inflamatia articulatiilor - cauze

13-12-2014
alinuta_02
Nu este medic/terapeut
alinuta_02
Buna seara, problema mea are urmatoarea istorie. Anul acesta, prin luna iulie, am inceput sa simt dureri in zona axilelor, o data cu inflamatia unui ganglio in sanul drept. Dupa, durerile sau extins in cutia toracica si cutia cealalta axila. Dupa o radiografie la torace care n-a aratata mare lucru, la sugestia medicului radiolog am mers la un neurolog care mi-a zis ca...ar putea fi vorba de radiculita si mi-a prescris antiinflamatoare si ceva vitamine. Pe fond de antinflamatoare mi s-au inflata articulatiile mainii stangi. Am mers la reumatolog a doua zi, iar acesta in urma probelor reumatologice a descoperit ca este vorba de arttrita reactiva. Am cautat prin urmare, cauzele atritei si am descoperit o infectie genitala denumita ureaplasma in cervice si la nivel faringian un streptococ si stafilococ. Prima consultatie a medicilor specialisti a condus la prescpritia unui tratament cu un antibiotic puternic si alte medicamente specifice. acesta a durat 7 zile si lucrurile au inceput sa fie in regula, fara dureri si inflamatii. Dupa cateva zile mai friguroase, s-au inflamat gleznele, si pe parcurs si genunchii, coatele si usor umerii. La consultarea unui alt ORL-ist mi-a fost pusa concluzia de inlaturarea amigdalelor, lucru care s-a intamplat acum 10 zile. Intre timp am urmat un tratament clasic cu antibiotice pentru infectia genitala. Acum, dupa vreo 4 zile cand am terminat tratamentul antibiotic, am descoperit ca articulatiile mainii au inceput sa doara din nou. De ce? Precizez ca medicul reumatolog a facut toate analizele de rigoare pentru posibile boli autoimune, cele de tesut conjunctiv sau cele hematice si toate au iesit in regula. De ce au inceput durerile din articulatiile mainilor? Nu s-a inlaturat infectia cu streptcoc dn gat?
5 comentarii
1
14-12-2014, ora 12:54
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Din cele descrise de catre D-voastra, evident este vorba despre o poli-artralgie de origine inflamatorie-reumatologica (de tip auto-imun).
Dn cele descrise se pare ca nu are o origine streptococica (desi nu este exclus), legata de infectiile enuntate.
Ceea ce trebuie sa intelegeti este ca afectiunie reumatologice de tip auto-imun nu se diagnosticheaza prin analize (care, la inceput, sunt invariabil normale), ci se diagnosticheaza exclusiv clinic.
Prin urmare, sfatul meu este sa cereti opinia unui alt reumatolog, capabil sa va diagnosticheze prin examinare clinica si nu atat prin analize...
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
18-12-2014, ora 17:35
alinuta_02
Nu este medic/terapeut
alinuta_02
Stimate domn,

am consultat 4 medici reumatologi. Toti 4 au pus aceeasi concluzie. Am facut probele reumatice din nou, iar valoarea ASLO este 216. Ce credeti?
0
18-12-2014, ora 22:02
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Sincer, cred ca ar trebuie sa consultati inca un reumatolog, capabil sa va diagnosticheze prin examinare clinica si nu atat prin analize...
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
07-01-2015, ora 08:42
craisorii15
Nu este medic/terapeut
craisorii15
Anul trecut, mabi exact pe 21 mai fratele meu si-a pus o proteza la sold. Pentru ca avea dureri mari si-a cumparat proteza atunci. Intrebarea mea este cand se va recupera complet si daca se mai poate ca prin cnas sa poata deconta costul protezei. Ce pasi trebuie urmati? Multumesc!
0
07-01-2015, ora 22:29
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Exista o singura posibilitate de a deconta costul protezei: actul de la seful sectiei de ortopedie, care sa ateste inexistenta protezei in dotarea clinicii si respectiv necesitatea achizitionarii din fonduri proprii.
Daca nu aveti acest act, este imposibila rambursarea contravalorii protezei.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Compusul din alge marine ce ar putea trata artrita
  • De ce mă dor articulaţiile (mă lasă una şi mă ia alta)
  • Cum îți menții articulațiile sănătoase
  •