Infectie unghie la picior!

132 comentarii 1 234 5 Înainte ›
0
03-04-2010, ora 18:30
Cosmin94
Nu este medic/terapeut
Cosmin94
Buna ziua
Am o infectie la degetul mare, problema este ca nu pot sa-mi dau seama daca imi trece, inca este un pic umflat si rosie partea dreapta a degetului, trebuie sa curat pielita ? in fiecare dimneata cand imi schimb compresia cu rivanol cand apas iese un pic de lichid galben, si am observat ca s-a dezumflat si este mai moale partea umflata a degetului, si nici nu pot sa-mi dau seama daca este in stare avansata, o sa fac o poza daca este nevoie...
0
03-04-2010, ora 19:56
nicoletac
Nu este medic/terapeut
nicoletac
buna ziua,

baietelul meu de 9 luni s-a nascut fara unghiutele de la picioare crescute. dupa ce i-au crescut, in jurul varstei de 7 luni cand a inceput sa mearga a dezvoltat la unghia de la picior panaritiu (mentionez ca nu i-am taiat deloc unghiutele de la picioare pana in acel moment) Tot am incercat cu betadina, baneocin dar dupa ce infectia dispare, dupa 2-3 zile de la incetarea tratamentului reapare. Ce ma sfatuiti sa fac in acest caz? imi este frica ca daca ma duc la chirurgie ii va scoate unghiuta.
Multumesc
0
09-04-2010, ora 22:37
taniabolo
Nu este medic/terapeut
taniabolo
buna!
sotul meu are o problema la degetul mare din cauza unui colt, adica inflamatie si puroi, isa el isi taie unghiile de cand era mic drept, adica colturile raman intatcte.nu pot sa-mi explic cauza acestei probleme?chiar nu stiu ce e de facut?are dureri groaznice, ma gandesc ca daca le taie se agraveaza.
0
03-05-2010, ora 13:03
nervul
Nu este medic/terapeut
nervul
Buna Ziua!
Domnule doctor as vrea sa va intreb:am avut o infectie la unghia mare de la picior iar acum 3 zile am fost la chirurg si mi-a scos afara intreaga unghie.Acum imi tot pun pansamente si cand le schimb imi vine sa ma urc pe peret pt ca se lipeste de carne si... As vrea sa stiu imi va mai creste uinghia sau ? va Implor contactati-ma -* va rog din suflet pentru ca eu voi pleca din tara si nu stiu daca voi mai reusi sa intru pe aces forum.MUltumesc mult


(*modificat de administrator)
0
08-05-2010, ora 20:35
stardeejay
Nu este medic/terapeut
stardeejay
Buna seara Domnule Doctor! Imi permit sa va deranjez in legatura cu o problema cu care ma confrunt de aproape 3 luni.
Dupa ce mi-am taiat unghiile la picior, am observat o durere pe partea interioara a unghiei degetului mare de la piciorul drept.
Nefiind informat si din obisnuinta, imi taiam unghiile rotund, uneori ciupind si din zona pielii din jur. Mi se intampla uneori sa ma deranjeze, dar trecea in cateva zile.
Acum insa, situatia a fost diferita... a durat mai multe zile, dar, la un moment dat, incepuse sa treaca. Tot simtind o oarecare "jena", m-am gandit ca trebuie sa fie vreun colt de unghie si am mai taiat putin cu unghiera.
A doua zi, durerea a devenit insistenta si nu a disparut nici dupa o luna si jumatate, cand, aproape brusc, degetul piciorului drept s-a inrosit cativa mm pe toata lungimea unghiei, iar la contactul cu unghi a aparut o "deschidere" care prezenta o secretie apoasa. M-am prezentat la medic care mi-a prescris Ibutin (1/zi), Pentoxi retard (2/zi) si Sinerdol (3/zi), un preparat crema cu antibiotic(ale carui componente imi scapa) si mi s-a recomandat sa pansez degetul, sa folosesc crema si rivanol, pentru o perioada (totala) a tratamentului de 12 zile.
Dupa 10 zile, ma simteam deja mai bine iar zona respectiva arata aproape normal, asa ca am intrerupt tratamentul, in ziua a 10-a. La aproape o saptamana, problema a revenit. Am asteptat cateva zile, timp in care am bandajat in continuare degetul cu "ingredientele" mai sus amintite.
Vazand ca situatia se inrautateste (ca la inceput) am administrat in continuare tratamentul de mai sus, timp de zece zile (am luat 10 zile si Ibutin, desi in prima runda mi-am administrat doar 3 zile). Inca din a doua zi s-a simtit o ameliorare, dar de doua zile am intrerupt tratamentul (dupa 10 zile de administrare, perioada in care situatia se imbunatatise clar), din cauza ca l-am considerat ineficient.
Tinand cont de situatia de fata, ce recomandare imi puteti face (eu, personal, as face si o antibiograma in speranta gasirii unui tratament eficace)?
Imi cer scuze in privinta lungimii "pledoariei", dar am vrut sa ma fac inteles, pentru a primi un raspuns cat mai complet. Va multumesc anticipat!
0
08-05-2010, ora 20:51
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Problema este extrem de simpla:
- tratamentul antibiotic este nu numai inutil, cat extrem de daunator, chiar catastrofal. Trebuie oprit imediat!!! Sinerdolul este rezervat 100% tuberculozei, fiind complet interzis in orice alta infectie!!!!
- trebuie sa intelegeti ca nu este vorba despre o infectie, cat despre o inflamatie, adica reactia organismului la "coltul unghiei", considerat ca un corp strain.
- problema rezida intr-un granulom de corp strain, corpul strain fiind coltul unghiei. Aceasta trebuie eliminat printr-o interventie minima si in nici un caz prin "smulgerea" totala a unghiei.
- in continuare trebuie sa invatati modalitatea corecta de taiere a unghiilor, respectiv total opusa celei practicate de D-voastra.
- nu va sfatuiesc sa acceptati tratamente de tip matricetomie, baza pe fenolizare, cauterizare sau laser.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
08-05-2010, ora 20:56
stardeejay
Nu este medic/terapeut
stardeejay
Buna seara din nou si multumesc frumos de raspuns.
Acum, daca imi permiteti, sa inteleg ca singura forma eficienta de "tratare" a problemei mele ar fi indepartarea chirurgicala ( de care ma tem ingrozitor, in special din cauza curatarii care am inteles ca se face dupa...) a coltului unghiei? Adica eu am coltul unghiei incarnat?
Si, inca odata, de ce, daca unghia este incarnata, in cateva zile de Sinerdol si company inflamatia scadea simtitor?
Inca odata va multumesc!
0
08-05-2010, ora 21:04
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Singura solutie este toaleta chirurgicala minima, cu indepartarea coltului unghiei.
Tratamentul antibiotic, asa dupa cum ati remarcat deja, nu face decat sa reduca intensitatea inflamatiei si nu sa vindece sindromul inflamator, provocat de un corp strain care trebuie extras.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
08-05-2010, ora 21:07
stardeejay
Nu este medic/terapeut
stardeejay
Va multumesc! Luni voi merge la un medic chirurg si in cursul saptamanii viitoare voi reveni cu latest news. Va fi dureroasa interventia? Va fi aceasta o metoda definitiva/ de durata? O seara buna!
0
08-05-2010, ora 21:15
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Trebuie sa refuzati cu strictete atat "smulgerea" unghiei, cat si injumatatirea ei, cat si matricectomia radicala.
Toata dau complicatii grave. Intrebati foarte clar ce procedeu vi se propune si refuzati strict orice procedura radicala, mutilanta.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
08-05-2010, ora 22:37
stardeejay
Nu este medic/terapeut
stardeejay
Hm, acum, cu riscul de a parea greu de cap, ma declar incurcat...nu stiu ce ar trebui sa aud de la medic: ca imi va..taia (asa cum as face eu cu unghiera) un colt de unghie, sau..altceva? Si inca un lucru: metoda propusa de dumneavoastra este definitiva? Adica, este posibil sa ajung in cateva luni tot de unde am plecat, chiar daca imi voi modifica modul de taiere a unghiei de la picior (o voi taia drept, jur!:) ). Mentionez ca nu am un istoric, personal, ca sa zic asa al unghiei incarnate, ca piciorul stang este ok si ca problema pe care o am a aparut numai dupa ce mi-am taiat unghia prea din interior, pe colt. O seara buna!
0
08-05-2010, ora 22:44
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Problema este determinata, in 95% din cazuri, de toaleta necorespunzatoare a unghiei: unghia se taia mentinand colturile in unghi drept, care sa depaseasca degetul.
Metodele asa zis "definitive" sunt grevate de nenumarate complicatii si recidive.
Ceea ce eu practic este doar o toaleta minimala de tip chirurgical, pentru a permite unghiei sa creasca in tesut sanatos. Daca nu o veti lasa sa creasca si veti continua s-o taiati "in carne" va veti confrunta toata viata cu aceeasi problema.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
08-05-2010, ora 23:06
stardeejay
Nu este medic/terapeut
stardeejay
Sper ca voi gasi si la mine in oras un medic care sa ma ajute sa rezolv problema in felul ilustrat de dumneavoastra.
De asemeni vreau sa va multumesc pentru ca ati avut amabilitatea de a raspunde gratuit nenumaratelor mesaje trimise de un necunoscut, intr-o seara de sambata. Va urez multa sanatate si o viata plina de impliniri!
DF.
0
13-05-2010, ora 11:15
stardeejay
Nu este medic/terapeut
stardeejay
Sa traiti Domnule Doctor. In urma discutiilor purtate cu dv. in spatiul virtual, am luat decizia (nechibzuita poate), de a-mi rezolva singur problema, pe baza sfaturilor pe care mi le-ati oferit. Am promis ca revin luni, dar am lasat sa mai treaca ceva timp, pentru a observa rezultatul pe termen lungi si a oferi poate un ajutor si altora care au aceeasi problema.
Duminica seara, dupa ce luasem vreo luna si jumatateSinerdol si alte medicamente, fara niciun rezultat, am decis sa-mi iau soarta-n propriile maine si sterilizand ce aveam prin casa am reusit sa tai marginea unghiei. Am fost foarte surprins de ce am observat. Ungia de la piciorul drept, pe interior crescuse in afara, in piele. Acest lucru imi provocase schimbarea culorii pielii si durerile mai sus amintite. Am scos acea bucatica mica de unghie ( cu mari dureri, daca ma intelegeti) si, desi tot tamponam cu spirt, care amplifica durerea, aproape instantaneu am putut sa indoi degetul normal. Nu recomand nimanui sa procedeze asemeni mie, deoarece a fost un gest, repet, nechibzuit si care putea avea urmari negative, dar in mod cert va sfatuiesc sa NU LUATI ANTIBIOTIC. Mergeti la medic si poate veti avea norocul sa gasiti unul mai inspirat decat cei doi la care am fost eu. Si cel mai important, taiati-va unghiile de la picior drept, nu lezati pielea din jur. De fapt, cititi cu atentie sfaturile Domnului Doctor Marius Uscatu care, fara a ma vedea macar mi-a rezolvat problema de la distanta. Nu dramatizez cum ca ar fi fost i situatie de viata si de moarte, dar la un moment dat, durerea devine mai mult enervanta. Aveti grija de voi si inca odata, MULTUMESC! DF.
0
24-05-2010, ora 02:54
inuyasha_to_kikyo
Nu este medic/terapeut
inuyasha_to_kikyo
Buna ziua!

Aseara, chiar inainte sa ma bag in pat, intamplator mi-am dat seama ca unghia mea mare de la piciorul drept este infectata. Am inceput sa tai unghia si apoi am ajuns la baza. Mirosea ingrozitor, dar nu am simtit niciun fel de durere. Am spalat-o bine, apoi am taiat cat mai mult din partea care e infectata (in partea dreapta a unghiei nu are nimic), am dat-o cu nidoflor pentru ca altceva nu stiu ce sa fac, si am luat si antibiotice. Toata noaptea am avut cosmaruri ca poate gresesc, doar ca era tarziu si mirosea de nu imi venea sa cred, si in plus, nu sunt nici in tara si mi-e frica sa merg la doctorii de aici fara sa inteleg mai bine despre problema. As aprecia orice sfat! Ce trebuie sa se faca in situatia asta?

Am 25 de ani si nu mi s-a mai intamplat sa am asa o infectie, si nici sa nu-mi dau seama de ea. Acum 4 saptamani am purtat niste pantofi care m-au batut si a doua zi unghia se invinetise. Atunci nu m-am gandit ca e ceva serios, dar in urmatoarele doua saptamani am inceut sa observ schimbarea culorii unghiei - jumate normala, jumate se albise, si vanataia de sub unghie tot acolo era. Intr-o seara am bagat foarfeca sub unghie, unde era vanataia si un lichid rozaliu a iesit in cantitate destul de mare. Atunci am crezut ca povestea s-a terminat, am spalat-o, am pus nidoflor si am uitat de ea.

Acum o saptamana am purtat alti pantofi care m-au deranjat la unghie. Seara cand am descaltat pantofii nu mai ma durea, asa ca nu am mai studiat deloc unghia. Dar aseara, dupa inca o saptamana (in total 4 saptamani de la primul incident) - m-am speriat ingrozitor cand m-am uitat la unghie si am mirosit-o. Apoi am taiat-o din ce in ce mai mult, si carnea de sub unghe nu arata bine deloc, plus ca nu ma durea, nu curgea sange, nimic. Asa ca m-am panicat pentru ca sunt singura aici si chiar nu am pe cine sa intreb.
Va rog daca puteti sa-mi dati un sfat, as fi foarte recunoscatoare. (de obicei unghiile mi le tai normal, nu din carne si am grija de propria mea igiena.)

Va multumesc,
Andra
0
24-05-2010, ora 09:13
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Asa cum deja ati aflat, cauzele unghiei incarnate sunt multiple si tin de D-voastra:
- incaltaminte inadecvata, prea stransa, care determina conflict mecanic local;
- modul inadecvat de taiere a unghiei, care nu lasa colturile in unghi drept si in afara pulpei, ci taie coltul adanc, "in carne"
- tratamentul catastrofal cu antibiotic. Antibioticul este nu numai inutil, ci si profund daunator: selecteaza germeni rezistenti, care va fac un mare rau.
In situatia de fata, este imperios necesar sa lasati unghia sa creasca si sa n-o mai atingeti vreo 6 luni. De asemenea trebuie sa evitati vreo 6 luni orice fel de incaltaminte ar atinge cumva degetul mare.
De asemenea, se impune un control clinic specializat si competent.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
24-05-2010, ora 11:22
inuyasha_to_kikyo
Nu este medic/terapeut
inuyasha_to_kikyo
Domnule Doctor,

Va multumesc foarte mult ca v-ati facut timp si mi-ati raspuns la intrebare.

Azi am fost asa cum mi-ati sugetat la doctor, desi cat de specialist si competent este nu pot spune, pentru ca e o clinica zonala. Si-a aruncat o privire si m-a intrebat daca nu m-a durut cand am taiat unghia, apoi m-a pus sa-i povestesc toata istoria de acum 4 saptamani. Concluzia a fost ca unghia s-a dezlipit din cauza presarii de pantof si apoi a facut infectie. Cat despre masurile luate de mine a spus ca am procedat bine, ca acum nu mai sunt probleme si sa iau in continuare antibiotice 3 zile, dar sa nu mai dau cu nidoflor.

Eu sa fiu sincera inca sunt un pic confuza in legatura cu antibioticele. Avand in vedere ca era infectie, am facut bine sa incep un tratament cu antibiotice? Si apoi, eu singura am zis ca am infectie din cauza mirosului rau al unghiei si aspectului de dedesubt. Semana cu niste carne lasata prea mult in apa, care incepe sa se dezintegreze.

Am citit prin prospecte ca unghia in cazul acesta trebuie tinuta cat mai uscata, apoi cum ati spus si dumneavoastra sa nu o mai ating 6 luni si sa am grija ca incaltaminte port. Acum arata oricum mult mai bine decat azi-noapte si mirosul s-a diminuat considerabil. O s-o tin sub observatie.

Va multumesc inca o data ca ati avut bunatatea sa imi dati un sfat, si sunt foarte recunoscatoare ca m-ati linistit. Va spun sincer ca numai "cangrena" si "taiat degetul" aveam in cap.

Cu stima,
Andra
0
27-05-2010, ora 16:04
dabstercyp
Nu este medic/terapeut
dabstercyp
Buna ziua,

Aceeasi pb am avut-o si eu. Cred ca din cauza pantofilor...stateam zilnic in pantofi, mai ingusti.
M-am operat o data, mi-a scos unghia, dar dupa un an a crescut si am avut aceeasi problema, numai ca unghia a crescut mai mult in lateral, fiind mai jenant. M-am decis sa merg din nou la medic, de data asta la Dl Salem, cred, pe undeva pe Mihai Bravu. Am intrat acolo, intr-un apartament... Era o doamna pe un pat de operatii care statea si se uita cum un medic chirurg(anestezist- dupa cum a spus el) ii trata unghia(Dl Salem era in concediu in Filipine). Nu mi-a venit sa cred. Apoi a venit randul meu... care in momentul cand am vazut ca se joaca cu seringa aia pe langag degetul meu am lesinat...(suna comic, dar asta e realitatea). M-a asteptam la durerea care am simtit-o la prima operatie, cand mi-a facut anestezie. Apoi, domnul "medic" a luat decizia de a nu mai ma opera, si mi-a dat sa-mi fac analize(st oricum dependent de dulciuri, imi scade glicemia rpd). Am ajuns acasa si m-am apucat de treaba: spalari ft dese cu apa oxigenata si tamponari cu betadina, m-am mai chinuit putin pana a inceput unghia sa mai creasca, am purtat incaltaminte mai lejera, iar in momentul de fata coltul unghiei a crescut si a iesit din carne. Asta e cel mai important. Dupa mai mult de un an in care nu am jucat fotbal, nu am mai facut miscare, acum sunt "liber". Cel mai important este sa asteptati pana coltul unghiei iese din carne... e dureros, dar cu spalari dese cu apa oxigenata si betadina, apoi ungeri cu ciprinol veti scapa de chin. Dupa problema care am avut-o am auzit o gramada de cunostinte care s-au operat de multe ori, fara rezultat, cu diferite metode, la diferiti doctori mai mult sau mai putin inovativi... Bani cheltuiti de pomana!!! Si ii mai vezi cum se bat cu pumnii in piept ca au metode aduse din tari cat mai indepartate... Mult succes!
0
12-06-2010, ora 23:42
anaitis
Nu este medic/terapeut
anaitis
BUNA SEARA DOMNUL DR MARIUS USCATU.Am si eu o intrebare pt dv.la piciorul stang la unghia mare am o problema, nu mi-am taiat coltul la unghie si acum ma doare, deoarece colturile sunt inauntru.ce as putea face in momentul de fata, lasand la o parte ca am suferit 2 operatii la piciorul drept la unghia mare si nu as mai vrea sa trec prin acel chin.VA ROG FRUMOS ASTEPT RASPUNSUL DV.O SEARA BUNA
0
23-06-2010, ora 22:40
Mihai93
Nu este medic/terapeut
Mihai93
Buna seara,
Am o problema cu o infectie la picior. Am cazut cu un scuter s mi-a tarat piciorul cam 4 m de asfalt. M-am dus la medic care a curatat rana si m-a pansat. Acum piciorul s-a umflat enorm si moare ingrozitor cand incerc sa merg. Iau antibiotice si schimb pansamentul zilnic.
Ce imi recomandati?
Multmesc anticipat!
0
26-06-2010, ora 02:06
gin_yin12
Nu este medic/terapeut
gin_yin12
Buna seara! Mama are o problema la unghiile mari de la picioare in partea stanga, degetele ii sunt putin umflate si rosii in jurul unghiei, iar in colt ii puroiaza si i-a crescut ca o bucatica de carne care vine putin peste unghie. Unghiile par sa aiba un aspect normal. E identic la ambele degete mari de la picioare, prezinta durere doar la apasare. Nu stim ce poate fi si din ce cauza. Mentionez faptul ca mama s-a operat in urma cu un an de cancer la san, a urmat apoi tratament cu citostatice si radioterapie. Am citit undeva ca pot aparea aceste infectii in urma tratamentelor impotriva cancerului, respectiv citostaticele. Este adevarat? ce o sfatuiti sa faca? ce tratament? Pana acum nu a facut nici un tratament, a curatat doar zona cu betadina, spirt medicinal si acum tinctura de propolis. La un moment dat parea ca se usuca acea bucatica de carne si se dezlipeste, dar apoi din cauza puroiului s-a format din nou. In spital am discutat cu femei care prezentau diferite afectiuni la unghii si ele ziceau ca e tot din cauza citostaticelor. Ce ne sfatuiti?

Va multumesc frumos!
0
27-06-2010, ora 13:40
alinaru
Nu este medic/terapeut
alinaru
Buna ziua! As avea si eu o intrebare: am fost operata de 2 ori la degetul mare de la piciorul drept datorita faptului ca aveam unghia degetului incarnata, dupa prima interventie unghia a crescut la fel si am fost operata a doua oara. In prezent nu mai am probleme dar unghia este mai galbena si grosa si nu o pot taia se poate face ceva? si la ce clinica eu sunt din Craiova. Interventia a avut loc acum 10 ani.Va multumesc!
0
27-11-2010, ora 18:24
amy.chirvasa
Nu este medic/terapeut
amy.chirvasa
Buna ziua! Am si eu o problema, acum ceva timp mi.a crescut unghia in carne, de la picior, degetul mare, am taiat.o iar acum nu mai creste...nu ma durut, nu ma deranjat cu nimic, de vreo 2 saptamani, am dureri la radacina unghiei, am pus iqtiol, si am luat si antibiotice pana acum o zi, durerea nu mai este mare, dar este...din ce cauza? ce trebuie sa fac? multumesc frumos!
0
27-11-2010, ora 20:01
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Situatia este intotdeauna aceeasi si vi se datoreaza 100%: incaltaminte necorespunzatoare si taierea inadecvata a unghiilor.
Daca veti citi raspunsurile mele postate pe acest topic, veti gasi solutia problemei.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
01-12-2010, ora 12:26
jane doe
Nu este medic/terapeut
jane doe
Buna ziua,
in urma unei bataturi de la un adidas am observat ca unghia de la piciorul stang, de la degetul mare a inceput sa ma deranjeze...ma durea si apoi a aparut un fel de semicerc alb spre baza unghiei iar pielea de la baza ungiei are un aspect rosiatic..iar degetul ca atare este umflat si dureros...
Mentionez ca degetul este foarte sensibil la orice atingere, nu doar la purtare de incaltaminte ci si la atingere cu patura sau orice lucru plasat deasupra acestuia.De la farmacie mi s-a recomandat o tinctura pe baza de fucsina, acid boric, rezorcina, fenol, acetona, apa distilata si alcool etilic...
Este necesara inteventia chirurgicala obligatorie sau as putea urma un tratament care sa evite o interventie chirurgicala?
Va multumesc anticipat si astept raspunsul dvs!
0
12-12-2010, ora 12:49
alina888
Nu este medic/terapeut
alina888
buna...am avut si eu o infectie la unghie la picior am fost la spital mia scos unghia si mia curatat mia crescut si unghia dar mia iesit la aceelasi picior dar pe cealalta parte...o bucata de carne deasuprea unghiiei...de ce mia iesit bucata de carne deasupre unghiiei?si ma doare tot degetu.va rog sèunetimi si mie ca nu stiu ce sa fac dak ma duc la doctor din nou imi scoate unghia...
va multumesc
0
03-01-2011, ora 09:57
e_dumitriu
Nu este medic/terapeut
e_dumitriu
Buna ziua!

De ceva vreme imi simtem amortite trei degete la piciorul stang (cele din mijloc) si de 3 luni aceasta amorteala ma deranja mereu. Doctorul de familie a zis ca poate fi de natura reumatismala (am 35 de ani ). I-am dat dreptate dar am amanat tratamentul local cu diclofenac.
Aseara au inceput sa ma doara unghiile de la doua degete si acum dimineata ma dor si mai tare mai ales cand merg.
Ce ar putea fi?
Multumesc frumos.
0
26-01-2011, ora 12:15
sir_dvb
Nu este medic/terapeut
sir_dvb
Buna ziua Dl Dr. Marius Uscatu,
Apelez la dumneavoastra pentru ca am mai apelat si in trecut si am fost f multumit de raspunsurile dumneavoastra.
Am jucat fotbal 3 ore in zapada si mi-au degerat cele 2 degete mari de la ambele picioare. Cand am ajuns acasa, ambele erau invinetite si nu am mai putut calca decat pe partea laterala a talpii. Am facut repaus la pat fix 2 zile, dupa care am avut meci de fotbal in sala unde nu puteam sa-l ratez. Asa ca mi-am luat inima in dinti si am jucat fotbal inca 2 ore, Dupa 30 min, nu imi mai simteam degetele, insa am continuat sa joc strangand din dinti dupa fiecare sprint efectuat.
Cand mi-am dat jos adidasi, sosetele erau pline de sange, iar eu abia abia am mai putut merge pana acasa, simtind durere chiar in momentul cand apasam abreajul la masina.
Spuneti-mi va rog ce sfat imi dati. Ce as putea sa fac? Sa stau la repaus in pat?

Am inteles ca exista posibilitatea sa ma duc la pedichiura sa imi faca fetele acelea nu stiu ce gaura in unghie si sa nu mai existe presiune pe vanataie sau ceva de genul acesta, insa mie frica sa nu o dau iar in bucluc, de aceea am apelat direct la dumneavoastra pentru ca stiu ca imi puteti da un sfat bun de urmat.
Cu stima, Laurentiu!
0
27-01-2011, ora 23:00
rbtm
Nu este medic/terapeut
rbtm
Buna ziua domnule doctor,

Sunte femeie, am 33 de ani si de cel putin 15 ani am o problema... ungia mare ce la ambele picioare. Unghia nu pare sa creasca in lungime, ci in straturi (ca straturile de la o ceapa). Unghia este urata galbena, foarte tare, aproape imposibil de taiat (60 de minute pentru o unghie) si, uneori, foarte dureroasa atunci cand apas pe unghie vertical. Am fost la medic si dupa ce s-a uitat la unghii mi-a spus ca este o micoza si sa imi fac analizele. La analize mi-a iesit a fi onicodistrofie. Tratamentul prescris a constat intr-o gramada de vitamine, fara nici cel mai infim rezultat. Am mers la alt medic, mi-a spus sa imi fac analizele, mi-am facut analizele in alt loc si mi-a iesit acelasi lucru... onicodistrofie. Mi s-au dat, din nou, vitamine si atat. Ce as putea face?
0
27-01-2011, ora 23:16
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Pentru Laurentiu: situatia nu este deloc OK. Degeratura este extrem de periculoasa, mai periculoasa decat arsura, dand sechele redutabile pentru toata viata. Situatia trebuie analizata printr-un consult clinic, care sa aprecieze gravitatea leziunilor actuale. Intr-adevar, se practica gaurirea unghiei in hematoamele post-trumatice, pentru evacuare si decompresie, insa situatia nu este comparabila.
Pentru ""rbtm"": din pacate, competenta mea in dermatologie (care se ocupa de unghie si bolile acesteia) este nula. Trebuie sa gasiti totusi un dermatolog priceput, stitu fiind ca tratamentul este dificil si de lunga durata. Incercati totusi o schimbare profunda in ceea ce priveste incaltamintea: excludeti adidasii sau orice material sintetic, excludeti incaltamintea stramta anterior si incercati vreo cateva luni (6-12) o incaltaminte barbateasca de calitate (de tip Geox, Stonefly, Mephisto, Salamander sau similar).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Adaugă un comentariu / răspuns
132 comentarii 1 234 5 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Remedii eficiente pentru ciuperca unghiei
  • Micoza unghiei și ciuperca piciorului - prevenție și tratament
  •