202-2010-11/Syllabus.pdf

In limba romana: http://www.academia.edu/1733695/Curs_anul_II_Teorii_etice
0
30-12-2015, ora 21:56
Zoea
Nu este medic/terapeut
Zoea
Cel mai probabil tipul nu e atat de into you si e deja plictisit...O sa te lase in curand, asa ca nu are sens sa te strduiesti tu sa il ridici cu rotile-n sus.
0
01-01-2016, ora 11:49
Psiholog Stefan Liviu
Psihologie, Ploieşti
Psiholog Stefan Liviu
Eu nu am inteles prea bine ce ai vrut sa spui legat de gandul tau vis-a-vis de afirmatia partenerului tau ca s-ar plictisi in timpul sexului. Nici nu doresti "sa ajunga in alte paturi unde sunt sanse mai mici sa se plictiseasca". Sexul nu este o chestie chiar atat de prosteasca. Mi-am amintit de un proverb romanesc: "Tanar langa tanara, ca paiele langa foc".
0
19-04-2022, ora 10:50
Dr. sexolog Adrian Sadovnic
Urologie, Chişinău, Republica Moldova
Dr. sexolog Adrian Sadovnic
Este o situatie destul de cunoscuta pentru societatea in care traim. Va multumim ca v-ati expus atit de sincer !
Foarte multe cupluri traiesc zeci de ani in asa situatii si pur si simplu nu discuta despre asta...
Problema nu este insasi in frecventa sexuala scazuta, fiindca este clar ca intre voi 2 este o diferenta normala de temperament ; necesitatile dv-stra ar putea fi rezolvate prin peting sau neking si alte metode surogate de relaxare sexuala - si astea desigur daca ar fi comunicare intre voi ca parteneri. PROBLEMA consta in diferenta de cultura sexuala si probabil diapazon de permisivitate..
Va explicam : NU putem ajuta sau insita sa tratam o persoana de probleme sexuale - daca acesta nu doreste si zice ca este ok !

Va recomand sa va adresati la un sexolog, pentru a va ajuta sa va cunoasteti si acceptati sexualitatea proprie asa cum este ea si ulterior acesta sa va ajute sa scapati de complexele si frustrarile intime !
Nu uitati - Toate problemele de ordin sexual sunt rezolvabile !!!
Cu respect Dr. ADRIAN SADOVNIC, sexolog
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Clinicaon
Impotența, erecția slabă și ejacularea precoce pot fi rezolvate de către medicii noștri. Am tratat mii de pacienți, iar DISCREȚIA este asigurată! Detalii aici