Infectie dentara ce impiedica inchiderea canalelor la doi dinti dupa extragerea nervului

13-04-2012
Anonimus O
Nu este medic/terapeut
Anonimus O
In urma cu vreo 4 luni aproximativ. in urma consultarilor cu medicul stomatolog la care merg de obicei am decis sa pun coronite de acril la doi dinti ce initial din cauza unei carii prezente intre ei am pus o plomba, numai ca plomba in timp s-a facut destul de urata din cauza faptului ca am mers destul de tarziu sa rezolv problema, si reusise sa sape destul de mult in os, pe ambele parti pana s-a facut o gaura destul de mare. vinovata eu, ca imi era frica de mers la stomatolog...Zis si facut, am scos nervul la ambii dinti fara a cimenta insa canalele pe loc, pentru a lasa doua trei zile sa fiu pregatita pentru urmatoarea interventie, s-a pus doar ceva provizoriu, a urmat iarna aceea nebuna cu drumuri inchise..astfel ca ce aveam pus provizoriu intre timp a cazut, pana am ajuns eu la medic sa infunde canalele..dupa ce a inchis canalele a lasat in jur de 48 de ore pana la pasul urmator sa vad daca apare vreo problema cu ei inchisi...doar ca fix in ziua in care trebuia sa merg sa incepem pilitul dintilor si luatul probelor pentru coronite.a inceput sa ma doara ingrozitor toata partea dreapta a fetei, dinti, masele...nu puteam sa ating cu nimic dintii, era o sensibilitate enorma, si tot asa o tin de vreo 4 luni...eliberam si incercam sa scap de infectie..inchidem si tot asa..s-a ajuns atat de mult cu infectia ca mi se umflase si buza si partea de sub nas la gingie s-a facut o punga cu sange si ceva puroi de a fost nevoie de tratament cu antibiotice si drenaj.dar tot n-am scapat, ca atunci cand sa zic si eu ca o sa reusesc sa scap de cosmarul asta...iar doare iar se umfla gingia si se face punga de puroi//////m-am saturat.nu mai stiu ce e cu mine, am zapacit si pe stomatologul meu care a ajuns sa spuna ca nu i s-a mai intamplat sa dureze atat de mult sa inchida niste canale nici la cei mai in varsta.Vreau sa reusesc sa scap de infectia aia sau ce o fi ea, sa inchid canalele si sa am coronitele puse, nu mai rezist atat cu atatea medicamente, substante.vreau sa pot sa mananc si eu cum trebuie sa musc ceva cum trebuie sa se termine cosmarul asta, uneori am senzatia ca incepe sa se miste si unul din dinti de la radacina, atunci cand ma dor, e ingrozitoare durerea.Ajutati-ma cu o parere, e posibil sa mai am si vreo alta problema care ma impiedica sa am coronitele acelea puse, cum pot sa fac sa reusesc?Multumesc
9 comentarii
0
14-04-2012, ora 16:56
aza-andra
Nu este medic/terapeut
aza-andra
Cu siguranta daca ati fost umflata aveti asa numitul granulom, adica punga de puroi la varful radacinii.Acest granulom nu se indeparteaza decat prin asa numita rezectie apicala, o mica interventie chirurgicala.Nu veti reusi obtura, inchide cum ziceti d-voastra canalele la cei doi dinti deoarece imediat va veti umfla din nou.Va recomand o radiografie dentara si abordarea situatiei din alt punct de vedere decat cel abordat pana acuma.
0
15-04-2012, ora 17:37
Anonimus O
Nu este medic/terapeut
Anonimus O
Inainte de toate, o intrebare pentru dumneavoastra.sunteti medic de specialitate?Multumesc!
0
15-04-2012, ora 19:01
aza-andra
Nu este medic/terapeut
aza-andra
Nu mi-as permite sa imi dau cu parerea daca nu as fi medic stomatolog.
0
15-04-2012, ora 19:44
Anonimus O
Nu este medic/terapeut
Anonimus O
Am uitat sa specific ca am facut radiografie la prima durere, insa nu era nici o problema, dar la prima umflatura desi nu m-a mai trimis la o radiografie am inceput cu tratament pe canale pentru indepartarea unui granulom, pentru a evita calea chirurgicala, , , numai ca uitasem termenul, mi-a spus ca incearca metoda asta prima data pentru a evita partea chirurgicala, doar ca pe mine ma pune pe ganduri ca nu raspund la tratamentul respectiv...si chiar nu as vrea sa ajung la chirurgie..Multumesc!Nu stiu denumirea substantelor folosite la tratamentul pe canale insa ca antibiotic am luat amoxicilina cand mi s-a prescris, si aulin la durere.
0
15-04-2012, ora 22:43
aza-andra
Nu este medic/terapeut
aza-andra
Este putin probabil sa se reuseasca tratamentul de canal fara sa fie nevoie si de interventie chirurgicala.D-voastra procedati cum doriti, va doresc multa bafta!!!
0
15-04-2012, ora 22:45
aza-andra
Nu este medic/terapeut
aza-andra
Amoxilina se asociaza cu metronidazol sau flagyl, dar ma repet antibioticele trateaza efectul.Cauza, respectiv granulomul se trateaza chirurgical in cele mai multe situatii.
0
15-04-2012, ora 22:51
Anonimus O
Nu este medic/terapeut
Anonimus O
Da.aveti dreptate am luat amoxicilina numai atunci cand se facuse abces..sa tratez efectul, nu stiu poate ca nu am respectat nici eu indeajuns regulile si temele'date pentru acasa de medic, printre care si evitarea stresului si a supararilor.pentru ca la un moment dat chiar a fost bine, dadea semne ca voi reusi si cu o zi inainte sa trecem mai departe s-a intamplat sa fie niste evenimente mai neplacute.de la care chiar brusc m-am trezit cu durere si ca iar se umflase cu buze cu tot.acum nu stiu ce sa mai zic ca incepe sa ma cam apuce disperarea, ca mai am si destul de putin timp la dispozitie sa imi rezolv problema.oricum va multumesc!
0
19-05-2012, ora 00:38
Claudia- Vicky
Nu este medic/terapeut
Claudia- Vicky
buna seara, am si eu o mare problema. Am avut o masea foarte cariata pana cand m-am hotarat si am apelat la o domnisoara dentista. toate bune si frumoase, anestezie, inlaturare portiuni cariate, ace pe ambele canale, pansament cu medicament pe canale pentru ca la radacina o mica infectie. mi-a zis doctora ca ma va durea, dar din cauza medicatiei care actioneaza contra infectiei, problema este ca e deja a doua seara in care nu dorm de durere, azi am fost mi-a schimbat pansamentul si mi-a zis ca ma va mai durea. mentionez ca azi nu m-a mai anesteziat, iar cand a introdus acele pe canal nu am simtit nimic, dovada ca nervul este mort cum arata si radiografia. dar ce sa fac cu durerea? am tot luat tot felul de antiinflamatoare? ma gandeam sa o intreb pe doamna doctor de antibiotic, poate trece infectia mai repede?? multumesc anticipat
0
19-05-2012, ora 11:44
Anonimus O
Nu este medic/terapeut
Anonimus O
Din ce stiu eu de la medicul meu, nu lua nici foarte multe inflamatoare cat despre infectie, depinde si cat de puternica este si ce antibiotice ai luat, sfatul meu este sa o tii la curent pe dumneaei si sa iti recomande ce ti se potriveste cel mai bine, conteaza foarte mult cooperarea pacient medic, eu am invatat o lectie din asta si problemele mele usor usor incep sa se rezolve, Bafta, sa scapi de probleme!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dinții îngălbeniți - cauze și tratamente
  • Cariile dentare
  • Eroziunea dinților
  • Urgentele dentare - primul ajutor
  • Periuța de dinți manuală
  • Albirea dinților acasă
  • MIT: Dacă mănânci dulciuri faci carii
  • Obiceiuri care afectează dantura
  • Dinții antimicrobieni printați 3D
  •