Indigestie si garaieli puternice

14-01-2007
bsilviu
Nu este medic/terapeut
bsilviu
In urma cu 6 - 7 sapt. m-am prezentat la doctor cu diaree care nu o puteam opri. Se presupune ca a fost o toxi-infectie alimentara. Am urmat tratamentul prescris si m-am vindecat relativ repede. Dar au urmat alte simptome, precum garaieli puternice (ma trezeam noapte intr-o stare de panica generala pt ca aproape nu puteam respira - simteam cum bulele de aer nu voiau sa iasa si ma impiedicau sa respir - am ajuns din acest motiv chiar si la urgente de 2 ori, unde injectii intravenoase cu ranitidine sau omeprazole m-au facut bine pentru 1-2 zile), balonari si ocazional o senzatie de presiune in partea dreapta. Am facut un sir lung de teste ale sangelui, scaunului, urinei. S-a descoperit ca am H. Pylori si mucus in scaun. In rest toate analizele normale. Am urmat un tratament de 7 zile tripla-terapie cu antibiotice, dar simptomele inca persista (la 2 saptamani de la terminarea antibioticelor). Am facut si raze (barium swallow) la esofag si se pare ca e in regula (au fost eliminate ipotezele de GERD, ulcer la esofag sau hernie hitiala). Mi s-a zis ca e pe baza stress-ului si mi s-a prescris omeprazol si antiacizi pentru inca 2 saptamani. Dar... inca mai ragai, daca ma intind pe spate imediat dupa masa simt ca acele gaze eliminate prin ragaiala nu pot iesi si nu ma lasa sa respir, sunt permanent deranjat la stomac (cand diaree, cand constipat), am o senzatie de neliniste totala si chiar frica de ce e mai rau... ma tot intreb daca e altceva, daca trebuie sa fac o endoscopie / raza la stomac sau colon. Va rog sa ma sfatuiti daca e necesar sa urmez si alte investigatii sau sa... am rabdare inca 2 saptamani sa vedem daca se amelioreaza.
2 comentarii
0
13-02-2007, ora 00:00
micutzika
Nu este medic/terapeut
micutzika
sa stii ca si eu aceleasi simtome cu tine din pacate nu stiu de unde se trag, ma ingrijoreaza si pe mine si ce e mai nasol ca tot sper ca trece si degeaba.
si eu am o gramada de analize, ecografii si totul pare ok.
ai ceva noutati?
0
27-02-2007, ora 00:00
bsilviu
Nu este medic/terapeut
bsilviu
micutzika,

Acum totul incepe sa isi revina cat de cat la normal. Adica starile de indigestie sunt din ce in ce mai rare, precum si garaielile. Am descoperit ca dormitul cu fata in jos ma ajuta foarte mult. Nu imi mai da acea senzatie de sufocare.

Tratamentul a fost: 1 pastila Pariet dimineata + Gastrobid (1 pastila dimineata + 1 seara) timp de 1 luna. Acum sunt pe acelasi tip de tratament, dar Pariet o data la 2 zile. Doctorul mi-a zis ca dupa inca 10 zile, daca suport sa renunt la pastile si sa iau doar la nevoie. Pariet inhiba secretia gastrica. Face parte din aceeasi categorie cu omeprazolul sau panazolul. Gastobid e pentru senzatia de rau, de voma in general.

Pentru ca sa fiu complet linistit, am facut si o endoscopie, unde intr-adevar mi-a iesit iritat esofagul undeva la 40cm in jos si portiunea superioara a stomacului - gastrita antrala - daca am inteles eu bine.

Tratamentul e unul de lunga, chiar foarte lunga durata si trebuie orientat pe un regim alimentar si stil de viata foarte strict, din care trebuie eliminat complet stress-ul. Asa mi-a zis doctorul - sa las grijile si totul se va rezolva de la sine.

Sanatate multa si sper sa va ajute cele de mai sus!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum se manifestă indigestia și câteva sfaturi utile
  • Indigestie vs intoxicația alimentară - diferențe, clarificări
  • Curcumina în tratamentul indigestiei / dispepsiei funcționale
  •