Infecție?

09-02-2018
Username7
Nu este medic/terapeut
Username7
Bună ziua! De câteva zile mă doare incisivul lateral superior din partea stângă, acolo unde am și o plombă de vreo 4 ani (neavând probleme până acum). A început să mă doară, am luat un nurofen, crezând că nu e așa grav (mare prostie). După vreo 6 ore durerea a reapărut și mi s-a părut suspect, așa că am luat un alt nurofen, însă în zadar. Am observat că aveam gingia din partea stângă puțin mai închisă la culoare față de restul, ceva mai roșiatic și începuse să se umfle. Deci de la incisiv spre molari am gingia umflată.
Am luat de la farmacie niște pastile recomandate de farmacist și anume: Klabax 250 mg și Metronidazol Arena 250 mg câte o capsulă din fiecare la 8 ore, Linex înainte cu 1-2 ore de antibioticele de mai sus (însă eu am luat după antibiotic) și Nurofen Express Forte de 2 ori pe zi (acesta a fost singurul care mai calma durerea). Aceste pastile le iau de ieri.
În spatele incisivului când pun limba simt ceva umflat, ceva ca o bășică ca să spun așa, și nu-mi dau seama dacă e puroi sau tot ceva umflat cum e gingia, pentru că nu pot vedea.
Problema care mi-a dus disperarea la extrem este faptul că m-am trezit cu buza de sus umflară de parcă am botox, plus toată partea stângă umflată (obrazul).
Partea bună e că nu mă mai doare, dar ce mă fac cu chestia asta?!
Eu suspectez că e o gingivită.
Să fie oare și din cauză plombei?
O să fac o programare pentru mâine la medic, pentru că nu am putut ajunge până acum.
Aștept părerile voastre!
3 comentarii
0
09-02-2018, ora 11:46
Dr. Geanina Miu
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Geanina Miu
Buna ziua,
Din descrierea dvs rezulta ca aveti un abces vestibular cu punct de plecare incisivul lateral.
Durerea a disparut deoarece infectia a depasit osul si a ajuns in partile moi, buza, obraz care sunt tumefiate.
Este bine ca ati facut programare la medic pentru ca aveti nevoie de tratament de specialitate.
0
09-02-2018, ora 14:21
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Buna ziua, dupa cum a spus si colega mea, este important sa vi se faca si tratament local, de catre medic. Antibioticul probabil va va ajuta, dar infectia din os persista fara tratament local adecvat.
0
09-02-2018, ora 22:14
Username7
Nu este medic/terapeut
Username7
Am fost astăzi la dentist și mi-a "deschis" într-un fel dintele pentru a permite ca puroiul să iasă. Nu m-a durut chiar deloc. Mi-a făcut niște spălături și următoarele ședințe vor fi de săptămâna viitoare. Deocamdată am rămas cu un pansament acolo. Doctora mi-a spus să continui cu tratamentul de mai sus până duminică, deși a spus că e oarecum puternic.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul