Infectie post-operator extractie masea de minte

12-11-2008
marga79
Nu este medic/terapeut
marga79
Buna ziua,

In 22.10.2008 mi-am scos maseaua de minte inferior stanga. Am luat ampicilina 500 timp de 5 zile. Dupa 3 saptamani inca sunt umflata si cred ca si ganglionii sunt umflati si tari. Ma doare foarte tare si nu pot sa deschid gura. Ce ma sfatuiti sa fac si ce poate fi?
Va multumesc.
8 comentarii
0
12-11-2008, ora 22:49
alessia5158
Nu este medic/terapeut
alessia5158
Te intorci la stomatologul care ti-a extras-o ! Poate nici dozajul ampicilinei / 24 ore nu a fost cel adecvat !! -posibil sa mai fi ramas "indivizi " mai rezistenti la doza luata !!
0
13-11-2008, ora 14:40
Dr. Gheorghiu Mihaela
Medicina naturista, complementara, alternativa, ploiesti, brasov, bacau-colaborare cab.medicale
Dr. Gheorghiu Mihaela
si roaga-l sa-ti recomande si un antiinflamator(daca nu ai probleme gastrice-diclofenac, in caz contrar indometacin supozitoare)de obicei se asociaza.
0
30-08-2009, ora 15:26
maria_M_maria
Nu este medic/terapeut
maria_M_maria
Buna ziua!Ma numesc Maria am 23 de ani si de curand mi-am facut curaj si m-am dus la medicul dentist sa-mi tratez dantura(care se detriorase rau de tot in timpul sarcinii si dupa).In urma consultului urmau 4 extractii, 3 au fost ok si s-au cicatrizat ff frumos fara durere dar la ultima extractie radacina avea infectie si azi la 2 zile dupa extractie constat ca s-a infectat si doare ingrozitor, am luat tador imediat dupa extractie si azi am luat augmentin din proprie initiativa de frica infectiei si a umflaturii care a aparut peste noapte.Doctorita nu mi-a zis absolut nimic daca ar tr sa tin vreun tratament ceva avand in vedere ca radacina avea infectie si simt si niste resturi din masea la suprafata ( ea a spus de altfel ca daca simt ceva sunt niste resturi si sa nu-mi fac griji ca mi-a scos toate radacinile si nu e nici o problema).Nu stiu ce sa fac acum, simt ca innebunesc si sunt extraordinar de furioasa cum medicii nostri nu dau 2 bani pe noi si ne trateaza ca niste gunoaie numai sa ne ia banii.Unde sa ma duc acum, ce sa fac...Va multumesc anticipat!
1
31-08-2009, ora 00:41
Dr. Cosmin Marin
Stomatologie, Bucuresti, sector 6
Dr. Cosmin Marin
Adevarul este ca vi s-au facut extractii..3 la numar ok...si una..!!!!!! la care oricum dintele avea infectie. "Asta a pus intr-adevar paie pe foc".Daca erau toate cele 4 ok, , , , nu va mai considerati gunoi.Ati sunat medicul respectiv sa-i spuneti ce simtiti? Din cate vad vi s-a explicat totusi ca nu o sa fie ca la celelalte.Ati facut probabil o alveolita postextractionala, se mai intampla.
Nu vreau sa iau apararea nimanui, nu va cunosc, nici pe medic nu il cunosc, dar sincer stomatologii ( nu toti) din Romania sunt mult mai competenti decat altii din diferite state UE.cu mult mai competenti. Cred ca aveti idei preconcepute, dar daca nu vreti sa va mai considerati "gunoi" puteti incerca peste ocean.DAR CRED CA O SA VA IA AMETEALA NUMAI CAND VA UITATI PE LISTA DE PRETURI SI O SA VEDETI CA O CONSULTATIE VA COSTA CAT BILETUL DE AVION TUR-RETUR SI.o sa optati ptr retur.
0
31-08-2009, ora 09:50
maria_M_maria
Nu este medic/terapeut
maria_M_maria
Multumesc mult ptr raspuns! Ma asteptam insa sa va limitati la problema de sanatate insa... mi s-au facut 4 extractii in decurs de 2 saptamani si ptr ca am vrut eu si sotul meu asta ca doamna doctor imi facuse 2 extractii in 2 zile si ma simteam rau si m-am hotarat sa fac pauze intre intre extractii FACUTE ORICUM FARA RADIOGRAFII, tr sa mi se recomande un antiiflamator dupa extractie nu "Gata du-te acasa am terminat cu tine!"Vad ca sunteti extrem de ofensat ca am facut acea afirmatie dar cum situatia mea nu s-a imbunatatit si nu am de gand sufar din cauza unei incompemtente poate o sa prezint si dovada ca mai bine nu mai spuneati faza cu UE, nu sunt doctor dar la noi treaba se face de mantuiala si sunt n cazuri cunoscute, la noi in tara se moare cu zile.Tocmai am consultat alt dentist si mi-a dat dreptate in tot ceea ce am avut de reprosat la adresa respectivei doamne doctor.Decat sa ma faceti sa ma simt vinovata ca am indraznit sa fac acea afirmatie mai bine treceati peste mine si eram mult mai resemnata insa spun inca o data Romania the land of choice!!!! Si sa stiti ca prefer sa dau un ban in UE decat sa fac pe-a doctorita sa iau medicamente! O zi buna!!!
0
31-08-2009, ora 20:41
Dr. Cosmin Marin
Stomatologie, Bucuresti, sector 6
Dr. Cosmin Marin
nu ati citit cu atentie mesajul meu.am spus in paranteza...(nu toti), deci am lasat loc si ptr faptul ca dvs. sa aveti dreptate.M-am legat mai mult de faptul ca ne bagati pe toti in aceeasi oala.In niciun caz nu am vrut sa va supar.La revedere! (Am avut pacienti tratati in UE.puncte...puncte)
0
27-09-2009, ora 17:59
Ally28
Nu este medic/terapeut
Ally28
Buna ziua,
Am o intrebare: Am facut o extractie ieri dimineata. Dupa suturare mi s-au prescris augmentin si tador. In aceiasi zi la 7 seara am luat augmentin. In 6 ore am inceput sa am frisoane. dupa aproape 2 ore in care nu ma mai opream din tremurat am trecut la febra:38 cu 8. De asemenea, dureri musculare si de articulatii, cefalee puternica. Vreau sa stiu (tinand cont de faptul ca pe langa augmentin am mai luat si carbamazepina pentru epilepsie, lagosa si triovit pentru hepatita cronica medicamentoasa). Intr-o prima faza m-am gandit ca au interactionat medicamentele intre ele. Apoi, intreband in stanga si-n dreapta...parca ar fi simptomele unei gripe. M-am panicat foarte tare. Eu nu am mai avut febra de vreo 16-17 ani. Pur si simplu nu faceam, nici in timpul racelilor. Am crezut ca anestezicele si augumentinul au dat aceste stari. Si totusi am fost sfatuita sa continui cu augmentin-ul. Ce parere aveti?
0
26-07-2015, ora 09:16
adi iully
Nu este medic/terapeut
adi iully
Si eu am patit aceeasi problema dupa ce mi-a scos de curand maseaua de minte, a doua noapte pe la 2.30 m-am trezit cu frisoane si temperatura. Am luat un nurofen, temperatura mi-a scazut si mi-am revenit dupa ce am transpirat. Cred ca ciudatenia a fost exact ca o gripa dar posibil sa fie de la rana aceeia care s-a facut dupa ce mi-a scos maseaua si este ceva normal.. Ramane de vazut daca mai se intampla. Oricum un lucru este sigur..maselele de minte sunt o pacoste pe capul omului mai ales in cazul meu, crescuse jumatate in gingie si m-am chinuit sa stau cu ea asa timp de 6 ani pentru ca un stomatolog m-a pacalit ca isi face loc usor si va creste prin gingie.. Are dreptate si maria_M_maria, sunt foarte multi stomatologi prosti in Romania dar sunt si multi buni - depinde peste care apuci sa dai :)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Osteita alveolară (alveolita postextracțională)
  • Când tratăm molarul de minte
  • Ce rol are măseaua de minte?
  • De ce doare locul extracției?
  • Un nou studiu arată că extracția celui de-al treilea molar are efecte pozitive pe termen lung asupra gustului
  • Modalități de conservare a crestei alveolare în urma extracției dentare
  •