infectie dinte -26-?

27-03-2009
soryca
Nu este medic/terapeut
soryca
am tratat o masea, 26-lea din te, acum 4 ani.am scos nervul si ia pus surub(pivot) si masea din material foarte prost.o perioada n-am avut probleme, pana a aparut un abces.am luat antibiotic s-a strans puroi la baza gingiei si am spart.acum vreo 2 ani s-a umflat, dar nu foarte mult, am procedat la fel si in 2 zile am fost ok.in ultimele sapt m-a durut si am mers la dentist.a m facut radiografie si a zis ca trebuie sa dau jos maseaua si sa ma curete.in radiografie a zis ca nu se vede infectie si cand mi-a batut in pivot nu m-a durut.a zis ca daca ma durea era problema. intre terminatia la pivot si canalul maselei se vede un punct mic negru, dar a zis ca e ok.maseau pusa a fost din plastic "cica" iar pivotul a fost prea mare.mi-a pilit pivotul, a scos niste chiaguri de sange.a zis ca a fost inflamata gingia.mi-a luat masura si pun dinte din nou, dar de portelan.totusi acu, pana e gata dintele, a mai iesit niste infectie cand apas pe gingie in dreptul maselei, am luat antibiotic augmentin, ca dentistu e in concediu 10 zile.ce-i de facut???e posibil infectia sa urce la cap?trebuie sA SCOT RADACINA, S-O SCOT DE TOT SAU SA-MI TAIE GINGIA SI SA CURETE? nu am dureri deloc nici macar cand apas gingia sau pe obraz.
4 comentarii
0
27-03-2009, ora 13:17
Dr. Savu Razvan Alexandru
Stomatologie, Pitesti
Dr. Savu Razvan Alexandru
Infectia nu se urca la cap...ea este cronica si se va acutiza din cand in cand in functie de sistemul tau imunitar. Ca sa scapi de ea trebuie sa urmezi principiul: scapa de cauza inlaturand efectul. Cauza este pe radacinile molarului tau, iar atata timp cat nu se face acolo un retratament al canalelor dintelui tau, infectia va persista, indiferent de materialul pe care il va avea coroana viitoare: acrilat( plastic), portelan etc. Sfatul meu este sa faci un retratament si pentru asta trebuie sa cauti un endodont ( un retratament este mult mai dificil decat un tratament obisnuit si trebuie facut de specialist). Alta varianta pt a scapa de infectie va fi extractia, nu cred insa ca vrei sa scapi asa de usor de un molar de 6 ani( considerat cel mai important dinte din gura), 26-le de care vorbesti, si sincer vorbind ar fi cea mai proasta solutie pe care o poti alege. In ceea ce priveste consecintele pe care le poti avea de la aceasta infectie( si este valabil pt orice pacient care sta cu asemenea infectii), studiile arata pericolul unei endocardite bacteriene( citeste mai mult despre aceasta boala pe net ca sa intelegi). Am sa te rog foarte mult sa nu pomenesti aici pe forum numele medicului sau al cabinetului unde ti s-au facut tratamentele pentru a nu cauza in vreun fel imaginii celor doi. Multumesc si iti stau la dispozitie si cu alte intrebari.
0
12-01-2011, ora 10:56
ioanv21
Nu este medic/terapeut
ioanv21
buna ziua am si eu o problema daca se poate sa ma ajutati.deci a inceput sa ma doara o masea tare.apoi mi sa umflat tare si ma durea foarte tare.am fost la medicul stomatolog.pe mine ma durea alta masea dar el a spus ca maseaua din fata e de vina ca de la ea am abcesul.si a inceput ieri de a lucrat la ea a curatat pe acolo si mia pus un tratament.eu in prealabil inainte de a ma duce la medic am luat amoxicilina sami treaca infectia.dupa cateva zile de luat antibiotic mia aparut langa masea o punga mare de "puroi" cred ca este dar e negru.si sub punga aceea o punguta foarte foarte mica de ceva alb care sunt sigur ca este puroi.e de bine sau e de rau?de azi voi lua augumentin care am auzit ca este mai bun.multumesc
0
12-01-2011, ora 15:06
ova
Nu este medic/terapeut
ova
Buna tuturor,
am urmatoarea problema: in urma cu un an si jumatate mi s-a facut o ampla operatie de rezectii apicale, 5 dinti de pe maxilarul superior, apoi mi s-au pus niste surubele (CRC-uri am inteles din argint), am purtat o perioada o "mascuta" ca sa pot iesi in lume dupa care mi s-au pus lucrari de ceramica (frumusele si costisitoare). A trecut un an si jumatate si luni a inceput gingia de sus sa se umfle, am inceput sa iau Rovamicina (asa luam in trecut pentru suferinte similare) si imi este tare, tare frica sa ma duc la medic. Daca este vorba din nou de operatie? si banuiesc ca da, ce se mai face? dintii nu mai au radacina, nervi deci de unde infectia? Rog sa-mi raspundeti daca exista o alternativa? Multumesc tare, tare mult.
0
12-01-2011, ora 16:22
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
pt ioanv:
Posibil sa fi fost probleme la ambii dinti. Mai multe detalii va poate da doar medicul care va consulta.

pt ova:
Trebuie vazuta care e originea infectiei: endodontica sau parodontala.

"dintii nu mai au radacina, nervi deci de unde infectia?" Bisturiul a taiat virful radacinii impreuna cu granulomul dar nu a taiat si microbii care e posibil sa fi ramas in radacina restanta (si care pot da recidiva = abces).
Pacat ca inca se recurge frecvent la rezectii apicale atunci cind foarte multi dinti s-ar putea trata doar endodontic (fara chirurgie) cu rezultate mai bune si cu pastrarea lungimii radacinii.
Ce aveti de facut acum e sa mergeti la stomatolog, sa va puna un diagnostic corect si sa vada ce se poate face in situatia data.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: