Infectie in sange, cu pustule foarte mari,

28-07-2013
CristyX
Nu este medic/terapeut
CristyX
Persoana in cauza este prietena mea. O sa va prezint intreaga situatie de fapt intrucat s-ar putea sa existe o legatura de cauzalitate intre simptome.

1. Acum aproximativ 2 luni, pe fata i-a aparut un tip de herpes pe obraz un se foarte mn, in nas si in ureche. Am fost la medic, ni s-a spus ca-i herpes si s-a tratat cu aciclovir in vreo 2 saptamani.

2. acum cateva zile (4 zile), pe limba i-au aparut niste pete (3 pete). Nu semanau cu herpesul, ( singura trasatura comuna era aceea ca stratul exterior al limbii era dus, practic erau un fel de adancituri dar foarte fine.

3. Acum 2 zile, 's-a trezit' ( nu stie cum a capatat-o) cu o zgarietura pe mana destul de adanca, ( ziua a lucrat in praf - a mutat mobila, curetenie etc, ), A mai spus ca in zona zgarieturii s-a urzicat iar senzatiile de arsura au fost mult prea ridicate decat de obicei. De asemenea aceasi senzatie a avut-o si cand s-a jucat cu fân. Seara cand s+a dus la culcare a simtit dureri foart puternice, arsuri, mi+a spus ca a trebuit sa-si infasoare bratul, si a mai observat o pustula. Dimineata bratul erau mai mult bube in jur de 7, 8, nu grupate ci izolate (de exemplu una in apropiere de cot si alta de incheietura iar restul undeva intre aceste 2 zone) si numai pe partea inferioara a bratului dispuse de o parte si de alta a zgarieturii ( 2 din ele sunt mari cat o unghie) si pline cu un lichid galben.

Aceaste intrebari vin ( desi in mod firesc orice om normal merge la doctor) intrucat cel mai apropiat spital este la 70 de km este duminica si sa avem macar o idee

Prin urmare: 1. este posibil sa vorbit tot de o alta forma de herpes, cu privire la cel de pe limba, ( mentionez ca stiam ca cel de pe fata ii contagios asa a avut grija sa-l raspandeasca), in sensul daca exista o forma de herpes ce se poate maanifesta in modurile aratate ( atat pe fata cat si in gura - fara interventia persoanei).

2. Este posibil ca infectia de pe mana sa fie rezultatul unei infectii mai vechi care exista in organism, adica exista vreo boala ( gen herpes, sifilis) care dezvolta asemena simptome ( doar pe mana stanga, si doar pe partea inferioara)

3. exista vreo infectie care putea sa apara ca rezultat al taieturii si care ar putea produce simptomele aratate??? ( mentionez ca bratul nu s-a umflat ci doar au aparut pustulele).

4. Poate fi o infectie cauzata de Tetanos ( sau cum so numi virusul )...

Pot oferii si cateva poze -

Va multumesc mult pentru ajutor!
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.