Infectie renala sau boala de sange?

16-02-2017
Katie29
Nu este medic/terapeut
Katie29
Buna ziua,

va solicit sfatul si ajutorul intr-o problema pentru ca nu mai stiu cum sa procedez si ce sa cred si sunt speriata.
M-am confruntat cu nisip la rinichi (oxalati de calciu frecventi in urina) - descoperiti acum aproape 3 saptamani, dupa ce sistemul urinar si rinichii pareau sa-mi dea de furca inca din perioada revelionului. (mi-a si fost f.frig la picioare si am simtit ca am starnit si o cistita). Am mers la urolog, rinichii aratau ok, doar pe dreptul spre capat se vedea ceva ce parea sa fie nisipiul care se elimina (a spus medicul). Urocultura nu a aratat bacterii semnificative. Mi s-a prescris supozitor antiinflamator (nu am putut lua ca nu tolerez supozitoarele) si Uractiv Litho 8 zile. Cu toate acestea, desi am simtit ca s-a eliminat mult din nisip, inca aveam dureri in zona renala si lombara si nu ma simteam bine cand nu beam lichide, iar cand beam mai mult, urinam foarte des. Am decis sa repet sumarul de urina si urocultura, dar sa fac si niste analize mai amanuntite precum creatinina serica, acidul uric, ureea, Ca, Mg, Fier, Glicemie si hemoleucograma.
Glicemia este 77, este ok, Ca, Mg si Fe sunt in limitele admise, desi spre limita inferioara (Ca = 8, 9 (v.referinta 8.8 -10), Mg - 1, 8 - v.r. - 1, 57-2, 55 si Fier = 51 - v.r.-37-145)). Toate analizele care tin de functia renala sunt buna - Creatinina serica = 0.8 - v.r.- 0.6-1.1, Uree serica 15, 52- v.ref 10-50, dar acidul uric este usor crescut - 5, 813 - v.ref - 2, 4 -5, 7. ;La sumarul de urina, la partea de sediment s-au evidentiat si rare celule epiteliale - 3/4 camp. In rest totul este normal si se incadreaza in valorile de referinta (de ex. Bilirubina - negativ, hematii - negativ, nitriti - negativ, leucocite - negativ, corpi cetonici, glucoza, proteine - toate negativ, urobilinogen - normal.
Ceea ce ma sperie mai mult insa este hemoleucograma unde apar niste probleme:
Majoritatea sunt in limita valorilor de referinta, in afara de:
- Leucocite (WBC) - 15, 09 (4-10),
- Neutrofile - 12, 42 (2-8)
- Monocite - 1, 04 (0, 3-1)
- Neutrofile% - 82, 30% (45-80%)
- Limfocite - 9, 20 (20-55%)

Mentionez ca aseara am avut primele frisoane de raceala si astazi dupa analize, ganglionii au inceput sa se umfle din ce in ce mai tare, am inceput sa am dureri musculare, oculare, sinusale, iar cand am ajuns acasa dupa servici, am constatat ca aveam febra aproape de 38 grade C. Sa aiba legatura hemoleucograma modificata cu viroza/raceala pe care o am? Sau cu rinichii si acidul uric usor crescut?

Daca puteti sa ma ajutati, va rog mult dati-mi un sfat, sunt speriata. Limfocitele mi se par mult prea scazute. Am cautat pe internet si oamenii erau speriati si primeau diagnostice urate si la limfocite in valoare de 17 - dar eu am valoarea 9! Sa fie stresul psihic la care am fost supusa in ultima luna si imunitatea scazuta- cauze ale scaderii lor? Sa fie o infectie mare in organism? Hemoglobina, trombocitele, hematiile, hematocritul, volumul mediu eritrocitar etc - sunt ok. In plus, si VSH-ul este in regula, ba chiar spre limita inferioara (= 6, v. ref. - 5, 6-11). Pe cand eu, care am facut toata copilaria Moldamin si Polidin aveam VSH-ul si ASLO mereu marite. Ce sa fie oare? :(
Va multumesc din inima!
1 comentarii
0
19-02-2017, ora 18:56
Dr. Adrian Barna
Medicina generala, Sibiu
Dr. Adrian Barna
Tablul sanguin sugerează că este vorba de o infecție în corp, probabil această viroză de care vorbiți. Nu este exclusă o infecție într-o altă zonă a corpului, adică dentară, sinusuri, etc. Înainte de tabloul sanguin contează simptomatologia. Din cele descrise de dumneavoastră nu aș trage concuzia unei maladii serioase...
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.