infectie dentara -- operatie

30-01-2010
aniaa
Nu este medic/terapeut
aniaa
Buna, am 24 ani si ieri am fost operata la doi dinti din fata pt ca aveam o infectie foarte mare si prin drenaj nu s-a rezolvat nimic. M-au tinut in jur de o ora in operatie. Acum sunt toata umflata la fata, iau augmentin si aulin. Sunt cusuta in 3 locuri si din fericire nu simt durere. Saptamana viitoare sunt programata pt a doua operatie la cel de-al treilea dinte cu infectie.
E normal sa se umfle fata atat de tare dupa operatia asta? Ce pot face sa-mi treaca?
11 comentarii
0
30-01-2010, ora 18:19
Rolea Laura
Nu este medic/terapeut
Rolea Laura
e ok daca nu doare asta inseamna ca nu se infecteaza, de-aia se da antibiotic. e normal sa se umfle chiar f tare, trece, puneti comprese reci, nu gheta. Probabil ati facut rezectie apicala, asa se numeste. Trece numai cu rabdare...
0
31-01-2010, ora 11:35
aniaa
Nu este medic/terapeut
aniaa
multumesc pentru lamuriri si incurajari!
0
01-02-2010, ora 09:00
darius-ion
Nu este medic/terapeut
darius-ion
Am facut si eu sambata o rezectie la incisivii superori si unul lateral.m-am umflat foarte tare..dureri mari nu am..doar o jena locala parca niste intepaturi...iau augmentin si flamexim.Va rog sa-mi spuneti cat mai dureaza uriasa umflatura si dupa cat timp pot sa-mi pun o lucrare peste acesti dinti.va multumesc mult!
0
02-02-2010, ora 09:24
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
umflatura, din pacate, nu dispare tot asa repede cum a aparut. dureaza cam o saptamana- 10 zile maxim.
in ceea ce priveste lucrarea. se poate face ceva provizoriu, disconfortul estetic fiind mai mic in perioada de vindecare. lucrarea finala e bine sa fie facuta dupa ce se vindeca complet gingia si se stabilizeaza nivelul ei ( daca taietura s-a facut pe marginea gingiei, si nu sus catre baza buzei superioare), adica dupa cam 2 saptamani. acest lucru e de preferat deoarece prin vindecare, gingia se mai retrage vertical in sus si s-ar descoperi marginile unei lucrari cimentate definitiv acolo.
daca taietura s-a facut mai sus, si nu intereseaza marginea gingiei, atunci cand se scot firele se poate demara lucrarea.
0
02-02-2010, ora 09:46
darius-ion
Nu este medic/terapeut
darius-ion
Multumesc pentru lamuriri!! Va doresc o zi frumoasa si sanatate!
0
11-04-2010, ora 11:08
elena95
Nu este medic/terapeut
elena95
buna.. am si eu o mare rugaminte. in urma cu 2 zile am fost operata la maseaua si inca imi e umflata dar nu mi'a dat deloc antibiotice doar calmante. e normal ?va rog sa imi rasp.
0
30-06-2010, ora 19:37
simina.filip
Nu este medic/terapeut
simina.filip
m-am operat chiar azi nu a fost placut deloc dar asta e dar e neaparat antibiotic eu iau ampicilina nurofen si vidan ma calmat bine nu doare dar se umfla mai am o interventie peste 10 zile dar sincer mi-e groaza azi 1 ora jumate am fost operata noroc cu anestezia a fost puternica si a tinut mult
0
30-06-2010, ora 19:38
simina.filip
Nu este medic/terapeut
simina.filip
va doresc tuturor dintii cei mai puternici si mult curaj
0
24-03-2013, ora 21:43
marcian
Nu este medic/terapeut
marcian
buna! mi s-a uflat deasupra incisivului superior din partea stanga..pe langa nas spre ochi ca sa zic asa..il am plombat de vre-un an...nu ma mai doare decat daca il ating.am avut dureri de patru zile dar nu mari si aseara mi s-a umflat dupa ce am inceput sa iau augmentin.daca nu merg la stomatolog in urmatoarele zile(pt ca st intr-o zona izolata la o manatire:D), nu as putea scapa de umflatura si duperi daca continui sa iau augmentin?astept un raspuns va rog.multumesc
0
27-02-2019, ora 14:08
Ralu.georgiana
Nu este medic/terapeut
Ralu.georgiana
Buna ziua. Sper a nu greși si deranja cu aceasta postare.
La începutul anului trecut mi-au fost puși dinții provizorii. De abia cu o săptămâna înainte de Crăciun au căzut și mi-au fost puși definitiv.
Urmează ca vineri sa ma opereze la 2 dinti, cei din fata, deoarece durerile persista, din cauza puroiului.
Ce recomandați îmi oferiți?
Persoanele care s-au operat, au mai avut dureri după aceea?
Mulțumesc!
0
11-03-2019, ora 20:11
Di4
Nu este medic/terapeut
Di4
Buna seara, astazi mi s a facut o interventie de scoatere a puroiului din gingia unei maseli. In rana mi s a pus o rizincuta(elastic medical)dar acum sprea seara a inceput sa cada. Nu stiu ce sa fac.sunt programata miercuri la dentist. Merci anticipat.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul