Infectie a aparatului urinar sau genital?

24-10-2005
ForumVechi
Nu este medic/terapeut
ForumVechi
Ma numesc mihai si am 24 de ani. De 2 luni simt arsuri (intepaturi) in interiorul penisului, cu predilectie spre capul acestuia si o apasare deranjanta asupra vezicii urinare. Durerea se manifesta de mai multe ori pe zi si dureaza mai multe ore. Nu sunt scurgeri sau alte simptome. Contact sexual nu a mai fost de 6 luni. Ce ar putea fi?
1 comentarii
0
24-10-2005, ora 00:00
ForumVechi
Nu este medic/terapeut
ForumVechi
Primul lucru care trebuie exclus (sau confirmat) este o infectie. Diagnosticul de laborator al infectiei urinare se face foarte simplu, pe baza unei uroculturi (ocazie cu care ar fi bine sa faceti si alte cateva analize simple: sumar de urina, VSH, hemoleucograma cu formula leucocitare, acidul uric). Trebuie sa va duceti mai intai la laborator sa luati recipientul pentru urina (multe laboratoare lucreaza numai cu anumite recipiente. Fiti sigur ca ati priceput in ce fel se recolteaza urina, acesta putand influenta rezultatul.
Diagnosticul de laborator al unei infectii genitale (ipoteza mai putin probabila, dar nu total exclusa) se face recoltand cu ajutorul unui fel de bat cu tampon in varf exudat din interiorul uretrei.
In orice caz e bine sa va duceti la doctorul dv, astfel de lucruri de obicei nu se rezolva singure.
Sanatate va doreste,
dr. Mihnea Dragomir
www.doctordragomir.ro
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.