Infectie cronica de la un tratament de canal?

10-11-2010
Kogalniceanu
Nu este medic/terapeut
Kogalniceanu
Acum un an si jumatate am avut un tratament de canal la o masea, scos nervul, umplut cu gutaperca, pus pivot si coronita. Dupa cateva luni au aparut niste probleme (presiune pe partea cu maseaua, usoara durere, acufene pe urechea de pe acea parte), plus analize care sugereaza o infectie de focar (VSH, WBC, Proteina C reactiva si fibrinogen crescute). Medicul dentist m-a trimis sa fac o radiografie panoramica dar rezultatul a fost incert, nu se vede o inflamatie clara, nici depasirea de apex nu e sigura. Iar durerile ar fi justificate de faptul ca acea coronita e putin departata de maseaua alaturata, intra mancare si creaza presiune pe masea pana scot mancarea cu ata dentara.

E posibil ca un tratament de canal gresit sa mentina luni de zile simptomele unei infectii (analize repetate de 3 ori) dar fara sa dea si un abces? Cum pot afla sigur daca maseaua respectiva e problema sau nu?
3 comentarii
0
10-11-2010, ora 21:33
Dr. Sas Adina
Stomatologie, Cluj-Napoca
Dr. Sas Adina
Da, este posibil sa aveti o infectie, care este in stadiu cronic si nu ati stiut de ea. Puteti face o radiografie retroalveolara (radiografie mica)-pe care se vede mult mai clar varful radacinii decat pe radiografia panoramica, pe care varful radacinii se poate suprapune cu alte structuri in functie de localizare( sinus, fose nazale) si pot aparea erori de diagnostic. Daca se exclude infectia la varful radacinii, intr-adevar poate fi din cauza presiunii exercitate de alimente pe papila gingivala, din cauza lipsei punctului de contact. Oricum, coronita ar trebui schimbata si refacut corect punctul de contact
0
21-12-2013, ora 06:52
bogbog
Nu este medic/terapeut
bogbog
am si eu ceva de genul la o masea, o infectie de 6-8 luni care o simt numai la palpare si nu ma doare. Credeti ca poate deveni un pericol real in timp sa cada maseaua sau sa afecteze osul. In cazul in care evolueza lucrurile banuiesc ca ar trebui sa fie iste simptome care m-ar determina oricum sa revin la doctor.
0
09-02-2014, ora 09:23
Daniel07
Nu este medic/terapeut
Daniel07
Ceva de genul am patit si eu. Numai facand o radiografie retroalveolara am putut sa vad exact despre ce este vorba: infectie.

Se trateaza greu. Uneori e nevoie de extragere.
Multa sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul