Indepartarea aparatului dentar fix/ dintii se muta

22-03-2018
Utilizator_50733
Nu este medic/terapeut
Utilizator_50733
Buna ziua, as avea nevoie de un raspuns daca ma poate ajuta cineva. De 3 zile mi-am dat jos aparatul dentar fix iar aparatul de contentie urmeaza sa imi ajunga peste 2 zile. Problema este ca in aceste 3 zile, dintii deja tind sa se mute, mai exact cel la care am avut problema majora de estetica nu mai e la fel ca si in momentul in care am renuntat la aparat. Intrebarea mea este, aparatul de contentie il va ajuta sa revina la forma corecta? Sincer sunt putin dezamagita pentru ca mi se pare un timp foarte scurt in care dintii si-au modificat forma. Multumesc!
3 comentarii
0
22-03-2018, ora 16:33
Dr. Geanina Miu
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Geanina Miu
Buna ziua,
In mod normal contentia se face in doua feluri: cu gutiera de contentie pe care o purtati noaptea si o imobilizare permanenta a dintilor cu sina metalica sau sarma. Imobilizarea se face in sedinta in care se indeparteaza aparatul pentru a preveni miscarea dintilor.
E posibil ca gutiera de contentie sa alinieze din nou dintele.
0
22-03-2018, ora 16:38
Dr. Negru Andreea
Ortodontie si ortopedie dento-faciala, Bucuresti
Dr. Negru Andreea
Buna ziua. Ideal este ca perioada pana la inmanarea contentiei sa fie cat mai scurta, tocmai sa nu apara astfel de incidente. Daca nu vi s-a pus retainer fix ( o sarmulita lipita), intuiesc ca s-ar putea sa fie vorba despre arcada superioara. Deci veti avea contentie o gutiera sau o placuta. Ar trebui oricare dintre acestea doua sa ajute, da, la indreptarea dintelui in stadiul de la finalul tratamentului( pentru ca mulajul a fost luat in acel stadiu, cu dintele indreptat). Trebuie sa purtati, insa, foarte mult, chiar si ziua, contentia.
0
22-03-2018, ora 17:31
Utilizator_50733
Nu este medic/terapeut
Utilizator_50733
In primul rand, va multumesc pentru raspunsuri. Da, este vorba despre arcada superioara si nu mi-a fost aplicat un retainer fix. Mi s-a recomadat cel mobil si de indata ce mi-a fost luat mulajul, dupa indepartarea aparatului fix, acesta a fost comandat. La arcada inferioara inca mai port aparatul dentar fix. O sa tin cont de sfaturile dvs in legatura cu durata de purtare a aceastuia, si sper din suflet sa isi revina la forma corecta. O zi frumoasa!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul