inflamatia gingiei

13-02-2007
palina
Nu este medic/terapeut
palina
Buna ziua, am si eu o problema destul de veche de aproximativ 7 luni. Am calatorit foarte mult in acest interval de timp si nu am avut cand sa ma intalnesc cu dentistul meu. Am consultat sfatul unui specialist dar persoana respectiva nu a stiut sa imi spuna ce afectiune am.
Peste cateva zile am programare la dentist, dar as vrea sa intreb inainte. Langa una dintre masele gingia mea s-a inflamat putin de marimea unul bob de orez si este mai inchisa la culoare. Nu doare si nu sangereaza si nu a crescut in volum in aceasta perioada.
Trebuie sa mentionez ca incerc sa mentin o dieta echilibrata combinata cu spalatul pe dinti in mod adecvat.
Multumesc!
1 comentarii
0
23-03-2023, ora 10:25
Dr. dentist: Maier Marius
Stomatologie, Brasov
Dr. dentist: Maier Marius
Bună ziua,

din descrierea dumneavoastră, este posibil să aveți o inflamație gingivală localizată, cunoscută și sub denumirea de abces gingival. Această afecțiune apare atunci când bacteriile se acumulează sub gingie, determinând o inflamație localizată și o acumulare de puroi.

Este important să discutați cu dentistul dumneavoastră cât mai curând posibil, astfel încât să se poată face o evaluare adecvată și să se determine cauza exactă a inflamației. În general, inflamațiile gingivale pot fi tratate prin igienă orală adecvată, cum ar fi periajul regulat și folosirea aței dentare, precum și prin curățarea profesională a dinților la cabinetul stomatologic. În unele cazuri, poate fi necesar un tratament cu antibiotice sau proceduri mai avansate de igienizare a cavității orale.

În cazul în care inflamația nu este tratată, aceasta se poate agrava și poate duce la complicații mai severe, cum ar fi afectarea oaselor și dinților.

În concluzie, este important să discutați cu dentistul dumneavoastră cât mai curând posibil, astfel încât să se poată face o evaluare adecvată și să se determine ce tratament este necesar.

Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.

Să ne auzim cu bine,

Dentistul Meu:

Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog

Zâmbim împreună
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul