Infectie molar 2.5

24-09-2013
sergiuhusca
Nu este medic/terapeut
sergiuhusca
Buna ziua,

Saptamana trecuta, luni, m-am trezit cu un abces palatinal!Mi s-a recomandat ampicilina de 500 la 6 ore, pe care bineinteles am luat-o de luni pana luni(ieri).Abcesul palatinal s-a mutat spre partea superioara a gingiei unde a colectat!Sambata seara a aparut o fistula insa cu toate acestea nu s-a desumflat!Vazand duminica ca sunt tot umflat am mers la stomatologie la urgente unde mi s-a facut o incizie, am fost intrebat ce pastile am luat si mi s-a recomandat sa nu mai iau antibiotic deoarece luasem 7 zile ampicilina de 500!Doctorita spunandu-mi ca dupa incizie se va drena, se va retrage si o voi putea scoate!Astazi e marti...inca mai sunt umflat si deasemenea cand aps pe obraz inca simt durerea specifica infectiei!In cat timp dupa incizie se produce vindecarea abcesului?
1 comentarii
0
25-09-2013, ora 16:40
Dr. Andreea Florea
Stomatologie, Craiova
Dr. Andreea Florea
Buna ziua,

In primul rand dintele 25 este un premolar. Indiferent de ce dinte este vorba, tratamentul cel mai propice si eficient in cazul Dvs, din pct meu de vedere era:

Medicamentos: antibiotic si antiinflamator. Personal, Ampicilina este cam slaba in acest caz.
Chirurgical: incizie abces in felie de portocala (altfel mucoasa palatinala se epitelizeaza foarte rapid si se inchide, practic) cu drenare prin mesa cu schimbare si control zilnic. Drenaj endodontic cu deschiderea camerei pulpare si evidarea continutului gangrenos.

Ati avut un tratament de urgenta. Este cazul sa mergeti la medicul Dvs stomatolog pt continuare. Tratamentul dureaza cateva zile pana la retrocedarea abcesului.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: