Infectii vaginale?!

50 comentarii 1 2
0
17-03-2010, ora 18:56
monica17
Nu este medic/terapeut
monica17
buna ziua..acum cateva zile mam epilat cu lama si am inceput sa am usturi si mancarimi in zona vaginala.dar mai am o problema.acum cateva saptamani am observat in scaun un viermisor mic care se misca si cred ca is oxiuri.miam facut analizele la scaun si mia iesit negativ.dar am luat zentel in 2 reprize.da acum tot mai am un disconfort in zona anala ma gadesc ca am colonul sensibil.ce as putea sa fac sa scap de usturimi.eu miam cumpara nidoflor.
0
27-03-2010, ora 12:57
allecj
Nu este medic/terapeut
allecj
Buna ziua. De 2 zile am observat, in urma unei senzatii de discomfort, ca vulva (pielea din jurul orificiului vaginal) este iritata, rosie, uscata, avand ceva ca un praf alb peste care se duce la spalarea cu apa si revine cand pielea se usca din nou. Mai sus putin a aparut o bubita asemenea unui cos dar putin mai mare. De asemenea, trebuie sa precizez ca pana ieri am fost in perioada mestruatiei si am folosit tampoane (nu am mai avut pana acuma iritatie din aceasta cauza). As dori sa stiu daca poate fi vorba de o boala cu transmitere sexuala, o infectie, sau doar o iritatie produsa de tampoane. Am sa merg si la un medic ginecolog cat de repede posibil. Pana atunci va rog sa ma ajutati cu un raspuns
0
04-04-2010, ora 08:48
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Pentru monica17:
Poti folosi Nidoflorul sau Triderm crema.
0
04-04-2010, ora 08:51
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Pentru allecj:
Posibil sa fie vorba despre o iritatie de la tampoane. Aplica Diprogenta crema cateva zile sau vezi ce iti recomanda ginecologul.
0
22-04-2010, ora 01:52
bybyx20x
Nu este medic/terapeut
bybyx20x
Buna ziua tuturor!
In primul rand, D-ul DR.Mihalache.daca nu sunteti medic ginecolog.de ce postati in aceasta sectiune.????este o rubrica destinata infectiilor ginecologice, mai bine zis vaginale.
Din ce am observat nu stiti sa ziceti decat...mergeti la un ex ginecologic.
Ma mira faptul ca nici nu va deranjati sa dati unele mici sfaturi.acesti oameni au nevoie de sfaturi..eventual un ajutor...la medic stiu si ei sa mearga , dar din anumite motive nu se duc.ati vazut clar de ce, din ceea ce s-a scris mai sus.
La doctori daca se duc li se spun 100 de pareri diferite exact de la 100 de doctori consultati.
Sunt foarte putini doctori buni si care au o pasiune si un interes pt suferinta oamenilor, au dezvoltat o adevarata pasiune pt meseria care o practica, restul doctorilor nu isi mai dau interesul, dar e curios cum creste interesul brusc cand le *vizitezi* buzunarul.un doctor bun stie exact ce ai doar din descrierea simptomelor si inclusiv tratamentul pe care ti-l prescrie da rezultate 100%.Partea proasta ca ajungi la ei in momentul in care dai in disperare.dupa *n* consultatii

PS: Acesta este doar un comentariu, o parere personala, nu se refera direct la dvs.
0
22-04-2010, ora 03:34
bybyx20x
Nu este medic/terapeut
bybyx20x
SFATURI PT EVITAREA INFECTIILOR.
In primul rand tin sa precizez ca nu sunt medic, dar pot da sfaturi utile, unele primite direct de la dr. meu altele sunt din experienta mea si a altor cunostinte apropiate.altele tin de igiena personala.
Infectiile vaginale se dezvolta la noi femeile pt ca suntem direct expuse cu o zona interioara f sensibila si involuntar o inprumutam si partenerului...daca exista si infidelitate in cuplu se ajunge la o raspandire rapida, partea buna este ca se trateaza foarte usor dar si mai important este ca se poate evita infectarea printro igiena riguroasa.si o atentie maxima din partea noastra.de obicei riscul este de 95% sa ne dezv. infectiile singure si doar 5% sa ne fie imprumutate de partener.Eliminand factorul de* nespalare la timp-zilnic si schimbarea lenjeriei intime cel putin zilnic daca nu de doua ori pe zi* mai sunt destui factori.
-cand cumparati lenjerie intima de la magazin.nu rupeti eticheta si repede sa va imbracati cu ea.PRIMA OARA SPALATI-O, DEZINFECTATI-O cu apa fierbinte si sapun antibacterian
-NICIODATA nu expuneti lenjeria spalata, uda, afara in aer pt uscare.riscati sa se depuna microbii din aer...
-NICIODATA nu indepartati si nu taiati PARUL PUBIAN(cu exceptia cand trebuie sa nasteti-este obligatoriu), este prima bariera de protectie contra infectiilor, indepartati parul doar in afara triunghiului chilotului, NICIODATA PE ZONA DIRECTA.intodeauna folositi lama noua sau aparat curat, crema sa nu fie expirata, nu recomand ceara in acea zona...
_NU folositi tampoane de proasta calitate sau marci necunoscute
-INTODEAUNA cand aveti cel putin un musafir care a folosit baia dvs, prima oara igenizati si dezinfectati WC-ul si inocuiti prosopul de maini si fata...daca s-au folosit lucruri de igiena personala spalati-le in apa fierbinte sau aruncatile.
-NICIODATA nu folositi CAPACUL WC-ului decat daca este al dvs personal de acasa, evitati sa atingeti vasul WC-lui si spalati-va imediat mainile, nu folositi lucrurile personale ale gazdei oricat de tentant ar fi...puteti lua si alti microbi...par, buze, ochi, nas...ect...
-Nu folositi niciodata haine de la alta persoana, mai ales intime sau pantaloni
-INTODEAUNA spalati-va miinile prima oara apoi treceti la spalarea vaginala, nu presati, nu brutalizati zona, nu frecati, stergerea se face prin tamponare usoara.
-INTODEAUNA spalati-va inainte de un contact sexual, valabil mai ales pt barbat care are penisul in contact direct cu mana.NU TOTI se spala dupa ce urineaza.microbii de pe mana ajung direct pe penis
-Dupa un contact sexual spalati-va IMEDIAT-prima oara mainile apoi jos... la inceput cu apa calda si apoi incercati sa treceti repede cu apa fierbinte, inlaturati cu degetul secretia din interior cu miscari circulare nu introduceti prea mult in interior secretia tinde sa iasa afara asa ca o gasiti usor, NU FOLOSITI NICIODATA SAPUN SI ALTE PRODUSE pt interiorul vaginului, acest sfat are mai multe facilitati...in primul rand va fereste de o sarcina nedorita 85%, ve-ti fi curate si cel mai important va fereste de contactarea microbilor si fungilor care duc la aceste infectii.ACELASI LUCRU SA IL IMPUNETI SI PARTENERULUI-sa se spele.
-NU faceti NICIODATA sex neprotejat cu partener instabil, in care nu aveti incredere. indiferent daca sunteti casatoriti sau nu.
-Intodeauna sa aveti in casa CLORAMINA B-farmacie, dezinfectant pe care vi-l recomand o data pe saptamana la spalarea extravaginala, nu folositi mai des pt ca distruge flora vaginala.si deveniti mai expuse microbilor-cu aceasta se dezinfecteaza cu succes capacul WC_LUI cand aveti musafiri si o urgenta fara de amanare, stergeti imediat capacul si va puteti aseza linistita si tot ce tine de acest caz inclusiv in jurul wc-ului.
In momentul in care depistati cea mai mica schimbare vaginala...mancarimi, iritatii, roseli, umflaturi, miros urat, secretie schimbata-aspect de lapte stricat-sau culoare diferita...puneti mana pe cloramina B si spalativa atat in exterior cat si in interior, , , nu moare nimeni daca o data cand aveti dubii o introduceti si in interior prin spalare, o lasati asa,.nu clatiti si nu va stergeti.trageti imediat un chilot curat si lasati-l sa se impregneze cu apa ramasa.repetati maxim 5 zile, daca dupa aceasta perioada mai sesizati acea schimbare inseamna ca este prea tarziu, microbul s-a extins si inmultit prea mult...pregatiti un lighean cu apa calduta 500 ml si desfaceti 2 pastile de antibiotic-ampicilina, spalati-va 7 zile la rand, asteptati alte 7 zile si apoi spalati-va iar inca alte 7 zile- NU VA MAI RECIDIVA IN VECII VECILOR..Cloramina este buna doar la inceput.si da rezultate bune, imediat dupa aplicare lasa un comfort excelent.antibioticul aplicat direct omoara fungii si bacteriile.dar nu renuntati la cloramina B.sa o aveti mereu in casa gata preparata ( 500ml -10pastile dizolvate) pt orice eventualitate.si nu o folositi decat o data pe saptamana chiar la 2 saptamani pt spalare vaginala.si de cate ori e nevoie sa dezinfectati toaleta, mai ales cand aveti musafiri.
0
25-04-2010, ora 16:43
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Aveti dreptate!
Promit sa nu mai postez la aceasta sectiune !
Pana acum am facut-o deoarece eu sunt si medic venerolog, adica ma ocup si de bolile cu transmitere sexuala!
Unele boli, precum candidozele vaginale, vaginitele trichomonazice sau cu alti germeni cu transmitere sexuala, le tratam noi, venerologii!
Pentru alte boli ginecologice este necesar sfatul unui specialist. De aceea recomandam un examen ginecologic!
Daca am deranjat, imi cer scuze!
0
27-04-2010, ora 14:01
bybyx20x
Nu este medic/terapeut
bybyx20x
nici o problema daca tratati asa ceva atunci dati-le sfaturi, multi nu vor sa mearga la ginecolog pt ca st f tineri sau se feresc de parinti, dar le puteti da sfaturi pt viitor sa se protejeze sa nu mai treaca iar prin aceste boli
0
20-05-2010, ora 20:51
ieeeu
Nu este medic/terapeut
ieeeu
buna ziua va rog ajutatima k un raspuns.acum 2luni jumate am am fost k prietenu...desi eu am avut pijama pe mine si lenjerie intima si el doar pijamaua.si am inceput sa ne jukam.el era peste mine cand a ejaculat si am mai continuat un pik jokul...dupa 5 zile am inceput sa ma simt rau adika imi era greata.dupa prima saptamana mi-am facut 2 teste de sarcina si au iesit negative dupa a 2 sapt am facut un test de sarcina si dupa a 3 saptamana am mai facut 2 teste care au iesit toate negative..finca miera frika sa nu fi ramas insarcinata de la un asemenea jok.in prima luna dupa ce sa intamplat mi-a venit ciklu normal dar in luna urmatoare mia intaziat cateva zile normal ciklu imi vine prin 13-14 dar acum suntem in 20 si nu mai imi vine si nush din ce cauza..mi-am mai facut un test de sracina care a iesit tot negativ..am impresia k mia crescut un pik burta..greata nu mai am acum..dar in schimb tot am niste scurgeri mai abudente si au o culoare alb spre roz...si ma ustura in zona vaginala..din ce cauza pot fi scurgerile ma doare spatele de cateva zile si am o mica durere de ovare.va rog ajutatima k un raspuns ce poate fi.ii posibil sa fiu insarcinata? sau sa am alte probleme..?va multumesc
0
23-05-2010, ora 20:36
Derzelas
Nu este medic/terapeut
Derzelas
Am avut un contact sexual cu prietena mea in urma cu 2 saptamani si a inceput sa prezinte un lichid de culoare alb-galbui fara miros si branzos insotit de usturimi si mancarimi. Ce ne recomandati?

p.s am avut un contact cu o alta fata inainte de contactul cu ea. Ce poate fi?
0
24-05-2010, ora 15:15
izabela iza
Nu este medic/terapeut
izabela iza
Buna ziua. Am si eu o problema si va rog din suflet sa imi raspundeti pentru ca sunt disperata. De vreo 5 zile am o mancarime vaginala suparatoare, o secretia alba branzoasa fara miros si labiile le simt inflamate...Ce pot face in acest caz? Tin sa va precizez ca mi-am inceput viata sexuala de curand mai exact de o luna si pana acum nu m-am mai confruntat cu probleme de genul acesta... In plus nu am ciclu menstrual regulat...luna trecuta mi-a venit pe data de 22 si luna asta nu mi-a venit inca... si nici nu da semne ca ar veni.. O prietena mi-a spus ca ceaiul de musetel precum si bicarbonatul de sodiu m-ar ajuta in problema pe care o am.. insa as vrea sa va cer sfatul d-voastra... Va multumesc anticipat!
0
28-05-2010, ora 16:09
trutza
Nu este medic/terapeut
trutza
Derzelas, cel mai probabil prietena ta a facut candidoza vaginala, dar nu este exclus sa ii fi transmis si o alta boala, pentru ca secretiile reactioneaza astfel si la alte boli. O iei de manuta si mergi cu ea la ginecolog sa ii ia analiza secretiei vaginale, iar apoi el sa ii prescrie tratamentul corespunzator. O analiza de secretie ar trebui sa ti se faca si tie, pentru ca cel mai probabil tu esti purtatorul.
Si daca pentru tine nu conteaza relatia cu prietena ta si vrei ca pe viitor ea sa aiba cat mai multe boli sexual transmisibile, sa ai cat mai des contacte cu alte fete, mai ales neprotejate. Prietena ta cred ca te va multumi pentru asta!
Succes la amandoi!
0
28-05-2010, ora 16:21
trutza
Nu este medic/terapeut
trutza
Izabela iza, si in cazul tau s-ar putea sa ai candidoza vaginala, dar ca si in postare mea anterioara iti recomand si tie sa ti se ia analiza secretiei, si cu rezultatul obtinut, sa mergi la un medic ginecolog ce iti va prescrie tratamentul corect. Labiile le poti simti umflate din simplu motiv ca esti la inceput de viata sexuala, si nu esti suficient de excitata in timpul actului ca sa lubrifiezi natural penetrarea, iar frectia nelubrifiata ti-a iritat labiile. Aceasta stare poate fi si rezultatul mancarimii care produce senzatii neplacute.
Nu lasa sa treaca tmpul, mergi la un ginecolog si iti va rezolva problema. Pe viitor, atat tu cat si prietenul tau trebuie sa respectati igiena intima, si daca stii ca e instabil, protejati-va cu prezervativ.
Sanatate!
0
23-06-2010, ora 23:21
sabelo
Nu este medic/terapeut
sabelo
Buna!Am si eu o problema.Am o secretie vaginala urat mirositoare si albicioasa.Ma dor foarte tare ovarele, si imi sunt si umflate.La ginecolog nu merg pentru ca imi este foarte rusine.Ma puteti ajuta dumneavoastra, imi recomandati ceva medicamente?
0
10-08-2010, ora 23:35
Lorena11
Nu este medic/terapeut
Lorena11
Buna ziua.Am si eu o intrebare.Daca merg sa fac un examen ginecologic doamna doctor isi poate da seama daca eu nu am mai intretinut relatii sexuale timp de o luna?multumesc
0
20-08-2010, ora 10:33
gabrielc
Nu este medic/terapeut
gabrielc
Acum 4 ani mam lovit la testicule dupa 1 an mia aparut un cist la cel drept si sa inflamat fuarte repede eu am stat asa cu el iar dupa 2 ani mi sa inflamat si cel drept e putin inflamat dar buala avanseaza ce sa fac ce poate fi uare am si dureri abdominale uare imi taie de tot testiculele mie frica sa merg la medic sa raman ipotent bn cred ca sunt deja dar sa raman fara ele?.!
0
20-10-2010, ora 21:09
mia9528
Nu este medic/terapeut
mia9528
buna ziua...am si eu o intrebare la dumneavoastra.Nu miam inceput viata sexuala dar nu mia venit ciclul de 5 zile...maine este a 6a.As vrea sami raspundeti repede va rog mult!
0
24-10-2010, ora 00:48
me0303
Nu este medic/terapeut
me0303
buna domnul doctor, deci eu acum aproape un an am facut un avort, de atunci continu sa am niste pierderi destul de inchise la culoare (maro, maro inchis) care mi se opreau pt cateva zile si iar apareau, am fost la un ginecolog, mi a spus ca uterul este bine si la fel ovarele, fara sa imi prescrie nimic. desi in analizele de urina mi a iesit ca am putine pierderi de sange, cand am raporturi sexuale ma mai doare burta uneori desi nu tot timpul, nu de mult urinam pe zi foarte putin desi des...acum din fericire a trecut, aceste pierderi ma deranjeaza foarte mult, nu inteleg daca sunt din cauza avortului, le am aproape de un an, cu speranza ca nu imi vor mai veni. dumniavoastra ce credeti?
0
09-06-2011, ora 14:54
coman eliza
Nu este medic/terapeut
coman eliza
Buna, am o si eu o problema si va rog sa ma ajutati...de doua zile mi se tot pateaza chilotu cu o secretie maronie, aproape neagra:(..oare este o infectie?si pe langa asta uneori cand am un contact sexual ma irit in vagin si nu mai pot continua...
0
02-10-2016, ora 23:10
Fara nume22
Nu este medic/terapeut
Fara nume22
Buna seara ! De 1 saptamana am niste scurgeri foarte abundente de culoare verzuie deschisa si cleioasa. Urinez des dar nu am.usturimi sau mancarimi. Cauze si ce anume am ? Va multumesc !
Adaugă un comentariu / răspuns
50 comentarii 1 2

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Secreții / scurgeri genitale la femei - cauze, diagnostic, tratament
  • Vulvovaginita și microbiomul: o revizuire a studiilor concentrate asupra tratamentului infecțiilor acute și recurente
  •