Infectie zona gat-bronhii dupa sex oral neprotejat

15-10-2017
Coman Alex
Nu este medic/terapeut
Coman Alex
Buna ziua! Pe data de 5 septembrie s-a intamplat sa-i fac prietenului meu sex oral neprotejat, iar seara m-a luat o durere de gat.
Nu a trecut asa ca am inceput cu antibiotic, prescris de medic. Am luat Augmentin o saptamana. M-a lasat vreo 2 zile dupa terminarea tratamentului, apoi durerea a inceput din nou. Dupa alte 5 zile, in care infectia a coborat spre plamani, pentru ca imi venea sa tusesc (sec), iar daca imi dregeam vocea simteam cum iese infectie, am primit un alt tratament cu Peniclina-injectabil, 8 zile. Primele 5 cu doza mai mica decat ar fi trebuit, datorita unei greseli, apoi inca 3 zile cu doza normala.
Dupa acest tratament m-am simtit mai bine, dar problema nu s-a rezolvat complet.

Precizez: La niciun control nu am spus care este de fapt problema, si anume sexul oral.

Acum am primit alt tratament cu Vimovo, Eurespal, Biomicin, Montelukast, Fluconazal si Eqimuno, dar imi este frica ca nici dupa acest tratament nu voi fi bine.

Ce ar trebui sa fac? Am luat intr-adevar vreo boala cu transmitere sexuala?
1 comentarii
0
17-10-2017, ora 19:08
Dr. Adrian Barna
Medicina generala, Sibiu
Dr. Adrian Barna
Foarte puțin probabil să fie aceea cauza. Durerea a apărut mult prea repede pentru a fi contactată atunci. Trebuie să treacă minim 24 sau chiar 48 de ore între momentul în care ai contactat infecția și apariția manifestărilor...
Apoi, cel mai probabil, prietenul tău ar trebui să prezinte niște manifestări... O discuție serioasă ar putea lămuri problema...
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.