infectie urinara - un tratament, va rog! | Forumul Medical ROmedic

infectie urinara - un tratament, va rog!

12-06-2009
marya_dana17
Nu este medic/terapeut
marya_dana17
buna... am o mare rugaminte, daca se poate sa imi recomandati un tratament pentru o infectie urinara caracterizata prin frecvente celule epiteliale plate, rare leucocite, rare saruri, prezente levuri, iar la urocultura sunt coli peste 100.000 de germeni / ml. va rog frumos dak puteti sa ma ajutati! va multumesc!
11 comentarii
0
13-06-2009, ora 19:13
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Ofloxacin 400 mg/zi 10-14 zile, No-spa 3 cpr/zi si Uricol 3 plicuri/zi.
0
16-06-2009, ora 14:34
elyza202003
Nu este medic/terapeut
elyza202003
buna ziua
de azi de dimineata simt usturimi la nivelul tractului urinar, care se accentueaza atunci cand urinez. Puteti sa imi recomandati niste investigatii medicale sau sa imi spuneti un tratament.
Va multumesc
0
18-06-2009, ora 15:45
Dr. Oancea Mihaela
Nefrologie, Bacau
Dr. Oancea Mihaela
Asa cum se vede din sumarul de urina aveti prezente levuri adica aveti asociata si o candidoza vaginala care va produce usturimi si prurit ( mincarimi ). Antiobioticul agraveaza candidoza, dar nu trebuie in nici un caz sa-l intrerupeti ci veti asocia un antimicotic local Gynozol ovule 1 seara cit timp luati tratament antibiotic. In plus pentru a reduce ph vaginal va recomand bai de sezut cu apa la care adaugati bicarbonat.
In principiu ofloxacin este un medicament foarte bun, dar de regula tratamentul infectiei urinare se conduce dupa antibiograma ( adica cu un preparat la care germenele este sensibil ). Ce alte investigatii trebuie sa faceti: un examen ginecologic neaparat ( cu secretie vaginala, examen Babes papanicolau, cultura din col ), pentru ca patologia urinara si cea ginecologica merg mina in mina.
Daca nu se rezolva simptomatologia dupa 3 zile pline de tratament corect trebuie sa va adresati unui medic nefrolog pentru alte investigatii ( eco abdominal, radiografie renala simpla etc ).
Multa sanatate!
Multa sanatate
0
27-06-2009, ora 15:39
mihaela-c
Nu este medic/terapeut
mihaela-c
Ma numesc Mihaela Cojocariu am o fetita de 9 ani si de curand a fost depistata cu Escherichia coli 100.000 UFC/ml am primit ca tratament pastile de Biseptol 14 bucati si ceaiuri diuretice spunetimi va rog daca acesti tratament poate sa o ajute. Va multumesc astept raspunsul dumneavoastra
0
29-06-2009, ora 20:13
Dr. Oancea Mihaela
Nefrologie, Bacau
Dr. Oancea Mihaela
Tratamentul infectiei urinare se conduce dupa rezultatul antibiogramei asa ca daca germenele este sensibil la Biseptol totul este in regula. Nu uitati sa verificati la zece zile de la terminarea tratamentului sumarul de urina si urocultura. Daca infectia persista va trebui sa va adresati unui specialist. Multa sanatate fetitei si dvs
0
06-07-2009, ora 11:22
zaharik
Nu este medic/terapeut
zaharik
interpretarea unei analize!!
la o urocultura mi-a iesit urmatorul rezultat: peste 100.000 UFC/ML STAPHYLOCOCCUS sp.
as vrea sa stiu ce inseamna asta si ce tratament sa folosesc pentru a elimina efectele diagnosticului.
Va multumesc!
0
09-07-2009, ora 09:20
Dr. Oancea Mihaela
Nefrologie, Bacau
Dr. Oancea Mihaela
Inseamna ca este prezent in concentratie suficient de mare in urina un microb, si daca aveti si simptome si leucocite in urina aveti o infectie urinara pe care trebuie s-o tratati cu antibiotice confrom antibiogramei. Daca nu va deranjeaza nimic si sumarul de urina este curat, pueti apela la un antiseptic urinar, antibioticul fiind indicat doar la femeia insarcinata, diabetici, afectiuni organice etc.
Multa sanatate!
0
09-07-2009, ora 14:41
palexandra86
Nu este medic/terapeut
palexandra86
Buna ziua,

Solicit o parere pentru urmatoarea situatie; De mai mult timp ma confrunt cu o infectie cu E.coli, in sensul ca de fiecare data la urocultura iesea PESTE 100.000 E.coli. Am facut tratament la consultatia unui medic urolog cu Eficef insa dupa tratament de 15 zile si 10 pauza am repetat analizele. Astfel ca sumarul de urina a iesit mai prost (in sensul ca de la leucocite: 100/ul a urcat la 500 m Hematii: 25) iar urocultura tot pozitiva si tot PESTE 100.000 E.coli a iesit.
Am facut imediat injectii cu gentamicina de 80 3 zile pentru ca nu am rezistat efectiv sa termin tratamentul de 5 zile. Am refacut analizele si au iesit in felul urmator:
-densitate 1015
-PH 6.5
-Leucocite 25/ul
-Nitriti negativ
-Proteine negativ
-Glucoza normal
-Corpi cetonici negativ
-Urobilinogen normal
-Bilirubina negativ
-Hematii negativ

Sediment urinar: Leucocite: 1-5/cp, Fosf. amorf: rar, Fl. bact.: +
Urocultura: negativa

Multumesc frumos, si sper sa imi puteti da un raspuns
0
09-07-2009, ora 18:31
Dr. Oancea Mihaela
Nefrologie, Bacau
Dr. Oancea Mihaela
Inteleg ca va luptati cu o infectie recidivanta, recurenta cauzata de E coli. Mai inteleg ca v-ati adresat medicului urolog care v-a prescris un tratament antibiotic, sper in conformitate cu antibiograma, dupa care ati facut iarasi un sumar de urina cu rezultatul de mai sus.

Ce aveti de facut:
1 trebuie sa va adresati medicului NEFROLOG, pt ca urologul este CHIRURG si de regula el prefera sa se ocupe de afectiunile CHIRURGICALE ale aparatului renourinar. Nefrologul va efectua o evaluare ( analize sg, eco abdominal, radiografie renala simpla si eventual urografie ) pentru a vedea daca exista o afectiune organica ce va predipune la infectii urinare.
2 trebuie sa va adresati si medicului ginecolog pentru o evauare, deoarece patologia ginecologica este strins legata de cea urinara.
3. daca nu se gaseste nimic in neregula, ceea ce se intimpla destul de des, veti urma la sfatul medicului nefrolog un tratament de lunga durata cu mai multe antibiotice pentru sterilizarea urinilor
4. avind in vedere ca sumarul de urina de mai sus nu este perfect normal, va sfatuiesc cu insistenta sa nu va autoadministrati antibiotice, nu va luati dupa sfaturile "binevoitorilor", pentru ca riscul arii unui germene rezistent este mare.
Multa sanatate!
0
09-07-2009, ora 20:15
palexandra86
Nu este medic/terapeut
palexandra86
Multumesc mult pentru raspuns.
Ideea este ca de fiecare data am asteptat cca o luna de ile pentru a ajunge la doctor. Eu sunt din Brasov, si am cautat sa merg la cei mai buni doctori, stiind ca acest E.Coli recidiveaza si trecand prin tratamente cu antibiotic chiar conform cu antibiograma dar fara rezultat destul de mult timp. De aceea am cautat sa merg pe propria raspundere si la un ecograf, unde am cerut o ecografie abdominala, unde am uitat sa specific ca a iesit totul in regula, mai putin faptul ca am si nisip la rinichi.
Aceasta ecografie am facut-o dupa ce am incheiat injectiile cu gentamicina (la 10 zile dupa).

Acum am mai facut o programare din pacate doar in data de 31 ale lunii in curs este posibil, si fiind vorba de alt medic am sa ma duc cu toate analizele, nu doar cu ultimele.

Va multumesc inca o data.
0
25-06-2014, ora 01:19
liana_alexe
Nu este medic/terapeut
liana_alexe
Buna ziua, va rog, cineva de specialitate sa ma sajute si pe mine intr-o problema, multumesc.
Mie mi s-a prescris ciprinol 250, o jumatate de tableta la 12 ore, pentru tratarea unei infectii urinare cu bacteria e-coli, la un copil de 1 an si 3 luni, dupa ce anterior am fost internati in spital si a facut 5 zile gentamicina, 3 zile perfuzabil, apoi 2 zile injectabil, deoarece nu i puteam administra oral Zinnat pentru ca il vomita.
Am citit prospectul la ciprinol si nu este indicat copiilor mai mici de 6 ani. Ce pot face in aceasta situatie ? De ce ciprinol ? Nu doresc sa administrez copilului asa ceva dupa tot ce am citit despre acest medicament, mai ales ca ii poate afecta tendoanele si cresterea. Ce ma sfatuiti? Multumesc anticipat.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Un simplu simplu obicei ar putea ajuta la evitarea infecÈ›iilor urinare
  • Antibioticele are putea fi soluÈ›ia pentru ameliorarea durerilor cronice ale vezicii urinare (Studiu)
  • Semne È™i simptome de infecÈ›ie urinară pe care trebuie să le recunoÈ™ti
  • De ce fac atât de des infecÈ›ii urinare?
  • Este sucul de meriÈ™oare eficient în infecÈ›iile urinare? Ce spun studiile
  • Cele mai bune metode de a preveni infecÈ›iile urinare
  • Obiceiuri sexuale care duc la infecÈ›ii urinare
  •