Inel vaginal vs anticonceptionale

23-10-2011
Mihaela_26
Nu este medic/terapeut
Mihaela_26
Am si eu o problema: am o relatie stabila de 6 ani si pilulele pe care le iau imi scad libidoul sexual si din acest motiv am si dureri in timpul actului sexual. Mentionez ca prezervativ nu pot sa folosesc deoarece am avut o ectopie si mi-a fost cauterizata si am zona mai sensibila. Doctorul la care am fost mi-a schimbat pilulele cu o mai mica concentratie, adica de la yasmine am trecut la logest si plus ca vreo 2 luni am luat capsule din pulbere de maca (pentru cresterea energiei sexuale - dar fara niciun efect) si mi-a sp ca daca si aceste pilule imi scad libidoul, sa folosesc inelul vaginal, pt ca acesta isi face efectul doar intern, dar din cate m-am interesat pe internet, am vzt ca si acest inel produce acest disconfort, adica scade libidoul si plus ca produce si o jena in cursul contactului sexual, senzatie de corp strain in vagin, din ceea ce am citit pe prospect. Nu stiu cum sa procedez datorita faptului ca doctorul mi-a sp ceva iar pe prospect scrie altceva..Dvs ce imi puteti spune cu privire la acest inel? Nu mi-a fost clar in prospect nici faptul ca daca trec de la pilule la acest inel, care este prima zi cand trebuie sa-l introduc? Ma puteti ajuta cu un raspuns, va rog? Multumesc anticipat!
4 comentarii
0
23-10-2011, ora 20:24
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Dacă aţi observat scăderea libidoului de la pilule, este de presupus că o veţi observa şi în cazul inelului. Aceasta, deoarece de scăderea libidoului este vinovată componenta progesteronică din pilule, iar inelul conţine şi el progesteron.
Având în vedere că aveţi o relaţie stabilă, metodele de primă alegere în cazul dv sunt metodele naturale.
0
23-10-2011, ora 21:39
Mihaela_26
Nu este medic/terapeut
Mihaela_26
Multumesc pt raspuns. Vreau sa stiu la ce anume va referiti cand spuneti de metode naturale. Va rog foarte mult sa-mi spuneti mai detaliat.
0
24-10-2011, ora 13:07
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Metodele naturale sunt doua: metoda temperaturii bazale si metoda Billings. Ele se pot combina in ceea ce se numeste metoda simptotermica. Cate ceva despre metoda Billings (care e mai practica) aveti aici: http://www.familiasiviata.ro/planificare-familiala/metoda-billings.html

Totusi, este preferabil sa v-o explice un medic cu competenta in planificare familiala. Pentru a atinge eficienta de 98 % pe care o au anticonceptionalele, nu o aplicati decat dupa ce sunteti absolut sigura ca ati inteles-o, primele luni fiind sub indrumarea medicului. Marele ei avantaj (dincolo de faptul ca nu costa bani) in comparatie cu anticonceptionalele sau cu inelul vaginal este ca nu riscati sa va nenorociti sanatatea. Dimpotriva, metoda are beneficii colaterale importante privind sanatatea (sesizarea din timp a unor anomalii).
0
24-10-2011, ora 21:08
Mihaela_26
Nu este medic/terapeut
Mihaela_26
Va multumesc foarte mult pt aceste sfaturi.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Clinicaon
Impotența, erecția slabă și ejacularea precoce pot fi rezolvate de către medicii noștri. Am tratat mii de pacienți, iar DISCREȚIA este asigurată! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tipuri de contraceptive combinate disponibile in Romania
  • Inelul vaginal - o contraceptie hormonala comoda si eficienta
  • Dereglari hormonale cauzate de anticonceptionale
  • Contraceptivele orale - avantaje și riscuri
  • Cum procedezi dacă ai uitat o pilulă anticoncepțională?
  • MIT: Anticoncepționalele îngrașă
  • Anticoncepționalele ar putea afecta structura cerebrală
  • Contraceptivele orale nu cresc riscul de anomalii congenitale
  •